LF FR BIKE

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

LF FR BIKE

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 12:03 am

От доста време тьрся някакво Фр колелце , но уви без резултат.Моля в тази тема да ми давате всякакви предложения (ново,старо).Ако ли не , тогава мога да подобря сегашното ! Имам около 1200 лв. Висок сам 180 см 70 кг.
(сегашното е спеши хардрок)

:D :D
Абе, тая кал по гумите що мирише на лайна???
Аватар
niki1

Рейтинг: 917

Re: LF FR BIKE

Мнениеот wannabbe » Пон Фев 01, 2010 9:31 am

Събери още малко и може да си купиш това твърдаче. http://velos-bg.com/product_info.php?products_id=387 :agree:
Аватар
wannabbe

Рейтинг: 1079

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 12:55 pm

А какво ще кажеж, да сложа домейн и нова рамка на спешито? Или Скот Фр 30?
'
Аватар
niki1

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Фев 01, 2010 1:24 pm

Цената на цял Scott FR30 надхвърля бюджета ти - около 3000лв. Продай Хардрока, добави към тези 1200лв и взимай NS-a.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 8:23 pm

А знаете ли друг магазин , където продават НС Кор (или само рамката)
Аватар
niki1

Мнениеот Fanatico » Пон Фев 01, 2010 8:50 pm

niki1 написа:А знаете ли друг магазин , където продават НС Кор (или само рамката)

Рамката е NS Surge. ;)
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот zafirovp » Пон Фев 01, 2010 8:51 pm

Аз също доста съм търсил. Рамката май е NS Surge но я няма в България, но ме поправете ако греша.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 8:52 pm

В Велос пише NS 100% CRO-MO :dontknow:
Аватар
niki1

Мнениеот biker-kj » Пон Фев 01, 2010 9:50 pm

niki1 написа:В Велос пише NS 100% CRO-MO :dontknow:

E ,и! Къде ти е чуденката само не разбрахме?! :D
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 9:55 pm

NS Surge = Cro-Mo?
Аватар
niki1

Мнениеот Fanatico » Пон Фев 01, 2010 9:58 pm

niki1 написа:NS Surge = Cro-Mo?

Не бе, това NS Surge, както писах по горе си е рамката, а CrMo е вид материал за изработка (стомана + някакви примеси, мисля че). ;)

Хромът (Cr) увеличава твъростта, якостта, еластичноста, гранцата на провлачване и прокаляемоста. Стомани със съдържание на хром над 15% нямат γ-твърд разтвор, а се състоят само от α-твърд разтвор. Същите са неръждясващи. Хромът образува с въглерода различни твърди карбиди, които са разтворими в желязото, увеличават износо-устойчивостта, и намаляват ударната якост (жилавостта).

Молибденът (Mo) се прибавя в малки количества (0,2 – 0,6%) и увеличава силно прокаляемостта на стоманата. Той спомага за получаването на ситнозърнеста структура и повишава якостта на стоманата при високи температури. Той подобрява устойчивостта на неръждясващите стомани.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот biker-kj » Пон Фев 01, 2010 10:09 pm

biker-kj написа:
Fanatico написа:
niki1 написа:NS Surge = Cro-Mo?

Не бе, това NS Surge, както писах по горе си е рамката, а CrMo е вид материал за изработка (стомана + някакви примеси, мисля че). ;)

Точно така :agree: и въпреки това ,автора на темата може да не си пести усилие за добре формулиран въпрос!
ПС. Ако питаш ''не е ли прекалено тежка след като е от стомана'' - 2.8Кг. ,сам си прави преценка! На времето като теглех моя Драг Асалт ,с чашки беше 2.720кг.!
Аватар
biker-kj

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 10:14 pm

Aaa! :rofl: Благодаря за разяснението!Пьк защо вьв Велоса пишат материала , а не модела .. :crazy: Вижте сега

План А)

Рамка НС Сьрдж (500лв)
Вилка Домейн (500 лв (ЦРЦ))
Дискови шимано (ЦРЦ около 200 лв и двете)(хидравлики)

Другите части ще взема от ХаРдРока.Надявам се за старата вилка,спирачки, рамка да взема 200лв , та за 1000 лв ще стане екстра!

План Б)

Продавам Спешалайза за 500лв(той е спорт версията и е на 3 месеца (но не е каран))

и за още 1000лв взимам нов NS CORE 2

Кое е по-удачно и за колко пари ще ми сглобят всички чаркове , ако ги купя от Англия?И да питам , ако взема да кажем два домейна няма ли някаква отстьпка?(Защото и един приятел смята от там да си я взима)
Аватар
niki1

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Фев 01, 2010 10:22 pm

Цяло, само цяло. Аз сглобявам от една година колело и още е само купчина желязо. До колело имам още 1000ка и една година време....
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот veskoz » Пон Фев 01, 2010 10:24 pm

Продай всичко и си купи рамка за Freeride.
Freeride е тежка дисциплина.
Често рамките за Freeride са меки.
Най-добрите рамки за Freeride са меки... и обикновено скъпи.
Паданията в Freeride са тежки... и обикновено скъпи.
Твърда рамка за Freeride е като да тичаш във вода.
:peace:

Пример:
Изображение

Побърквате се с тея твърдаци.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 10:31 pm

Хубаво е това колелце,ама не мога да му прочета името:))) Дай некое линкче , пьк и да сьм споменал скьпи мекици ?Не ,че предпочитам твьрдаци , ама джоба ми е на друго мнение :eyebrow: Ако ми намериш читава ФР Мекица за 1500 лв сьм навит ;) веднага я купувам (нямам парите в момента , ама и тая мекица още не са я измислили)
Аватар
niki1

Мнениеот biker-kj » Пон Фев 01, 2010 10:38 pm

veskoz написа:Продай всичко и си купи рамка за Freeride.

Пример:
http://www.b-o-cykler.dk/trek2007/sessi ... uegray.jpg

Ела ми покараш ФР-твърдака и после въри да тичаш у водъта! :D
Стига глупости ,момчето си е казало бюджета ти му показваш колело за 3-4к!
1.''Често но не винаги!
2.''Най-добрите'' спрямо кой , от ФР до ФР на ясно ли си колко разлика има!
3.Нищо ново под слънцето ,както и нищо общо с темата!
4.Глупости на търкалета! :D

Айде сега напиши един смислен пост с предложение какво меко колело да си вземе момчето за 1200-1500лв. !

niki1 прекрасно звучи Сърдж с Домейн ,изпробвано и доказано! ;)
Аватар
biker-kj

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Фев 01, 2010 10:39 pm

Link ти не трябва - Trek Session, цена: 7000+, има и 'евтин' вариант - Trek Remedi - само за 5 000лв.

ПП. ОООООоооо.... NS-а не е колело - самолет е.... biker_kj :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 10:44 pm

Ауууу то само 5000лева бе, то напрао безплатно!
Мани ги тез твърдаци.Взимам 7-те бона от десния си джоб и кьм личния ми дильр на Трек :rofl:
Аватар
niki1

Мнениеот niki1 » Пон Фев 01, 2010 10:50 pm

Ъъъ...То , май ще се наложи да продам всичко дето имам за твоя
пример
Най-добрите рамки за Фр са меки.Кой ти ги каза тези глупости,изобщо за най-добра рамка не може да се говори Because , there is always a bigger dick :rofl: и моля придържай се кьм ценовия клас от 1500лева(не 15 000)
Аватар
niki1

Мнениеот hitar_potar » Пон Фев 01, 2010 11:19 pm

biker-kj написа:

Пример:
http://www.b-o-cykler.dk/trek2007/sessi ... uegray.jpg

Ела ми покараш ФР-твърдака и после въри да тичаш у водъта! :D
Стига глупости ,момчето си е казало бюджета ти му показваш колело за 3-4к!
1.''Често но не винаги!
2.''Най-добрите'' спрямо кой , от ФР до ФР на ясно ли си колко разлика има!
3.Нищо ново под слънцето ,както и нищо общо с темата!
4.Глупости на търкалета! :D

Айде сега напиши един смислен пост с предложение какво меко колело да си вземе момчето за 1200-1500лв. !

niki1 прекрасно звучи Сърдж с Домейн ,изпробвано и доказано! ;)

яд ме е, че тая тема не беше измислена преди 2-3 седмици, че да ти покажа байка, предложен от веско, за точно 1600-1700лв. втора ръка в перфектно състояние, с малко по-различна окомплектовка - вместо маниту вилка имаше въздушен тотем, спирачките мисля бяха или код, или сейнт, скоростна система - срам Х-0, напълно сигурен съм, че и останалите части бяха на доста високо ниво. е такова, с такава окомплектовка, закупено на тая цена - шъ ме извиняваш, ама е по-добро от който и да е NS. :smash:
ЕДИТ: тоя същия трек можеш да го изнамериш и само като рамка за доволно малко пари ползван в перфектно състояние. има и няколко оферти за цели байкове - ако знаеш кое къде да гледаш, можеш и от снимките да разбереш дали й има нещо на рамката... а и хората на запад не лъжотят като някои нашенски представители. :clap: и аз съм пробвал сърдж с домейн - верно, машина си беше (подчертавам БЕШЕ - рамката гръмна), но моля, не ми го сравнявайте с нещо меко, примерно трека - той е още по-голяма машина!!! :idea:
колкото до "Because , there is always a bigger dick" - yep, you're right... but the bigger dick is always a full suspension dick! :deal:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Фев 01, 2010 11:52 pm

niki1 написа:План А)

Рамка НС Сьрдж (500лв)
Вилка Домейн (500 лв (ЦРЦ))
Дискови шимано (ЦРЦ около 200 лв и двете)(хидравлики)

Toя Домейн е за 1,5 чело! :xx(:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот biker-kj » Пон Фев 01, 2010 11:53 pm

hitar_potar написа:яд ме е, че тая тема не беше измислена преди 2-3 седмици, че да ти покажа байка, предложен от веско, за точно 1600-1700лв. втора ръка в перфектно състояние, с малко по-различна окомплектовка - вместо маниту вилка имаше въздушен тотем, спирачките мисля бяха или код, или сейнт, скоростна система - срам Х-0, напълно сигурен съм, че и останалите части бяха на доста високо ниво. е такова, с такава окомплектовка, закупено на тая цена - шъ ме извиняваш, ама е по-добро от който и да е NS. :smash:
ЕДИТ: тоя същия трек можеш да го изнамериш и само като рамка за доволно малко пари ползван в перфектно състояние. има и няколко оферти за цели байкове - ако знаеш кое къде да гледаш, можеш и от снимките да разбереш дали й има нещо на рамката... а и хората на запад не лъжотят като някои нашенски представители. :clap: и аз съм пробвал сърдж с домейн - верно, машина си беше (подчертавам БЕШЕ - рамката гръмна), но моля, не ми го сравнявайте с нещо меко, примерно трека - той е още по-голяма машина!!! :idea:
колкото до "Because , there is always a bigger dick" - yep, you're right... but the bigger dick is always a full suspension dick! :deal:
Кой твърди ,че Трек-а не е машина ,база за сравнение няма!
Разбира се ,че това колело е по-добро за ФР от гореспоменатия НС! Ма щом е така лесно ,пича да ти даде 1600-1700лв да му намериш такова колело ,па ще ти направи една хубава почерпка! :D :roll2: Дали ще можеш - за мен е риторичен въпрос!
ПС. Я дай една снимка на тоя ''гръмнал'' Сърдж ,че ми стана интересно! :xx(:
Аватар
biker-kj

Мнениеот veskoz » Вто Фев 02, 2010 12:06 am

http://www.pinkbike.com/photo/4513933/
2000 лв от пазара на форума.
Базирай колко щеш. :D
Слезте на земята 5000 - 10000 нов ли искаш. Луд ли си?!
За да се продаде бързо каквото и да е се пуска на атрактивна цена. В това отношение правя евала на Capoeira. Имаше няколко наистина страхотни оферти. Имаше. Имаше, но сега няма щото петима петко не чакат.
След като този Сешън седя във форума месеци наред на суперсмешна цена. Кой ви е крив? Изписаха се 1000 теми за подобни колела... и 1000 малоумни съвета респективно. Нищо лично не бъркайте нещата. Нещо за трошене в парка, няма нищо общо с Freeride.
biker_kj - мерси за поканата имал съм твърдак. ;)
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potar » Вто Фев 02, 2010 12:40 am

съжалявам, адаш (biker-kj - и аз съм васко :D ), ама мен не ми трябват нови почерпки - вече има кой да ме черпи, че има прясна прясна придобивка. а пича да не е малък - пинкбайк, ибей - само трябва да поогледа малко. понеже е късно, ако не ме домързи, може да едитна това мнение с някоя обява. :magnify:
колкото до сърджа - има снимки само като е сглобен - 1 и 2. няма снимки като е гръмнала. рамката гръмна отзаде - изтървал QR-а на задната главина и коша цъфнал. самия собственик го смяташе за ебаси машината - ама сега е на мекичко и е на съвсем различно мнение.
ЕДИТ както съм обещал:
първа оферта - фреймсет за около 550лв, а доставката е под 40лири - питал съм. да не говорим, че момчето е склонно да я прати и с вилката и каплите срещу договаряне... под договаряне да се има впредвид, че цената ще се завърти около 1000-1100лв. :eyebrow: честно казано, ако не бях се натресъл на американската бръмтия, тая обява сега нямаше да съществува благодарение на мен! :popcorn:
втора оферта - цял байк за 800 долара. не е изключено да смъкне още малко цената и да разпилее колелото, за да се побере в по-малък кашон заради доставката.
трета оферта - 950 канадски долара, което е горе долу като втора оферта. важат същите условия.
в момента в ибей също разцъкват една рамка - дотук е на добра цена, но си е наддаване все пак. при редовно следене обаче можеш да попаднеш и на по-голяма пофта от гореизброените. а и не е задължително да следиш само 1 марка и модел. :agree:
ВТОРИ ЕДИТ:
а ако не си предубеден към кона, можеш да погледнеш и това - цената е приятна, може малко да ти се наложи да походиш пеша, докато го сглобиш, понеже има неща от досегашния ти байк, които със сигурност няма да паснат. за стряскащо скъпото перо ВИЛКА - пинкбайк отново има отлично решение на проблема - 66, домейни, Z1-чки и разни дългоходови маниту-та или по-старички двукоронни вилки могат да се намерят за смешни пари.
ТРЕТИ ЕДИТ: абе с тея оферти все пак таковааа... :blush: не заслужих ли поне половин порцийка шопска салатка за почерпка? обещавам ракийката към салатката да си я платя аз! :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот barabum » Вто Фев 02, 2010 9:21 am

hitar_potar написа:съжалявам, адаш (biker-kj - и аз съм васко :D ), ама мен не ми трябват нови почерпки - вече има кой да ме черпи, че има прясна прясна придобивка. а пича да не е малък - пинкбайк, ибей - само трябва да поогледа малко. понеже е късно, ако не ме домързи, може да едитна това мнение с някоя обява. :magnify:
колкото до сърджа - има снимки само като е сглобен - 1 и 2. няма снимки като е гръмнала. рамката гръмна отзаде - изтървал QR-а на задната главина и коша цъфнал. самия собственик го смяташе за ебаси машината - ама сега е на мекичко и е на съвсем различно мнение.
ЕДИТ както съм обещал:
първа оферта - фреймсет за около 550лв, а доставката е под 40лири - питал съм. да не говорим, че момчето е склонно да я прати и с вилката и каплите срещу договаряне... под договаряне да се има впредвид, че цената ще се завърти около 1000-1100лв. :eyebrow: честно казано, ако не бях се натресъл на американската бръмтия, тая обява сега нямаше да съществува благодарение на мен! :popcorn:
втора оферта - цял байк за 800 долара. не е изключено да смъкне още малко цената и да разпилее колелото, за да се побере в по-малък кашон заради доставката.
трета оферта - 950 канадски долара, което е горе долу като втора оферта. важат същите условия.
в момента в ибей също разцъкват една рамка - дотук е на добра цена, но си е наддаване все пак. при редовно следене обаче можеш да попаднеш и на по-голяма пофта от гореизброените. а и не е задължително да следиш само 1 марка и модел. :agree:
ВТОРИ ЕДИТ:
а ако не си предубеден към кона, можеш да погледнеш и това - цената е приятна, може малко да ти се наложи да походиш пеша, докато го сглобиш, понеже има неща от досегашния ти байк, които със сигурност няма да паснат. за стряскащо скъпото перо ВИЛКА - пинкбайк отново има отлично решение на проблема - 66, домейни, Z1-чки и разни дългоходови маниту-та или по-старички двукоронни вилки могат да се намерят за смешни пари.
ТРЕТИ ЕДИТ: абе с тея оферти все пак таковааа... :blush: не заслужих ли поне половин порцийка шопска салатка за почерпка? обещавам ракийката към салатката да си я платя аз! :D

А нали се сещаш,че доставката и мито и ДДС от щатите ще му отрежат главата. :crazy: Единствено оферти от Англия и Европейските държави са оферта за внасяне (една част поне :idea: )
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот biker-kj » Вто Фев 02, 2010 11:42 am

hitar_potar написа:съжалявам, адаш (biker-kj - и аз съм васко :D ), ама мен не ми трябват нови почерпки - вече има кой да ме черпи, че има прясна прясна придобивка. а пича да не е малък - пинкбайк, ибей - само трябва да поогледа малко. понеже е късно, ако не ме домързи, може да едитна това мнение с някоя обява. :magnify:
ЕДИТ както съм обещал:
ВТОРИ ЕДИТ:
Хах имаш право адаш и браво за поста помъчил си се доста! ;) +
НО ,колко от хората ,който си продават колелата в ''розовото колело'' биха ги пратили до Бг. ,лично аз съм си харесвал от там повече от 7-8 велосипеда ,на които собственици съм писал ,въпреки това никой от тях не се съгласи да го прати!

ПС. EccentricMOTION кога ще караме :D ?!
Аватар
biker-kj

Мнениеот veskoz » Вто Фев 02, 2010 1:57 pm

biker-kj написа:въпреки това никой от тях не се съгласи да го прати!

Чесно казано не виждам причина. :dontknow:
Чужденците по принцип са киселяци. Как се мотивират за нежеланието?
А аз наистина си мисля, че автора при наличието на 1200 лв няма проблем да продаде Спеши за около 500-600 лв и да разполага с една що годе прилична начална сума.
Имаше една такава тема "Замисляли ли сте се...".
При мен лично, обаче при наличието на около 2000 лв ще изкочи въпроса "Дърт цял байк с доста болежки или актуална нова рамка с шок и останалото малко по малко?!?"
Последна промяна veskoz на Вто Фев 02, 2010 2:03 pm, променена общо 1 път
Аватар
veskoz

Мнениеот Capoeira » Вто Фев 02, 2010 2:00 pm

Ако още някой даде съвет да си вземе Сърдж за 500-600лева директно започвам да му набивам минусите. Ебаси и хората сте във форума седят толкова хубави и наистина качествени рамки на цени който дори и за UK са на доста ниски цени дори за втора употреба. Продава се Кона Стинки 2008 С размер за 800лв.,Iron Horse 7poin7 за 650лв(без шок), продавам Норко Атомик 2006 М размер за 800лв. Никой за нищо на света не може да ме убеди 200-300лв отгоре не си заслужават факта че ще караш колело което наи-малкото ще работи и ще работи доста дълго, няма да се налага като всяка втора рамка на български асемблатор да го дозаваряваш всяка година и на всичко това да казваш "подобрения". Относто нещата който се говорят за втората употреба все повече не мога да проумея от къде идва този страх към нещо което е карано преди теб, винаги бих предпочел да карам дори и 4-5годишна рамка или вилка която работи в пъти по-добре и е неимериво по задрава и надеждна от нова за същата цена. Като имаш 1200лв гледаш само втора употреба, не се оставяш някой заблуден фанатик да те убеждава че видиш ли новото винаги си е ново, почти не се сещам за част по коелото която да не може да се вземе втора употреба без да се притесняваш за сигурноста си. :dontknow:
1-во намираш си рамка кяото няма да сменяш в близките година две
2-ро намираш си вилка кяото да е достатъчно надеждна и безпроблемна така че да не те принуждава да наливаш постоянно пари за сервизиране(в pinkbike е пълно с 66-ци или Domain за под 400лв).
3-то презеняваш колко пари са ти останали и си харесваш останалите компоненти така че да отговарят поне минимално на стила който караш, винаги за 150-160лв може да вземеш комплект hayes спирачки който няма да са върха на спирачната сила, но поне проблемите с подръжката им са доста малки, намираш си курбели накой Hussefelt или някое Шимано с малко по-здрава конструкция и си избираш някакви главини, дори и средния клас формула са достатъчно здрави за да не ти създават проблеми.

4-то намери си екипировка, не искам да гледам поредни малоумник с челадинка(да и аз карах така дореди година). И помни колко и пари да си приготвил винаги ще се наложи да додадеш, това е част от правилото на Мърфи

Ако сега се намери някой да ме пита как се доставят неща от Пинкбаик, нека преди това прегледа съсществуващите теми.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот veskoz » Вто Фев 02, 2010 2:05 pm

Именно. :peace: :agree:
Аватар
veskoz