Avid code или hope tech evo v2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Avid code или hope tech evo v2

Мнениеот peshodh » Пон Окт 27, 2014 6:10 pm

Колебая се м/у гореспоменатите спирачки
Ето линк към hope viewtopic.php?f=18&t=166394
Ето линк на avid viewtopic.php?f=18&t=165843
peshodh

Рейтинг: 1098

Re: Avid code или hope tech evo v2

Мнениеот Любо » Пон Окт 27, 2014 7:25 pm

Ей ,да не ми отвлечеш Hope - то :nono: За мене е :D
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот peshodh » Вто Окт 28, 2014 1:50 pm

Любо имаш време до събота :D иначе квото кажат колегите де :beer:
peshodh

Мнениеот peshodh » Вто Окт 28, 2014 8:39 pm

Казвайте бързо че итре трябва да ги поръчвам
peshodh

Мнениеот mmttbb » Сря Окт 29, 2014 7:59 pm

Според мен ако можеш да си позволиш Saint е най-добре.Лостчето е много по удобно от авидските лостчета аз имам shimano slx преди бях с Avid и това което най много ми харесва в шиманото е лостчето усещането при натиск е коренно различно в сравнение с авидските лостчета които са доста дървени (мое мнение) освен това ако си с ice tech накладки и ротор ще загрява много по малко
За hope нищо не мога да кажа нямам никакви наблюдения
mmttbb

Рейтинг: 1183

Мнениеот naskoj » Сря Окт 29, 2014 8:27 pm

Здравей,
от две години и половина карам Avid Code R 2011. Много съм доволен от спирачките, единствено съм сменял накладки и тази година лятото смених за първи път Dot-а в тях. Нямат никакви течове и работят почти както в деня в който ги купих(дребни разлики в усещането на лостчето след сваляне на капла или смяна на накладки). Усещанията и предпочитанията за лостчето са строго индивидуални, както се казва за седалките "въпрос на г*з" е тук е въпрос на пръст.
Лостчето на code-a е доста стегнато и "твърдо" като усещане. За разлика от него лостчетата на Shimano се усещат доста "по-меки", което на някой хора им харесва, а на други не. На Hope-а лостчето макар и да има много настройки като цяло е "меко" и спирането се усеща плавно.

Опитат ми със Shimano е предимно от велосипедите на приятели и техните мнения - Удобни, надеждни, с добра модулация и спирачна сила.

Avid Code R 2011, мой от април 2012 - Силни със стегнато лостче при което ако не си свикнал се усеща прекалено рязко. В зависимост от отношението ти към тях те могат да ти служат добре в продължение на много години, но също така има и такива които са протекли от неправилна употреба или от "хамалско отношение"
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот peshodh » Сря Окт 29, 2014 9:34 pm

mmttbb написа:Според мен ако можеш да си позволиш Saint е най-добре.Лостчето е много по удобно от авидските лостчета аз имам shimano slx преди бях с Avid и това което най много ми харесва в шиманото е лостчето усещането при натиск е коренно различно в сравнение с авидските лостчета които са доста дървени (мое мнение) освен това ако си с ice tech накладки и ротор ще загрява много по малко
За hope нищо не мога да кажа нямам никакви наблюдения

Не мога да намеря оферта за сейнт иначе и те ми харесват най много
naskoj сега съм с еликсир 1 според теб коя спирачка ще ми е по-удобна :dontknow: :beer:
peshodh

Мнениеот naskoj » Сря Окт 29, 2014 11:06 pm

Ако усещането в лостчето ти харесва вземи Авид-а, но ако нещо не ти допада или искаш да пробваш различно усещане вземи Хопе-а. Не мисля, че може да сбъркаш, които и спирачки да вземеш.

Най-добре може да прецениш ако пробваш на приятел, стига това да е възможно.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот krisosubufer2 » Сря Окт 29, 2014 11:50 pm

Във момента съм с hope v2, спирачката е доста отзитчива, има сила, има охлаждане просто за мен е най-добрата спирачка. Също така не трябва да се забравя, че hope е фризован, което според мен си е сериозен +
Карал съм на приятели avid и не съм много очарован от тях, но не си е като hope :D, може би съм влюбен в тях.
:agree:
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот hitar_potar » Чет Окт 30, 2014 3:42 pm

krisosubufer2 написа:..., че hope е фризован, което според мен си е сериозен +
...

Какво ще рече "фризован" и как това е сериозен плюс за модела?
Ето ти сериозен минус - както е "фрЕзован, така е по-тежък както от Шимано, така и от Авид. Отделно че ергономията на лостчето е малко особена, ако човек е свикнал на Авид (както съм аз - съдя по себе си).
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот peshodh » Чет Окт 30, 2014 6:33 pm

Хитри ми човече я кажи коя спирачка е по добре :D
peshodh

Мнениеот msniki » Чет Окт 30, 2014 11:22 pm

hitar_potar написа:
krisosubufer2 написа:..., че hope е фризован, което според мен си е сериозен +
...

Какво ще рече "фризован" и как това е сериозен плюс за модела?
Ето ти сериозен минус - както е "фрЕзован, така е по-тежък както от Шимано, така и от Авид. Отделно че ергономията на лостчето е малко особена, ако човек е свикнал на Авид (както съм аз - съдя по себе си).

Хитрия човек се влюби в елексир 5 от както има.
Но ергономията е въпрос на усещане и предпочитания.
Елексирите на мен не ми бяха толкова удобни като Хопе-а. Да удобни бяха, но не толкова.
Най удобни ми бяха сейнт м810(но това е друга тема).
Като сила Hope-a е доста повечко от елексир-а.
Карах хопе спирачки около 2 седмици спускане.
Сила малко даже над сейнт-а новия. Поне на моментно натискане.
А на пътека често ми се случваше 4 буталния хопе да блокира предна гума.
Страшни спирачки !
Hope-a според мен е избора.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот msniki » Пет Окт 31, 2014 1:46 am

msniki написа:Хитрия човек се влюби в елексир 5 от както има.
Но ергономията е въпрос на усещане и предпочитания.
Елексирите на мен не ми бяха толкова удобни като Хопе-а. Да удобни бяха, но не толкова.
Най удобни ми бяха сейнт м810(но това е друга тема).
Като сила Hope-a е доста повечко от елексир-а.
Карах хопе спирачки около 2 седмици спускане.
Сила малко даже над сейнт-а новия. Поне на моментно натискане.
А на пътека често ми се случваше 4 буталния хопе да блокира предна гума.
Страшни спирачки !
Hope-a според мен е избора.

Едит (1-ят ред нататък) : Като четете мнението ми заместете Елексир с code. В бързината съм допуснал сериозна. грешка
Не мога да си променя мнението.
Аватар
msniki

Мнениеот hitar_potar » Пет Окт 31, 2014 8:51 am

.....
Като четете мнението ми заместете Елексир с code. В бързината съм допуснал сериозна. грешка

Ъъъъъ, хитрия човек никога не е имал Код, само е пробвал. Еликсир 5, 7 и R имам/съм имал - винаги съм бил доволен от спирачките на Авид. Кодове само съм пробвал, един старичък и смазан от живот и употреба, залят отгоре си с ДОТ, ми беше даден за 2 състезания - е няма такова брутално спиращо животно. Може би най-спиращата спирачка, която е попадала под пръстите ми!!! Хоуп също само съм пробвал - странна ми е отвсякъде. И като положение на лостчето, и като чувство.
Вече над 2 години си карам Hayes Stroker Ace - нещо рядко срещано, но пък с много доволно представяне. Да, гълтали са въздух, но след адско печене (аз съм поосвинен с кофти техника на спиране) - 1 профилактика и забравям за проблеми минимум година. 1 идея по-неудобни са от Авид, но много бързо им свикнах. Новите Шиманота са най-удобните въобще, за част от това привилегия има и мекотата на лостчето. Ако имаш възможност, лапвай един комплект Zee - ако нямаш парички за Сейнт. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот stefanovr » Пет Окт 31, 2014 9:57 am

hitar_potar написа:
.....
Като четете мнението ми заместете Елексир с code. В бързината съм допуснал сериозна. грешка

Ъъъъъ, хитрия човек никога не е имал Код, само е пробвал. Еликсир 5, 7 и R имам/съм имал - винаги съм бил доволен от спирачките на Авид. Кодове само съм пробвал, един старичък и смазан от живот и употреба, залят отгоре си с ДОТ, ми беше даден за 2 състезания - е няма такова брутално спиращо животно. Може би най-спиращата спирачка, която е попадала под пръстите ми!!! Хоуп също само съм пробвал - странна ми е отвсякъде. И като положение на лостчето, и като чувство.
Вече над 2 години си карам Hayes Stroker Ace - нещо рядко срещано, но пък с много доволно представяне. Да, гълтали са въздух, но след адско печене (аз съм поосвинен с кофти техника на спиране) - 1 профилактика и забравям за проблеми минимум година. 1 идея по-неудобни са от Авид, но много бързо им свикнах. Новите Шиманота са най-удобните въобще, за част от това привилегия има и мекотата на лостчето. Ако имаш възможност, лапвай един комплект Zee - ако нямаш парички за Сейнт. :agree:

+1 За Zee или Saint (Saint само ако човек иска допълнителните настройки, двете са почти еднакви. Механиката е идентична). Пробвал съм доста спирачки и от Shimano съм най-доволен, особено от лостчетата и начина по който спират без ми блокират колелетата.
stefanovr

Рейтинг: 1250

Мнениеот msniki » Пет Окт 31, 2014 12:51 pm

hitar_potar написа:
.....

Ъъъъъ, хитрия човек никога не е имал Код, само е пробвал. Еликсир 5, 7 и R имам/съм имал - винаги съм бил доволен от спирачките на Авид....

Ех Васко как те познавам само, Прочети пак горе мнението ми.
msniki написа:Едит (1-ят ред нататък) .

Коде не съм казал че са лоши, но съпоставени с Hope-a не са толкова добри.
Имах Елексир 5, Р , ЦР тамън 2-ти. Цр го напълних с въздух поради моя грешка и горе долу сами се обезвъздуши.(което изобщо не мога го обясня).
Няма спор авидските спирачки са читави. НО Hope-a е по добре. Спирачната сила е по голяма. :wavey:
Аватар
msniki

Мнениеот peshodh » Съб Ное 01, 2014 2:21 am

Мислех мислех и накрая го измислих ще си взема шимано хт със радиатори и дискове аис теч понеже един приятел си взе коуд и предната протече и поради този факт аз ще си взема чисто нови
Благодаря на всичко за помощта :beer:
peshodh

Мнениеот peshodh » Съб Ное 08, 2014 7:46 am

Взех хт-тата колеги и съм много доволен от тях
peshodh

Мнениеот Jumpup » Съб Ное 08, 2014 9:46 am

Айде честито. Добре, че не си взел кода. Спирачното лостче се чупи като сухарче. Казвам го от личен опит, тамън две поломих без да се напъвам особенно. :dontknow: :rofl:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд