Back protector или Body Armor

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Back protector или Body Armor

Мнениеот G.Ginev » Пет Мар 20, 2009 5:37 pm

Според вас за "Freeride" кое е по-добро от двете и какво бихте ми препоръчали да си взема!Много мислех ,но реших да се допитам и до някои които е карал повечко от мен!Моля каквито и наблюдения да имате споделете ги с мен!Предварително благодаря!
G.Ginev

Рейтинг: 1220

Re: Back protector или Body Armor

Мнениеот Teodor40 » Пет Мар 20, 2009 5:45 pm

G.Ginev написа:Според вас за "Freeride" кое е по-добро от двете и какво бихте ми препоръчали да си взема!Много мислех ,но реших да се допитам и до някои които е карал повечко от мен!Моля каквито и наблюдения да имате споделете ги с мен!Предварително благодаря!

Започни с цяла броня при всеки случай. Това е моето мнение, базирано на многобройни падания от всякакъв характер :)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот ATR » Пет Мар 20, 2009 5:45 pm

Разликата в цената е 100-150 лв. Ако мислиш, че толкова ти струва здравето си вземи само гръб :) Аз залагам на цялостна протекция.
If it can't kill you... it ain't extreme
Аватар
ATR

Мнениеот Teodor40 » Пет Мар 20, 2009 5:51 pm

ATR написа:Разликата в цената е 100-150 лв. Ако мислиш, че толкова ти струва здравето си вземи само гръб :) Аз залагам на цялостна протекция.

Друго се обсъжда тук. Дали си заслужава риска за сметка на удобството. За мен- не. Въпрос за пари не е повдиган :)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот kotka12 » Пет Мар 20, 2009 5:55 pm

определено цяла броня
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот anubis » Пет Мар 20, 2009 7:34 pm

Цяла броня дууд :beer:
anubis

Рейтинг: 1207

Мнениеот Shady™ » Пет Мар 20, 2009 8:46 pm

anubis написа:Цяла броня дууд :beer:

;)

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот yavka » Пет Мар 20, 2009 9:03 pm

Цяла броня предпазва по-добре отколкото backprotector + налакътници.
Има протектори на раменете и отпред на гърдите, което е предимство спрямо "гръбнака" особено, ако се използва от начинаещ.

Лично не съм карал нито с броня, нито с гръбнак, но вече имам опит с това колко пази каската и наколенките и предполагам колко ще е полезна бронята при по-тежко падане.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот THEZOGGO » Пет Мар 20, 2009 10:23 pm

kotka12 написа:определено цяла броня

:agree:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот DYNAMIC » Пет Мар 20, 2009 11:07 pm

Определено залагай на здравето пред парите ;).-цяла брония!
DYNAMIC

Рейтинг: 1160

Мнениеот Prey » Нед Мар 22, 2009 6:35 pm

Според мен зависи какво целиш.
Ако искаш при падане, да се нараниш навсякаде освен по една малка част от гърба си вземи само гръб :popcorn:
Разбира се че цялата броня пази повече.
Моят съвет е вземи си броня, пази повече... но ако сметнеш, че не ти е удобна, запарява и тн. и решиш да си вземеш гръб, просто имай в предвид че освен не пазиш лактите, рамената и гърдите си от части, то нагръбника се изхлузва нагоре и можеш да получиш удар над кръста при падане по гръб...което не ти пожелавам ;)
:stupid:
Аватар
Prey

Рейтинг: 1812

Мнениеот манджа » Нед Мар 22, 2009 6:53 pm

Body Armor :agree:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Мар 22, 2009 7:10 pm

От мен един глас за Body Armor :beer: :agree:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Lilly » Нед Мар 22, 2009 11:58 pm

Броня! Малко по-неудобна е и ограничава леко движенията с ръцете, но пък за сметка на това дори да паднеш, се изправяш и пак си чук :D Взимай бронята, не го мисли повече :beer:
Аз като говоря, не приказвам...
Аватар
Lilly

Рейтинг: 1457

Мнениеот bikerider » Пон Мар 23, 2009 4:25 am

Противно на общото мнение, аз бих те посъветвал да си вземеш back protector като начало и да караш според възможностите ти. Ако мислиш, че ще караш толкова екстремно, че да правиш човки и плонжове, вземи си цяла броня. Това в никакъв случай не означава, че казвам да караш без наколенки и налакътници, те са задължителни.

Всеки случай намирам хвърлянето към максималната защита по default за малко опасно, защото създава усещане за фалшива сигурност. В крайна сметка всичко опира до твоята преценка, само ти можеш да прецениш колко рисковано ще караш. Все пак смисъла на карането е в карането, а не в протекцията.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот asench » Пон Мар 23, 2009 11:01 am

Здрасти,
така и така я има темата, та да ви питам нещо- Значи, аз имам такова(подобно) от мотора http://bikes4all.co.uk/shop/images/mx%2 ... -%20jr.JPG , може ли да го ползвам и за колелото? :confused:
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот taurus13 » Пон Мар 23, 2009 12:46 pm

Те човките и плонжовете се правят най-често именно като не можеш още да караш и затова задължително броня. Аз съм имал много неприятни падания, едно от които беше плонж с гърдите напред и право в едно камънаци, които така ме треснаха в гръдния кош, че за малко спряхда дишам - добре че бяха гръдните протектори на бронята. За гръбнака пък мога да кажа, че ако караш с раница, винаги падаш доста меко и дори не разбираш, от колко високо си се бухнал. Аз карам с броня без гръбния протектор и раница с кръстен колан. В раницата освен дребните инструменти, винаги имам по някоя дреха, която служи като омекотител - системата няма грешка. Определено обаче е по-добре, ако си купиш раница със специялизирам гръбен протектор, като тези на Deuter - така хем си имаш защита, хем имаш къде да си носиш багажа. Някой ще ти каже, че много запотявала раницата, ама то и без раница потенето е неизбежно.
Аватар
taurus13

Мнениеот G.Ginev » Пон Мар 23, 2009 12:55 pm

Ей .... ама вие ме разбихте! :beer: много на малко в полза на "Body Armora"!Мерси за помоща!Вече реших..."Body Armor" !
:beer:
G.Ginev

Мнениеот Newone » Пон Мар 23, 2009 1:44 pm

asench написа:Здрасти,
така и така я има темата, та да ви питам нещо- Значи, аз имам такова(подобно) от мотора http://bikes4all.co.uk/shop/images/mx%2 ... -%20jr.JPG , може ли да го ползвам и за колелото? :confused:

Става, стига да не ти запарва лятото и да не ти ограничава движенията...
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот asench » Пон Мар 23, 2009 1:51 pm

Да, в такъв смисъл мисля че ще ми върши работа, но попринцип използва ли се? :confused:
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот bikerider » Пон Мар 23, 2009 3:42 pm

taurus13 написа:Те човките и плонжовете се правят най-често именно като не можеш още да караш и затова задължително броня.

Убеден ли си, че говорим за даунхил??? Говорим за фрийрайд и то не дроп-сърма. Плонжовете и човките се правят когато не можеш да караш И се юркаш надолу все едно можеш. За това говоря. Body armor-a е яко овъркил за freeride, ма като ви е кеф - потете се.

@Newone: :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот taurus13 » Пон Мар 23, 2009 7:35 pm

bikerider написа:
taurus13 написа:Те човките и плонжовете се правят най-често именно като не можеш още да караш и затова задължително броня.

Убеден ли си, че говорим за даунхил??? Говорим за фрийрайд и то не дроп-сърма. Плонжовете и човките се правят когато не можеш да караш И се юркаш надолу все едно можеш. За това говоря. Body armor-a е яко овъркил за freeride, ма като ви е кеф - потете се.

@Newone: :agree:

Това че не караш бързо надолу, не означава, че не падаш. Freeride като дисциплина, дори и в лека форма си е опасно(аз карам предимно това), тъй като става дума за липса на трасе, терена е непознат и много често има скрити камъни и дървета из треволяка. Имах едно падане, почти на място, без скорост, но паднах на 3 см от заострено отсечено дърво....Като цяло имам много падания при бавен, но труден и техничен терен...в които съм благославял пълната защитна екипировка.
Аватар
taurus13

Мнениеот bikerider » Вто Мар 24, 2009 4:44 am

taurus13 написа:Това че не караш бързо надолу, не означава, че не падаш. Freeride като дисциплина, дори и в лека форма си е опасно(аз карам предимно това)

Без да искам да споря с теб, любезно ти припомням, че в тази дисциплина не се кара само надолу. Покарай 30-40км в планина цял ден с Body Armor. Това за което говориш си е чист бавен даунхил.

Но все пак искам да отдам заслуженото на автора на темата - изобщо не е уточнил какво има предвид под "Freeride", така че преливаме от пусто в празно, пък и той вече си реши.

Желая ти приятен ден и все по-малко падания :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот taurus13 » Вто Мар 24, 2009 10:59 am

Да..прав си, че не е само надолу, но кой те кара да караш с бронята по равното. Аз си слагам каската, наколенките и бронята само когато има спускане. По правило едно мое такова каране се състои от замъкване на колелото на някои баир - къде с мъкнене, къде с транспопрт и след това спускане по някаква предварително начертана траектория, която обаче рядко може да бъде спазена :D
На преходи от типа ендуро в които има въртене и леки пускания, обикновено си нося само наколенки и каска. В този случай съм абсолютно съгласен че не ти трябва никаква броня - най-добре е да имаш една раница със защита на гръбнака за всеки случай и едни наколенки в раницата.
Аватар
taurus13

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд