mmttbb написа:Според мен ако можеш да си позволиш Saint е най-добре.Лостчето е много по удобно от авидските лостчета аз имам shimano slx преди бях с Avid и това което най много ми харесва в шиманото е лостчето усещането при натиск е коренно различно в сравнение с авидските лостчета които са доста дървени (мое мнение) освен това ако си с ice tech накладки и ротор ще загрява много по малко
За hope нищо не мога да кажа нямам никакви наблюдения
krisosubufer2 написа:..., че hope е фризован, което според мен си е сериозен +
...
hitar_potar написа:krisosubufer2 написа:..., че hope е фризован, което според мен си е сериозен +
...
Какво ще рече "фризован" и как това е сериозен плюс за модела?
Ето ти сериозен минус - както е "фрЕзован, така е по-тежък както от Шимано, така и от Авид. Отделно че ергономията на лостчето е малко особена, ако човек е свикнал на Авид (както съм аз - съдя по себе си).
msniki написа:Хитрия човек се влюби в елексир 5 от както има.
Но ергономията е въпрос на усещане и предпочитания.
Елексирите на мен не ми бяха толкова удобни като Хопе-а. Да удобни бяха, но не толкова.
Най удобни ми бяха сейнт м810(но това е друга тема).
Като сила Hope-a е доста повечко от елексир-а.
Карах хопе спирачки около 2 седмици спускане.
Сила малко даже над сейнт-а новия. Поне на моментно натискане.
А на пътека често ми се случваше 4 буталния хопе да блокира предна гума.
Страшни спирачки !
Hope-a според мен е избора.
msniki написа:Хитрия човек се влюби в елексир 5 от както има.
.....
Като четете мнението ми заместете Елексир с code. В бързината съм допуснал сериозна. грешка
hitar_potar написа:msniki написа:Хитрия човек се влюби в елексир 5 от както има.
.....
Като четете мнението ми заместете Елексир с code. В бързината съм допуснал сериозна. грешка
Ъъъъъ, хитрия човек никога не е имал Код, само е пробвал. Еликсир 5, 7 и R имам/съм имал - винаги съм бил доволен от спирачките на Авид. Кодове само съм пробвал, един старичък и смазан от живот и употреба, залят отгоре си с ДОТ, ми беше даден за 2 състезания - е няма такова брутално спиращо животно. Може би най-спиращата спирачка, която е попадала под пръстите ми!!! Хоуп също само съм пробвал - странна ми е отвсякъде. И като положение на лостчето, и като чувство.
Вече над 2 години си карам Hayes Stroker Ace - нещо рядко срещано, но пък с много доволно представяне. Да, гълтали са въздух, но след адско печене (аз съм поосвинен с кофти техника на спиране) - 1 профилактика и забравям за проблеми минимум година. 1 идея по-неудобни са от Авид, но много бързо им свикнах. Новите Шиманота са най-удобните въобще, за част от това привилегия има и мекотата на лостчето. Ако имаш възможност, лапвай един комплект Zee - ако нямаш парички за Сейнт.
hitar_potar написа:msniki написа:Хитрия човек се влюби в елексир 5 от както има.
.....
Ъъъъъ, хитрия човек никога не е имал Код, само е пробвал. Еликсир 5, 7 и R имам/съм имал - винаги съм бил доволен от спирачките на Авид....
msniki написа:Едит (1-ят ред нататък) .
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта