Рамка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка

Мнениеот DoCD » Сря Юни 25, 2008 8:32 am

Първо е редно да кажа, че изобщо не се пиша разбирач :crap:

Тая година реших да стегна едно колело и до момента съм сменил всичко освен рамка и вилка :) Колелото се води някакъв крос и рамката е с заден амортисьор (който като чели за тези пари по-добре да го няма, но както и да е). Трябва ми да си намеря някаква рамка, без заден на горе-долу нормална цена. Дори и да е 2ра ръка. Та искам да попитам какво да гледам в една рамка, докато я купувам ? Сегашната ми май се води нормалсайз (ако така се произнася, де), новата ми трябва да е оувърсайз (не се смейте, ако имам грешки). Вилка смятам да си взема 100-120мм казвайте какво да гледам и при нея :) Вчера в едно магазинче гледах някаква вилка с 100мм ход, нормалсайз за 73 кинта (много евтино ми се вижда ? :dunno: ) Но тя не ми трябва де, все пак новата рамка няма да е такава. Като за завършек ще кажа, че карам в планината :)

ПС. Когато си взема нова рамка, старите рамка и вилка няма да ми трябват.. за това ако се измисли как да ги продам или евентуално някакъв бартер ще е идеално :D
Аватар
DoCD

Рейтинг: 1213

Мнениеот Admin » Сря Юни 25, 2008 8:57 am

Все пак не е зле да кажеш с какъв бюджет разполагаш ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот DoCD » Сря Юни 25, 2008 9:07 am

Вярно, съмсем забравих :) Значи за момента разполагам с до 100-150 лева.. все пак сменях всички други части на колелото и не останаха много, но предполагам ще може да се измисли нещо, било то и 2ра ръка.
Аватар
DoCD

Мнениеот t.kyosev » Сря Юни 25, 2008 9:18 am

За тези пари можеш да си вземеш нова рамка Apolon май беше 99лв., Ontario 115лв, HT1 129лв. Ако събереш още малко може да вземеш и HT2 199лв. ZX5 199лв. На старо не знам как вървят.
Мисля, че всичките са свястни, но старшинството ще каже кой е оптималният вариант ;).
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот DoCD » Сря Юни 25, 2008 9:47 am

А мога ли да направя нещо с моите рамка и вилка ? Рамка е подобна:

http://www.mtb-bg.com/news/news00037_nomad.jpg

Вилката не виждам каква е на картинката, но на моята пише: ZOOM 206 Escape.

PS. Май ще се наложи да си взема рамка 2ра ръка, защото иначе ще трябва да събирам бая време за свястна вилка..
Аватар
DoCD

1

Мнениеот magic1 » Сря Юни 25, 2008 10:13 am

В настоящият момент рамки на Drag и Sprint не се продават. За цената, която търсиш остават тези на Ram.
Каквото и да вземеш задължително нова рамка, втора употреба не ти препоръчвам особено Al. Рядко се продава нещо, което си заслужава.
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот t.kyosev » Сря Юни 25, 2008 10:47 am

DoCD написа:А мога ли да направя нещо с моите рамка и вилка ? Рамка е подобна:

PS. Май ще се наложи да си взема рамка 2ра ръка, защото иначе ще трябва да събирам бая време за свястна вилка..

Съмнява ме аз имам едно такова в нас. Брат ми го кара чат пат защото скоро ще заминава и няма смисъл да си купува ново. Като цяло много тежко колело. Задния амортисьор не работи, оригиналната вилка също. Не бих ти препоръчал да пръскаш пари по него.
Може да го ползваш да караш из града с него. Имам в предвид до магазина, работа и тн. Поне няма да те е страх, че ще ти го вземат или и да ти го вземат няма да те вътрят много.
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Re: 1

Мнениеот tailor » Сря Юни 25, 2008 11:33 am

magic1 написа:В настоящият момент рамки на Drag и Sprint не се продават. За цената, която търсиш остават тези на Ram.
Каквото и да вземеш задължително нова рамка, втора употреба не ти препоръчвам особено Al. Рядко се продава нещо, което си заслужава.
продава се Climber, след 07 юни ще има и Expert
Аватар
tailor

Мнениеот Admin » Сря Юни 25, 2008 11:33 am

Дори и на старо ще ти е трудно да намериш читав комплект рамка и вилка за тия пари, ще трябва да направиш компромис, най-вече с вилката.
t.kyosev е изброил повечето рамки, за които има смисъл да се оглеждаш в пазара.
Що се отнася до вилката, с остатъка от парите ще трябва да търсиш някой модел на Suntour или пък Dart/Judy на Rock Shox, но не очаквай да са кой знае какво...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот DoCD » Сря Юни 25, 2008 6:57 pm

t.kyosev написа:
DoCD написа:А мога ли да направя нещо с моите рамка и вилка ? Рамка е подобна:

Съмнява ме аз имам едно такова в нас. Брат ми го кара чат пат защото скоро ще заминава и няма смисъл да си купува ново. Като цяло много тежко колело. Задния амортисьор не работи, оригиналната вилка също. Не бих ти препоръчал да пръскаш пари по него.
Може да го ползваш да караш из града с него. Имам в предвид до магазина, работа и тн. Поне няма да те е страх, че ще ти го вземат или и да ти го вземат няма да те вътрят много.

Точно за това казах, че съм сменил всичко по него, само вилка и рамка остава. Като ги сменя и тях от стария "cross" няма да е останала и една част :) За жалост ще трябва да събера още пари.. Добре хора, мерси за помощта :)
Аватар
DoCD

Мнениеот Isidor » Чет Юни 26, 2008 12:22 am

DoCD написа:За жалост ще трябва да събера още пари..

Каквото и да вземеш - успех с него, но както и да го караш.... мм да речем XC, не забравяй каската ! ;) :beer:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот goiko » Чет Юни 26, 2008 7:11 am

@ DoCD Имаш лично съобщение ;)
" Les esthetes sont une sorte de multinational..." / MC Solaar /
Аватар
goiko

Рейтинг: 1299

Мнениеот DH & FR-biker » Съб Юли 12, 2008 1:24 pm

Ram HT1/2/3 в зависимост от бюджета.... :beer:
DH & FR-biker

Рейтинг: 923

Мнениеот Stancho » Съб Юли 12, 2008 5:29 pm

Аз ти препоръчвам да си вземеш един РАМ НТ2 и да поизчакаш за някоя нормална вилка като Тора 289 (320лв. а мисля че и в пазара на форума имаше обяви..).
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот k0cTaHeB » Съб Юли 12, 2008 5:42 pm

Рамки Спринт се продават.

Лично аз ти препоръчвам Sprint Delta,чудесно колело за начинаещ колоездач и за не чак толкоз начинаещ.Идеална за XC и АМ (лично тествана).След като започнах да я абюзвам на DH,поддаде,но ти няма да я тормозиш по този начин,защото нямаш още уменията (без да се обиждаш). Геометрията е повече от удобна (поне за мен). Карал съм я два сезона и сега ще я сглобявам за градско колело. Цената и като нова е 120 лева.
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот LooneyToon » Вто Юли 15, 2008 10:36 pm

За рамка гледай HT1, Ontario, Appolon и т.н. Обаче за вилка няма да ти остане много.. Няма смисъл да бързаш и да вземеш вилка нисък клас, която ще я замениш за отрицателно време щом събереш пари.. Моят съвет е - вземи HT1, събери пари и си вземи една що-годе свястна вилка, която няма да ти се разлуфти бързо и ще можеш да изкараш повечко време с нея.. Нещо от сорта на XCR-LO за 150 лв. Така рамката и вилката ти излизат 280 лв грубо, но ще си струва. ;)

ПС. Ако искаш взимай и Онтариото. :) Зависи коя ти харесва повече. Имай впредвид, че Онтариото е малко по-тежко от Рамеца, доколкото знам. Както ти си решиш.
LooneyToon

Рейтинг: 1180

Мнениеот Mercedes&Maniak » Вто Юли 15, 2008 10:52 pm

Пич а защо не погледнеш НТ3 и вилка дарт2 - не ми е ясно защо не ги препоръчвате тези вилки на рок шок пред сънтарите
skaype: emil_a626
Аватар
Mercedes&Maniak

Рейтинг: 1047

Мнениеот LooneyToon » Вто Юли 15, 2008 10:55 pm

Dart 2 е 220 лв.. Гледам да му предложа възможно най-евтиният що-годе хубав вариянт. Пък и HT3 е 169 лв.

ЕДИТ: Бре.. Дарт 2 е 179 лв в Ride Spot. Аз я гледах в Нико байкс за 220. Назад съм с информацията. :crazy:
LooneyToon

Рейтинг: 1180

Мнениеот bacarkata » Сря Юли 16, 2008 7:57 am

Колелото,което си карам по града е такова и да ти кажа няма смисъл,махай я тази рамка.Голям туч е,задния амортисиор не работи добре,разкърцва се,мястото където се съединяват двете части на рамката се развива :crazy: (така щях да се прибия,защото по време на леко спускане се отвиха сами).Вилката незнам мен ми работи добре.И аз като теб нямам необходимият бюджет и временно си взех рамка Sprint Leopard за 25лв. :crap: ,по-надолу можеш да видиш темата ми,но все пак го карам градско,а ти ще си го караш планинско.Затова си вземи една хубава рамка,както те посъветваха,а пък ще изкочат и пари за вилка ;) По-добре по-хубаво и по-бавно.
Успех.
Аватар
bacarkata

Рейтинг: 1176

Re: 1

Мнениеот stuff_rider » Сря Юли 16, 2008 9:39 am

magic1 написа:В настоящият момент рамки на Drag и Sprint не се продават. За цената, която търсиш остават тези на Ram.
:nono: :nono: за драг не знам но спринт се продават в няколко магазина тука в пловдив
Аватар
stuff_rider

Рейтинг: 942

Мнениеот stuff_rider » Сря Юли 16, 2008 9:42 am

k0cTaHeB написа:Рамки Спринт се продават.

Лично аз ти препоръчвам Sprint Delta,чудесно колело за начинаещ колоездач и за не чак толкоз начинаещ.Идеална за XC и АМ (лично тествана).След като започнах да я абюзвам на DH,поддаде,но ти няма да я тормозиш по този начин,защото нямаш още уменията (без да се обиждаш). Геометрията е повече от удобна (поне за мен). Карал съм я два сезона и сега ще я сглобявам за градско колело. Цената и като нова е 120 лева.
и аз съм с делта и си върши работата перфектно
Аватар
stuff_rider

Рейтинг: 942

Назад към Продукти за крос-кънтри