Избор на твърдак

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на твърдак

Мнениеот joo » Съб Юли 26, 2008 11:10 am

Ето, че е време и за нова рамка. Рамката ще е твърда, цена до към 800-900 лв, ще се кара с Rock Shox Domain 302.Ще се кара спускане(то от раздела се разбира). Варианта за NS Bitch 07 отпада, защото просто не ми харесва. Щях да си взема DunCon Cocker, но в БГ нямат 16" , само 14" и естествено немогат да ми доставят. В няколко сайта я видях но ми излиза над 1000лв, някой ако може да каже как става работата направо от завода да я взема.
Някакви предложения за твърда рамка. :dunno: Гледах из е-шоповете, но нищо не ми хвана окото. Някои които е по-навътре с твърдаците ако може да предложи нещо.
Мерси предварително :beer:
When We Ride...We Are Free
Аватар
joo

Рейтинг: 1330

Мнениеот Unnamed » Съб Юли 26, 2008 11:16 am

Понеже не съм сигурен в това което твърдя моля ме поправете ако греша та мисля че продиджи джони браво побира до 170 вилка смисал ще ти пасне и мисля че беше 330 лева но може и да не ти свурши работа
Piratka Dh Team
Аватар
Unnamed

Рейтинг: 897

Мнениеот ko3er » Съб Юли 26, 2008 12:48 pm

И аз така като теб преди доста време(преди нова година) ми дойде време за нова рамка.И аз по същия начин реших да си карам на твърдо( и не съжалявам)и след много много обстойна селекция на "дълговилковите" твърди рамки стигнах до извода,че Cocker е рамката.Какво ме мотивира за цялата разправия точно с тази рамка?След обстойния преглед стигнах до извода,че на пазара(световния,щото в българия такова животно няма,като изключим излишно скъпия и нисък кокър във веломания) има три(две) double top tube рамки.Едната е Evil Imperial,чиято цена нова е около 2800-3000лв(ако бъркам ме поправете),но тя е спряна от производство и практически няма от къде да си я купиш(освен втора ръка от някой чужд форум като нашия),втората рамка е NICOLAI 2MBXT с цена от Koсев и Тинков 1999лв.И третата такава рамка е Duncon Cocker с крайно ясна цена в България(между другото Веломания продават нормалната боя и "специалната" боя на една и съща цена,равна на цената на "специалната" боя,демек около 100лв отгоре).Аз си я поръчах директно от фирмата в Полша,като дори те я нямаха на склад и след един мотивиращ e-mail те я намериха от някакъв техен дилър и ми я пратиха към България.Цялата процедура стана след многобройни e-mail-и като в крайна сметка ми пратиха данните,на които трябваше да им преведа парите,аз на следващия ден ги преведох и след около 2 седмици(стана малко забавяне от тяхна страна,но доколкото ми обясниха не било по тяхна вина)рамката ми пристигна в българия и аз си я взех още преди даже в офиса на куриерската фирма да са я описали,че е пристигнала(като отидох пред мен я описаха и си я взех часове преди да замина за Гърция и в последствие за Thassos Cup '08 )От Thassos Cup '08(където й беше сефтето и кръщенето) до сега карам тази рамка и съм повече от доволен,геометрията на рамкта е точно това което искам,сравнително ниска рамка,с която спокойно си спускам доволно ,в комплект с достатъчно дълго колче,че да си катеря баирите и най-вече регулируем chainstay.Като скъся максимално chainstay-a колелото става нЕма таква street машина,предницата сама се вдига,а като го удължа на макс става супер стабилна за спускане.Като цяло мога да кажа,че надали на пазара има рамка,която би ми харесала повече.Рамката заедно с доставката,паричния превод(който е по-скъп и от доставката) и бонус едни чашки Da-Bomb X-10 ми излезе 797лв и нек'ви с'тинки.Не мисля,че трябва да се притесняваш за качеството на рамката от ниската цена (в сравнение с нейните еквиваленти),защото в комплект с горепосочените чашки гаранцията е доживотна,а кажи ми кой производител ще даде доживотна гаранция на продукта си ако не е сигурен,че е вечен(за протокола Nicolai дават 5г. гаранция за 2MBXT)?А и дори да не е,до колкото знам Duncon покриват даже разноските по транспорта(но не съм сигурен).Незнам дали съм те убедил да избереш тази рамка,но се нядявам поне да ти е станало ясно как стоят нещата при нея.Ако те интересува още нещо,чувствай се свободен да питаш ;)

Успех с избора на рамка.И между другото след като ми стана ясно,че искаш 16'' ми е любопитно ти към кой цвят си се насочил?
Аз като избирах моята много се чудех дали да не е Синята но след дълги разсъждения стигнах до извода,че ако си боядисам бели каплите ще се вържат перфектно с бялата рамка( и двете са с червено-бели-с черни контури надписи)

Надявам се да съм помогнал. :beer:
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот Rancid » Съб Юли 26, 2008 1:05 pm

NS Surge.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот k0cTaHeB » Съб Юли 26, 2008 1:22 pm

Rancid написа:NS Surge.

Surge по спецификации го дават до 160.Тя е Фрийрайд/Алл-маунтин рамка.Не е рамка за спускане.Ако беше прочел внимателно спецификациите,безсмисленият ти пост нямаше да го има.
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Рейтинг: 2000

Мнениеот ko3er » Съб Юли 26, 2008 1:39 pm

Като минуси на тази рамка в сравнение с Cocker-a мога да изтъкна нерегулируемия chainstay,липсата на ISCG уши за захват на водач и по-високо разположената горна тръба.Здравината няма да я коментирам поради некомпетентност,но може би си заслужава,с оглед на цената от 460лв (без доставки),но така като гледам колегата Joo нещо не се кефи на Cr-mo рамките,щом е изключил NS Bitch '07.

Като плюс (за спускане) мога да изтъкна по-малкия челен ъгъл(67градуса)в сравнение с 70 на Cocker.

@k0cTaHeB: По твойта логика само 2МВХТ става за спускане,'щот му дават 150мм-200мм.Според мен 160мм са напълно достатъчни за спускане с твърда рамка.
Аватар
ko3er

Мнениеот Rancid » Съб Юли 26, 2008 1:51 pm

k0cTaHeB написа:

Surge по спецификации го дават до 160.Тя е Фрийрайд/Алл-маунтин рамка.Не е рамка за спускане.Ако беше прочел внимателно спецификациите,безсмисленият ти пост нямаше да го има.

:asshole: :finger: :)

@ko3er
Абе и аз забелязах,че не се кефи нещо момчето на на cr-mo,ама реших да пробвам все пак(щото аз пък съм му фен). :beer:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот joo » Съб Юли 26, 2008 2:48 pm

@ko3er
И аз съм се насочил към Cocker-a, ако може да драснеш на ЛС или тук(да е полезно и за други) подробно как си се свързал със завода, какво си им писал, къде, как си платил, от къде си я взел,къде са ти я пратили...всичко.
Иначе за цвят мисля да е черна със сиви пламъци, синя първа отпада,защото сегашната ми рамка е синя.
Тая рамка доста ми грабна окото, по нестандартна е с тея двете тръби отгоре, може да се кара с 160мм, гаранцията може да е доживотна...
Аватар
joo

Мнениеот biker-kj » Съб Юли 26, 2008 4:29 pm

ko3er написа:

Като минуси на тази рамка в сравнение с Cocker-a мога да изтъкна нерегулируемия chainstay,липсата на ISCG уши за захват на водач и по-високо разположената горна тръба.Здравината няма да я коментирам поради некомпетентност,но може би си заслужава,с оглед на цената от 460лв (без доставки),но така като гледам колегата Joo нещо не се кефи на Cr-mo рамките,щом е изключил NS Bitch '07.

Като плюс (за спускане) мога да изтъкна по-малкия челен ъгъл(67градуса)в сравнение с 70 на Cocker.

@k0cTaHeB: По твойта логика само 2МВХТ става за спускане,'щот му дават 150мм-200мм.Според мен 160мм са напълно достатъчни за спускане с твърда рамка.

ko3er карал ли си НС Битч 07'' ,защото тези 3 градуса са наистина невероятно много!
Незнам колко тежи Кокър-а ,но съм убеден ,че е по-тежък от Битч-а(2.890гр. Щом пристигна го премерих толкова моя)
Също като минус на Кокър-а поне от моя гледна точка бих изтъкнал точно тази двойна горна тръба ,която ти ограничава мястото за ''шаване'' ,особено при ДЖ и Стрийт! ;)
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот ko3er » Съб Юли 26, 2008 4:52 pm

joo написа:@ko3er
И аз съм се насочил към Cocker-a, ако може да драснеш на ЛС или тук(да е полезно и за други) подробно как си се свързал със завода, какво си им писал, къде, как си платил, от къде си я взел,къде са ти я пратили...всичко.
Иначе за цвят мисля да е черна със сиви пламъци, синя първа отпада,защото сегашната ми рамка е синя.
Тая рамка доста ми грабна окото, по нестандартна е с тея двете тръби отгоре, може да се кара с 160мм, гаранцията може да е доживотна...

Първо,да уточня,завода на Duncon е в Тайван,и ти няма да се свържеш с тайванците,а с поляците в Полша където е централата на компанията.Аз се свързах с тях по този e-mail.Като им кажеш каква рамка искаш те първо ще ти отговорят,че си имат дилър за България ще ти дадат контактите да се свържеш с тях.Ти напук на тях им пращаш един мейл - "Така и така,веломания не могат да ми предложат такава рамка,не могат и да ми я доставят,затова се обръщам към вас..."Също може да споменеш,че продават специалната боя на цената на нормалната,евентулано да вземат някви мерки(дано).Пишеш им ква рамка искаш.После те ще ти кажат дали я има,ако отговора е да,вече е време да се разберете как ще стане врътката с доживотната гаранция(ако я искаш де).Понеже най-вероятно нямаш тези чашки говори с тях да ти ги пратят,за да ти важи доживотната.След това като се разберете те ще ти пратят данните на банковия им акаунт и ти отиваш в твойта банка и правиш един swift превод на тяхната сметка.В момента,в който те си получат парите(ти вече трябва да си им дал адреса,на който да я пратят)ти пращат рамката към България.Те ще пратят рамката по курерската фирма DPD (поне на мен по нея ми я пратиха).Тук трябва да уточня,че тази куриерска фирма НЯМА офис в България.Техният партньор за България е CITY EXPRESS.Офисът от който си я взех се намира на бул.самоковско шосе 2А.Този номер покрива около 2-3 км от булеварда от края на автопарк-а до на майната си нататък всичко се води номер 2А.Там са все индустриални сгради и всички са на този номер.Офиса се намира някъде тук.Това са складовите бази на пивоварна Ариана и там е тази фирма City express.Попринцип можеш да изчакаш и да ти дойде на адреса,който си посочил.Аз лично още същата вечер трябваше да замина за Гърция и затова обърнах Горубляне с краката нагоре да го намеря.Надявам се да съм ти помогнал.Ако имаш още въпроси питай ;) :agree:

@biker-kj:
1.Не съм карал тази рамка,но ми е повече от ясно,че тази разлика от 3 градуса е много голяма, и затова съм го изтъкнал като плюс
2.Не знам какво ти е попречило да разбереш колко тежи Cocker-а,пише го в официалния сайт и в почти всеки интернет магазин,който я предлага.И противно на твоите очаквания е по-лека --> 2750гр.
3.Не карам DJ и street,както и колегата Joo явно е много далеч от тези два стила,но личното ми мнение като потребител на тази рамка е,че не пречи на свободността,даже според мен по-ниско разположените горни тръби са предимство,мога по-лесно да си играя с центъра на тежестта в ляво и дясно.А тва кето най-много ме кефи на тая рамка е,че е своебразна стойка за бира :D слагам си бирата между краката и си връткам наляво надясно и си пия биричка :D :beer:

Чисто от любопитство - карал ли си Cocker?
Аватар
ko3er

Мнениеот joo » Съб Юли 26, 2008 6:11 pm

@ko3er
Мерси много за уточнението, само да се върне сестра ми и ще им пиша, че тя разбира повече английски да провери за грешки и т.н.
Мерси и за уточнението от къде да си я взема. Добре че поясни, че могат да ми я достават до посочения град,защото не съм от София, а от Русе.
:beer:
Аватар
joo

Мнениеот bluskanie » Съб Юли 26, 2008 7:05 pm

То ти тря си голям балък, за да си земеш тоя кокер шпаньол :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот ko3er » Нед Юли 27, 2008 12:09 pm

@joo:Леле аз колко глупости изписах а ти даже не си от София.Но нищо дано е полезно на някой друг.Радвам се,че ти помогнах,все пак тва е целта на темата :) .

@bluskanie:
То ти тря си голям балък, за да си земеш тоя кокер шпаньол ...

... ,защото ...

@Всички:Не,че ми пука особено много за тоя рейтинг,ама наистина бих искал да знам(най-добре на ЛС) какво толкова ви мотивира да оцените негативно мненията ми.Нещо против рамката,която карам ли?Нещо съм обидил някой ли ?Говоря измислици ли ?Просто искам да знам,за да поправя грешките в себе си ;) :beer:
Аватар
ko3er

Мнениеот biker-kj » Нед Юли 27, 2008 4:11 pm

ko3er написа:2.Не знам какво ти е попречило да разбереш колко тежи Cocker-а,пише го в официалния сайт и в почти всеки интернет магазин,който я предлага.И противно на твоите очаквания е по-лека --> 2750гр.

Мързеше ме! :D

Иначе и Битч-а е нисък и с него можеш да си играеш(центъра на тежеста)

Наистина това е простутия : изказваме мнение с ko3er ,а вие ни давате минуси!
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот ko3er » Нед Юли 27, 2008 11:49 pm

biker-kj написа:
ko3er написа:2.Не знам какво ти е попречило да разбереш колко тежи Cocker-а,пише го в официалния сайт и в почти всеки интернет магазин,който я предлага.И противно на твоите очаквания е по-лека --> 2750гр.

Мързеше ме! :D

Иначе и Битч-а е нисък и с него можеш да си играеш(центъра на тежеста)

Наистина това е простутия : изказваме мнение с ko3er ,а вие ни давате минуси!

NS Bitch-a e 13" - нормално е да можеш да си "играеш",да чувстваш свобода в движенията.Но не забравяй,че при Cocker (в тази тема и ситуация) говорим за 16" и повярвай ми като си вдигна иначе не особено късото колче(което при NS-a е е по-късо,заради по-ниската рамка и е с диаметър 27.2мм,а при Cocker-a е 31.4мм)почти спокойно мога да си въртя нагоре(със 150мм вилка),и пак имам донякъде свободата(и може би здравината) на 13" рамка .Друг плюс за спускане е възможността за 2.7 гума при 26" и 3.0 при 24" на Cocker,срещу 2.6 на Bitch ,но разликата все пак е минимална,защото в темата обсъждаме 26" колела(по подразбиране) ;)
Аватар
ko3er

Re: Избор на твърдак

Мнениеот tailor » Пон Юли 28, 2008 6:39 pm

joo написа:Ето, че е време и за нова рамка. Рамката ще е твърда, цена до към 800-900 лв, ще се кара с Rock Shox Domain 302.Ще се кара спускане(то от раздела се разбира). Варианта за NS Bitch 07 отпада, защото просто не ми харесва. Щях да си взема DunCon Cocker, но в БГ нямат 16" , само 14" и естествено немогат да ми доставят. В няколко сайта я видях но ми излиза над 1000лв, някой ако може да каже как става работата направо от завода да я взема.
Някакви предложения за твърда рамка. :dunno: Гледах из е-шоповете, но нищо не ми хвана окото. Някои които е по-навътре с твърдаците ако може да предложи нещо.
Мерси предварително :beer:
За съжаление, рамката не е налична и в Полша - ще я има след месец, така, че ако желаеш, моля обади се на Ясен от Screambikes, с когото сте говорили за тази рамка, за да потвърдиш поръчка и желан цвят.
Аватар
tailor

Мнениеот taurus13 » Сря Юли 30, 2008 10:29 am

Аз карам твърдак с DC Pitbull и съм много доволен засега от колелото което се получи. Вилката ми е Marzochi Z1 sport 130мм , но по-нататък ще се сменя за по-дългоходова. Колеото го асмеблирахме като за ФР и гази брутално всичко по пътя си....Рамката е 16 инча и я взех от Веломания за 630лв.
Специални благодарности на Нина и екипа за асемблирането на колелото ми. Трябва да ти кача една снимка на танка....между другото е доста лек, което мен ме учуди. http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6695429
Аватар
taurus13

Мнениеот pocket-rocket » Сря Юли 30, 2008 4:58 pm

:offtopic: Мм, чудничко се е получило, цветовете много ми харесват - сиво, черно и зелено, браво! :usclap:
pocket-rocket

Рейтинг: 1210

Мнениеот ko3er » Сря Юли 30, 2008 11:34 pm

taurus13 написа:Аз карам твърдак с DC Pitbull и съм много доволен засега от колелото което се получи. Вилката ми е Marzochi Z1 sport 130мм , но по-нататък ще се сменя за по-дългоходова. Колеото го асмеблирахме като за ФР и гази брутално всичко по пътя си....Рамката е 16 инча и я взех от Веломания за 630лв.
Специални благодарности на Нина и екипа за асемблирането на колелото ми. Трябва да ти кача една снимка на танка....между другото е доста лек, което мен ме учуди. http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6695429

Определено е много готино,Поздравления.Към каква вилка си се насочил?
Аватар
ko3er

Мнениеот taurus13 » Чет Юли 31, 2008 8:47 am

pocket-rocket написа::offtopic: Мм, чудничко се е получило, цветовете много ми харесват - сиво, черно и зелено, браво! :usclap:

Е..нямаше черна вилка...те тези са остатъчни бройки, защото са модел 2006. Въпреки това вилката работи чудесно....вчера видях още една останала във магазина на веломания на несторов и много се замислих дали да не оборудвам и другото си колело с нея...със спонсорството на Топлофикация, Чез, Била и други ...
Аватар
taurus13

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд