@RoyaltyBikers, Млади приятелю,
Като чета за 2500лв, 15кг и ХС със 160мм вилка, мисля, че са ти нужни още каране, четене и питане, за да се ориентираш.
Не се засягай, пиша го с добро чувство.
Послушай Yavkata и veskoz, прави са.
Като правило, гледай рейтинга и стажа във форума на този, който ти дава съвет, че много от твоите набори фърчат из небето, когато се изказват.А с тези 2500лв имаш десетки, да не кажа стотици добри възможности (е, 160мм вилка може да е малко зорно като ъп за ХС, ама и за това има комбинации). За тези пари можеш дори да си сглобиш отлично колело.
Всеки, от който искаш съвет, има собствени приоритети и трябва да отсееш това, на което ти държиш и на което не държиш.
Пример с мен: преди 1 седмица си бях подпрял к-лото нестабилно на един стълб за уличното, то се плъзна надолу и се чукна в него. Получи се малка вдлъбнатина на р-ката. Ядосах се и си помислих, че искам следващото ми колело да е стоманено. Потърсих и видях това:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=59003 - добре че няма голям р-р, иначе щеше да ме вкара в размисъл. Не е ХС, но го давам като илюстрация, че дори CrMo сглобка с педалите ще тежи под 13,5кг.
Имаш възможност, ако не си много припрян, но имаш време и отделяш 15-тина мин на ден, до 1-2-3 мес да намериш в ибей.юк
меко колело от добра марка на възраст под 1год за цена под 2000лв. с доставката. Не съм гледал за твърдаци, но със сигурност са значително по-евтини.
Успех!

Едит: Видях поста на Вилката, много добри колела

, и аз съм се загледал в тях, но в АМ- вариантите.