bio написа:когато имаш малък въпрос има тема "Тема за кратки въпроси".
иначе на въпросът: RAM HT.3 преди я правеха oversize 1 1/8, после минаха на tapered (конусовидно чело). лесно се разпознават визуално едното е право, а другото е конусовидно (и все пак е добре да се премерят нещата, за да не говорим наизуст).
на 1 1/8 полуинтегриранo (zero stack) чело може да се сложи с специални чашки tapered вилка.
на tapered чело може да се сложи tapered вилка или с адаптиращи чашки 1 1/8 вилка.
НО НИКОЕ ОТ ДВЕТЕ ЧЕЛА НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕРЕ ЦЯЛА 1.5'' ВИЛКА.
bio написа:НО НИКОЕ ОТ ДВЕТЕ ЧЕЛА НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕРЕ ЦЯЛА 1.5'' ВИЛКА.
Ozzie написа:Кое точно не разбра?!?bio написа:НО НИКОЕ ОТ ДВЕТЕ ЧЕЛА НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕРЕ ЦЯЛА 1.5'' ВИЛКА.
Koki_ написа:Ozzie написа:Кое точно не разбра?!?bio написа:НО НИКОЕ ОТ ДВЕТЕ ЧЕЛА НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕРЕ ЦЯЛА 1.5'' ВИЛКА.
Как така цяла...или я побира или не,няма значение..
Не разбрах дали мога да сложа вилка фокс 1.5 на моето рамче ейч ти 3 ка...тааа това не разбрах..
Skoinks написа:Koki_ написа:Ozzie написа:Кое точно не разбра?!?bio написа:НО НИКОЕ ОТ ДВЕТЕ ЧЕЛА НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕРЕ ЦЯЛА 1.5'' ВИЛКА.
Как така цяла...или я побира или не,няма значение..
Не разбрах дали мога да сложа вилка фокс 1.5 на моето рамче ейч ти 3 ка...тааа това не разбрах..
Добре бе колега, как от изречение, което съдържа единствено и само отговора на въпроса ти, ти не можа да го отсееш?
НЕ, твоето TAPERED чело НЕ може да побере 1,5" стержен.
bio написа:НЕ!!!
bio написа:ако разбираше нямаше да имаш въпроси.
тръбата от рамката, в която влиза вилката се нарича ЧЕЛО съкратено от челна тръба(headtube).
тръбата от вилката, която влизава в челната тръба (ЧЕЛОТО) се нарича СТЕРЖЕН (steerer tube)
лагеруването между двете се осъществява с т.нар ЧАШКИ (headset)
разгледай този документ !!!
bio написа:Забранявам ти да употрябваш думата разбирам !!! Шегувам се :>
челото поема всички вилки със същият или по-малък размер. има само едно изключение при което с адаптерна чашка 1 1/8 полуинтегрирано (zero stack) чело може да поеме конусовидна вилка.
и незнам с кой акъл смяташ да купиш употребявана вилка при това разлуфтена и за смяна на масло.
имаш ли въобще представа какво означава смяна на масло ?!?
дай да видим какво си си харесал ?
prodavalnik написа:2011 година,ход 120мм,дължина на стержена 187мм.С конусовиден стержен 1,5",за капла 26''.Вилката има нужда от масло и нови втулки на ботушите.
Skoinks написа:Турай си вилка от Ямаха и бегай тогава.
Koki_ написа:Ааа,ахам...е това вече е друга работа тогава...абе трябва да го премеря това чело най-накрая аз...благодаря за инфото де,полезно ми беше.
А да ти кажа чета внимателно,но просто нали ти казах-не знам какво означават някой термини,но се ориентирам все повече благодарение на колеги като теб..а,наздраве тогава!!
Please note: Nominal insertion bore depth for 44mm head-tubes is 9mm. EC44/40 requires an insertion depth of 15mm. Park Tool Reamer 788 should be used with the supplied spacer to reach the 15mm bore depth for EC44/40 Bottoms.
Koki_ написа:...всяка вело такава е като изделие от 'моделист конструктор',който се сглобява в детската градина,
evilzet написа:Koki_ написа:...всяка вело такава е като изделие от 'моделист конструктор',който се сглобява в детската градина,
Ако разглобиш една вилка висок клас може и да си промениш мнението относно технологиите. Аз не се учудвам, че вилката ми струва колкото 2 комплекта амортисьори за колата. Иначе съм съгласен, че много вело неща наистина са с надути цени ( напр. комплект "оригинални" О-пръстени за вилка).
Koki_ написа:Съгласен съм,но ако пък ти отвориш една вилка .. даже и на най скапания мотор(изобщо не искам да споменавам тук класове,защото е друг технологичният ред и език) си мисля че...ще останеш разочарован от термина висок клас,който се влага така несправедливо и комерсиално,пиарски в 'велостроенето'..!
Относно амортисьорите няма да коментирам,защото някой ще излезе и ще каже-(нелепото)ама тва е вилка(без да съобрази че това не е вилка,а изделие което се води вилка за велосипед),но въпреки това е безспорен факта че ако трябва да се измерват по направа,здравина,прецизност,работата за която са предназначени и издържливост,амортисьорите на всеки автомобил са на светлинни години над всяка вилка като технология...отдааааавнаа внедрена!!
Skoinks написа:Koki_ написа:Съгласен съм,но ако пък ти отвориш една вилка .. даже и на най скапания мотор(изобщо не искам да споменавам тук класове,защото е друг технологичният ред и език) си мисля че...ще останеш разочарован от термина висок клас,който се влага така несправедливо и комерсиално,пиарски в 'велостроенето'..!
Относно амортисьорите няма да коментирам,защото някой ще излезе и ще каже-(нелепото)ама тва е вилка(без да съобрази че това не е вилка,а изделие което се води вилка за велосипед),но въпреки това е безспорен факта че ако трябва да се измерват по направа,здравина,прецизност,работата за която са предназначени и издържливост,амортисьорите на всеки автомобил са на светлинни години над всяка вилка като технология...отдааааавнаа внедрена!!
Ще ни обясниш ли с какво се различават вилките на колелетата и на моторите? Много ми е интересно.
Ще ми кажеш ли как вилката на 50 кубиковото ми Балканче е по-хубава от 888-ците ми?
Не отричаме завишените цени. Отричаме това, че нямаш никаква представа за какво говориш. Две разли-и-ични неща.
А какво е, като не е вилка? Обясни на всички как се нарича частта, която свързва рамката и кормилото с главината, понеже ми е интересно какво ѝ е другото име, което не знам.
И пак същия въпрос. Дали шоковете на голфа ми са по-прецизни, по-добре направени и работят по-добре от вилката ми (която очевидно даже не е и вилка...)? Ще ми кажеш ли как това е вярно?
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта