С риск да прозвучи като реклама : (понеже не намирам нещо в този ценовия диапазон по добре направено от Ц1)
viewtopic.php?f=16&t=162347&p=995275#p995275Да сме точни не правя реклама !!!!
Понеже никой в бг освен мен е нямал опит с такава рамка ще драсна аз :
- Рамката като геометрия е за някой над 160 см, Дълга горна тръба, къса задница.
Това е доста удобно понеже не си удряш колената във вилката и не си толкова над кормилото, но пък късата задница допринася за лесното управление. Доста лесно се завива и за Whip ще е по удобно. Не съм пробвал, но така предполагам.
- Подсилите: :
-Между 2-те тръби от страната на диска- това допринася за издръжливостта на големи дискове и скачането на задна гума.
- Между лява и дясна тръба на чейнстея - допринася за почти ни-каквото сучене на задницата въпреки че е 10х135 мм.
- Предния триъгълник : 2-те тръби горна и долна, са съединени малко по късно от колкото повечето рамки.
Това допринася за издръжливостта на челото. ( има защо просто не ми се пише роман за това)
- Доста голям профил на тръбите на задницата, също допринася за допълнителната здравина.
-Събира до 2.7 гума без никакъв проблем.
-Като геометрия с 888-ци извади - 66 челен ъгъл, 33.5 см средно.(смъкната вилка на макс)- висока колкото 180 мм едно коронна.
-Тежи 2.1 кг със скоба и ухо.(измерено тегло преди 2 дена ).
Това е за моята рамка.
За Драг ц1 мога ти кажа :
- Изключителна лоша изработка, голямо сучене на задницата.
-При по голям диск отзад има голяма вероятност да пръснеш ушите на рамката.
- Също по голяма вилка от 160 мм рискуваш рамката доста.
- Много къса рамка- къса горна тръба, къса задница. Не е особено удобна сравнена с други рамки ползвани за бойни твърдаци.
- Две еднакви Ц1-КИ НЯМА. Защото всяка една рамка е кофти сглобена.
Имах Ц1 със заварка продължаваща нагоре, 2-3 см висока заварка като клечка стоеше.
Дори Драг климбер е с по добра изработка и е по удобна .
Всичко това е заради ниското ниво на изработка, за да достигнат тази ниска цена за нова рамка.
Въобще недей да гледаш за Ц1 като рамка за боен твърдак. Далече не е подходяща за това.