Водоустойчиви SPD обувки (с мембрана)

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Водоустойчиви SPD обувки (с мембрана)

Мнениеот ivailo911 » Вто Юни 30, 2015 9:40 pm

Здравейте, търся си обувки, на които могат да се монтират SPD парчета и са водоустойчиви, за каране в дъжд, кал и т.н. Засега съм си харесал Shimano SH-MT71 - http://www.shimano-lifestylegear.com/gl ... ontentsPro но не ги намирам в нито един БГ магазин. Само в западни онлайн магазини. Има ли ги в България тези обувки или можете ли да препоръчате алтернатива?
ivailo911

Рейтинг: 1315

Re: Водоустойчиви SPD обувки (с мембрана)

Мнениеот Yash » Вто Юни 30, 2015 10:33 pm

Прегледай и тези: http://www.vaude.com/de-DE/Produkte/Schuhe/Bikeschuhe/ . Може да се вземат с поръчка през магазините на Веломания.
Аватар
Yash

Рейтинг: 1980

Мнениеот Bace_kz » Вто Юни 30, 2015 10:42 pm

Гамаши ?
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот ivailo911 » Сря Юли 01, 2015 8:25 am

Yash написа:Прегледай и тези: http://www.vaude.com/de-DE/Produkte/Schuhe/Bikeschuhe/ . Може да се вземат с поръчка през магазините на Веломания.

Аз ги разгледах, но идеята да ги има в БГ е да са в наличност, за да мога да ги разгледам и пробвам. Иначе не е проблем Шиманото да го поръчам онлайн, но обувки предпочитам да пробвам.

Bace_kz написа:Гамаши ?

Карал ли си с такива? Можеш ли да разкажеш какво се случва при минаване през локви, каране в кал и каране в дъжд? Колко добре изолират? Имат ли дори малко проветрение или хич? Идеята на мембраната все пак е и да диша.
ivailo911

Мнениеот Euler » Сря Юли 01, 2015 10:07 am

от краткия си опит с такива обувки (няколко месеца и две състезания) мога да кажа, че отдолу или през "плата" вода не взлиза. Ако влиза е малко и не ме дразни. Преливали са ми огоре в кални локви и дерета. Едни гамаши ще ти свършат по-добра работа според мен. Не че не ми харесват обвуките, които си си харесал, но не мисля че ще има особена разлика от обувка без мембрана....
Ако се чудите дали колелото, което сте си харесали, а не може да пробвате, ще ви пасне... Ако се чудите, дали позицията ви върху байка е подходяща...
Предлагам инженерно-графично решение на проблема. :)
Euler

Рейтинг: 1190

Мнениеот ivailo911 » Сря Юли 01, 2015 10:34 am

Euler написа:от краткия си опит с такива обувки (няколко месеца и две състезания) мога да кажа, че отдолу или през "плата" вода не взлиза. Ако влиза е малко и не ме дразни. Преливали са ми огоре в кални локви и дерета. Едни гамаши ще ти свършат по-добра работа според мен. Не че не ми харесват обвуките, които си си харесал, но не мисля че ще има особена разлика от обувка без мембрана....

Мерси за инфото. Ти точно с този модел Shimano ли караш или с някои друг? Ако вода наистина не влиза отдолу или през плата, то разлика би следвало да има: имам Scott планински шпайкове и подгизват дори от ходене в мокра трева. Все пак част от тях е обикновена мрежичка...

За гамаши - има ли нещо конкретно, което бихте препоръчали за смесено градско и планинско колоездене?
ivailo911

Мнениеот valentin.georgiev » Сря Юли 01, 2015 4:17 pm

Аз карам с такива обувки SH-MT71 и съм доволен от тях, не че не съм успявал да се намокря, но и условията са били предизвикателни. Взех си ги преди около 2 години и нямам оплаквания, но и не съм голям специалист за да има направя анализ.
Аватар
valentin.georgiev

Рейтинг: 1627

Мнениеот Yash » Сря Юли 01, 2015 7:37 pm

Гамашите имат един недостатък, че много спарват.
Иначе обувките на Шимано и Фауде съвпадат като размер и номерация. Но, да, хубаво е да се пробват. Лично аз нямам проблем и са ми удобни.
Аватар
Yash

Рейтинг: 1980

Мнениеот ivailo911 » Сря Юли 01, 2015 9:48 pm

valentin.georgiev написа:Аз карам с такива обувки SH-MT71 и съм доволен от тях, не че не съм успявал да се намокря, но и условията са били предизвикателни. Взех си ги преди около 2 години и нямам оплаквания, но и не съм голям специалист за да има направя анализ.

Пробвал ли си други обувки на Шимано? Предполагам номерацията на MT71 съвпада с останалите им модели и бих могъл да пробвам друг модел за да видя и в последствие да поръчам този модел. Ти твоите от къде си ги купувал?
ivailo911

Мнениеот valentin.georgiev » Чет Юли 02, 2015 6:05 am

Едни шпайкове бях карал техни преди това. Относно номерацията стандартното един номер отгоре. По интернет си ги взех.
Аватар
valentin.georgiev

Рейтинг: 1627

Мнениеот Euler » Чет Юли 02, 2015 10:21 am

ivailo911 написа:
Euler написа:от краткия си опит с такива обувки (няколко месеца и две състезания) мога да кажа, че отдолу или през "плата" вода не взлиза. Ако влиза е малко и не ме дразни. Преливали са ми огоре в кални локви и дерета. Едни гамаши ще ти свършат по-добра работа според мен. Не че не ми харесват обвуките, които си си харесал, но не мисля че ще има особена разлика от обувка без мембрана....

Мерси за инфото. Ти точно с този модел Shimano ли караш или с някои друг? Ако вода наистина не влиза отдолу или през плата, то разлика би следвало да има: имам Scott планински шпайкове и подгизват дори от ходене в мокра трева. Все пак част от тях е обикновена мрежичка...

За гамаши - има ли нещо конкретно, което бихте препоръчали за смесено градско и планинско колоездене?

Съжелявам, но съм се изразил двуяко. Под "такива" имах предвид SPD обувки :)
Моите са някаква нeпозната марка Air*Star. Комбинация от велур и някакви синтетични материали.
Ако се чудите дали колелото, което сте си харесали, а не може да пробвате, ще ви пасне... Ако се чудите, дали позицията ви върху байка е подходяща...
Предлагам инженерно-графично решение на проблема. :)
Euler

Рейтинг: 1190

Назад към Продукти за крос-кънтри