Крос Еуфория Г 27 или Спринт Радикал

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Крос Еуфория Г 27 или Спринт Радикал

Мнениеот Стъни » Нед Фев 02, 2014 12:14 am

Здравейте,

Двоумя се между двете колела кое да избера...Бюджета ми е до 1000лв. и си мисля да за заложа на новия размер 27,5", а може 29" -тъй като не съм от много нисък на ръст. Моля за съвет от тези два модела кой си заслужава повече. Кроса ми харесва, но ме притеснява че теглото му било около 15 кг.
Това са моделите :
1. Крос - http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/ ... 275-0.html
2. Спринт - http://bikesport.bg/bg/products/2066-%D ... %B4%D0%B8_

Благодаря Ви предварително.
Стъни

Рейтинг: 1200

Re: Крос Еуфория Г 27 или Спринт Радикал

Мнениеот ssl » Нед Фев 02, 2014 11:53 am

Не че нещо, но защо си мислиш, че височината ти, има чак такова значение, при определянието на 27,5 или 29ка? И 26 можеш да си караш, просто рамката ти ще трябва да е по-голяма.Освен ако не си над 2 метра :D
ssl

Рейтинг: 1160

Мнениеот Стъни » Нед Фев 02, 2014 12:59 pm

ssl написа:Не че нещо, но защо си мислиш, че височината ти, има чак такова значение, при определянието на 27,5 или 29ка? И 26 можеш да си караш, просто рамката ти ще трябва да е по-голяма.Освен ако не си над 2 метра :D

Благодаря за отговора.. знам, че мога и 26" да карам въпреки ръста си ( не съм над 2м.), но съм решил да е повече от 26". Не ми се иска да обсъждаме предимствата и недостатъците на различните размери. Това, което ме вълнува в момента беше конкретно за двата модела колела които описах по-горе, кое бихте ми препоръчали...Тъй като не разбирам много, а и за двата модела не можах да намеря много впечатления, понеже са сравнително нови, но ми се струва че нямат голяма разлика освен цената в плюс на Крос, и килограмите в плюс на Спринт.
Стъни

Мнениеот Skoinks » Нед Фев 02, 2014 1:49 pm

Спринта има малко по-хубава окомплектовка, и е малко по-лек. Кроса е малко по-евтин. За средно-сериозно каране и двете колелета ще ти свършат работа. Лично мнение: Спринт.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Мнениеот Skoinks » Нед Фев 02, 2014 1:50 pm

От друга страна има моментът, че със 100-те лева, които ще спестиш, можеш да смениш нещата от които в последствие ще си недоволен (пр. гуми, педали, т.н.)

От тук нататък избора е изцяло твой.

За справка: Теглото на Кроса е 15 кг, сиреч с кило и петстотин над Спринта, което всъщност изобщо не е малко. Хидроформирането си е казало думата.

Също така сега забелязах, че със Спринта получаваш подарък светлини :D
Аватар
Skoinks

Мнениеот Стъни » Нед Фев 02, 2014 2:11 pm

Skoinks написа:От друга страна има моментът, че със 100-те лева, които ще спестиш, можеш да смениш нещата от които в последствие ще си недоволен (пр. гуми, педали, т.н.)

От тук нататък избора е изцяло твой.

За справка: Теглото на Кроса е 15 кг, сиреч с кило и петстотин над Спринта, което всъщност изобщо не е малко. Хидроформирането си е казало думата.

Също така сега забелязах, че със Спринта получаваш подарък светлини :D

Благодаря за мнението "Skoinks"

И аз се чудех от къде идва тази разлика в килограмите при почти еднакви компоненти! Само не разбрах вилката на Спринта дали е 120 мм., а ми се иска да е - понеже на Кроса е толкова! Май за 100лв. си заслужава 1,5кг. отдолу в полза на Спринта, стига наистина да е 13,5кг! И вече накланят везните към Спринта :)
Стъни

Мнениеот ЕAngel » Нед Фев 02, 2014 2:15 pm

1.5kg разлика е си е доста сериозна, при положение че вилките са еднакви. Ако в бъдеще решиш да олекотяваш, тези 100лв разлика в цената ще са крайно недостатъчни.
ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот penmark » Нед Фев 02, 2014 3:13 pm

Теглата не са верни! Няма как при почти еднакви компоненти разликата да е 1.5кг Разликата ще дойде от рамка, колче, кормило и лапа, но не може да е 1,5кг. Рамките най-много 200-300гр да е разликата. По-добре взимай кантарчето и ходи тегли и се качи. Ако разликата в теглото е малка, а тя ще е, взимаш по-удобното. Ако са с еднаква геометрия, взимаш по-евтиното. И двете си имат своя чар, не мога да кажа кое е по-красиво. На Спринта не виждам геометрията каква е. На Кроса я има на сайта им http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mt ... 27-73.html
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Стъни » Нед Фев 02, 2014 3:56 pm

Вилката на Спринта май е 100мм., след време..., ако реша да я сменям, дали мога да сложа вилка 120мм. ?
Стъни

Мнениеот Стъни » Нед Фев 02, 2014 4:15 pm

penmark написа:Теглата не са верни! Няма как при почти еднакви компоненти разликата да е 1.5кг Разликата ще дойде от рамка, колче, кормило и лапа, но не може да е 1,5кг. Рамките най-много 200-300гр да е разликата. По-добре взимай кантарчето и ходи тегли и се качи. Ако разликата в теглото е малка, а тя ще е, взимаш по-удобното. Ако са с еднаква геометрия, взимаш по-евтиното. И двете си имат своя чар, не мога да кажа кое е по-красиво. На Спринта не виждам геометрията каква е. На Кроса я има на сайта им http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mt ... 27-73.html

Благодаря за мнението "пенмарк"

Това си е добър съвет, само трябва да ги открия двата модела в гр,Варна, за сега не ги намирам. И аз не можах да намеря каква е геометрията на Спринта за съжаление, и дали вилката е 120мм, а на Кроса я дават и като по-удобна за спускане с 70,5 %, и вилка 120мм - разбирам го като нещо средно м/у Крос кънтри и АМ, което ми се нрави. И ако в действителност нямат голяма разлика в килограмите бих взел Кроса, а в случай на 1,5кг. разлика в полза на Сприната - естесвено бих взел Спринта. Значи ми остава да ги открия във Варна и да ги премеря :)
.
Стъни

Мнениеот Boko-Loco » Нед Фев 02, 2014 5:12 pm

По-скъпите модификации на Радикала са с 120 мм вилки. Можеш да добиеш представа за геометрията от тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... nt-radical , рамката е същата.

Питай в Нико Байкс, ако няма ще ти достави.
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот Стъни » Нед Фев 02, 2014 5:53 pm

Boko-Loco написа:По-скъпите модификации на Радикала са с 120 мм вилки. Можеш да добиеш представа за геометрията от тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... nt-radical , рамката е същата.

Питай в Нико Байкс, ако няма ще ти достави.

Благодаря за отговора.

За момента искам да измеря двата велосипеда кой колко тежи в действителност и колко ми е удобрен, на базато което ще взема решение кой да си закупя. В Нико Байк, ако нямат колелото дали ще го доставят само за да го тествам !!!
Стъни

Мнениеот ssl » Нед Фев 02, 2014 7:19 pm

Виж при Джиро - ул. „Княз Александър Батенберг“ 22
другия вариант е зад ДСК на Тракия има 1 магазин там може да ги има.
Друго място където можеш да отидеш е, преди кръглата банка направиха магазин, там мисля, че я има еуфорията.
ssl

Рейтинг: 1160

Мнениеот Стъни » Нед Фев 02, 2014 7:40 pm

ssl написа:Виж при Джиро - ул. „Княз Александър Батенберг“ 22
другия вариант е зад ДСК на Тракия има 1 магазин там може да ги има.
Друго място където можеш да отидеш е, преди кръглата банка направиха магазин, там мисля, че я има еуфорията.

Благодаря, и аз си ги бях набелязал тези места :) Преди кръглата банка магазина е Веломания, и като им гледах в сайта май само на Драг предлагат, но ще го посетя да видя.
Стъни

Мнениеот ЕAngel » Нед Фев 02, 2014 8:01 pm

penmark написа:Теглата не са верни!

Рече и отсече :)
ЕAngel

Мнениеот penmark » Нед Фев 02, 2014 8:27 pm

Знам какво е кило и половина в части. Като ги сравнявам, няма откъде да дойде толкова.
На Спринта дерайльора е шадоу, което е много по добре от обикновенния.
Каплите му Mach1 Neo също са по-добре от на кроса.
Лично аз бих дал 100лв отгоре и бих взел Спринта. :agree:
Последна промяна penmark на Нед Фев 02, 2014 8:36 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот ЕAngel » Нед Фев 02, 2014 8:31 pm

Просто смятам, че си прекалено краен. Все пак всеки може лесно да провери теглото и на двата велосипеда.
ЕAngel

Мнениеот Skoinks » Нед Фев 02, 2014 8:37 pm

Също така Спринта е с хидроформирани тръби. Не че имам представа колко тегло спестява това, но все пак.
Аватар
Skoinks

Мнениеот Стъни » Нед Фев 02, 2014 10:59 pm

Сега като гледам Спринт Радикал ЕКО, и го сравнявам с Спринт Радикал. Освен цената ( - 100лв. за Еко) и цвета им , разликата само в заден дерайльор и команди. Тъй като цвета на Екото ми харесва повече, а и след време може да сменям компоненти взех да се замислям за него - ако Спринта излезе много по-лек от Кроса де.
Стъни

Мнениеот russian » Пон Фев 03, 2014 11:05 am

Здрасти колега :)

Не знам какво се чудиш... Избора е от ясен поясен :) Спринта е не просто по-добър, красив и т.н но на база теста, представянето и др. източници. Няма какво да се чудиш. По повод теглата и дали лъжат погледни това : http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... nt-radical
е това е за Делукса ама все пак хората си ги теглят и се хвалят с това :) Дано направиш верният ( Спринт) избор :)
Аватар
russian

Рейтинг: 1120

Мнениеот Стъни » Пон Фев 03, 2014 12:13 pm

russian написа:Здрасти колега :)

Не знам какво се чудиш... Избора е от ясен поясен :) Спринта е не просто по-добър, красив и т.н но на база теста, представянето и др. източници. Няма какво да се чудиш. По повод теглата и дали лъжат погледни това : http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... nt-radical
е това е за Делукса ама все пак хората си ги теглят и се хвалят с това :) Дано направиш верният ( Спринт) избор :)

Здрасти колега:-)
Делукса е ясен, но той струва колкото два обикновенни и Радикала, а на мен чуденката ми е за тях. Искам да се уверя, че и на по ниските версии си отговарят килограмите.Мога ли да сложа вилка 120мм. На Спринт Радикал, на Кроса май само това му е плюса?
Стъни

Мнениеот Skoinks » Пон Фев 03, 2014 3:42 pm

Разбира се, че можеш да сложиш 120мм.
Аватар
Skoinks

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 03, 2014 3:44 pm

Стъни написа:
russian написа:Здрасти колега :)

Здрасти колега:-)
Делукса е ясен, но той струва колкото два обикновенни и Радикала, а на мен чуденката ми е за тях. Искам да се уверя, че и на по ниските версии си отговарят килограмите.Мога ли да сложа вилка 120мм. На Спринт Радикал, на Кроса май само това му е плюса?

Освен да пуснеш запитване дали гаранцията ще покрие 120мм вилка друго не знам дали можеш да направиш.
Иначе дали ще има смисъл от това е друг въпрос.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот irgnet » Пон Фев 03, 2014 5:15 pm

Колега, за къде си се разбързал началото на Февруари.
Изчакай месец да пуснат новите модели. Сега като прочетох статията на админа Крос ще пуснат нови модели грип 27,5.
Предполагам и Спринт също ще извадят нови модели тази година, а защо не и карбонова рамка за 27.5.

Така че мисля че точно в момента не му е времето за покупка.
И друго съображение ... Пази си парите и дебни промоция /Миналата година Спринт пуснаха старите си модели с отстъпки, така че е много вероятно тази година като извадят новите модели да пуснат старите с намаление, отделно че по празници магазина на Макс-байк в София пускат намаления от 20% на велосипедите и така Радикала ще ти дойде на 800 лв. /
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот Стъни » Пон Фев 03, 2014 6:38 pm

@irgnet

Благодаря колега :)
Точно това и аз щях да пиша, до преди малко обикалях магазините и от там същото ми казаха. Не съм се разбързал, от сега реших да си настроя часовника и на мене ми се прокрадваше идейка да изчакам да пуснат нови модели. Но след като ми казаха днес в единия магазин, че Крос щели да пускат март месец 27,5" шест нови модела, а най-вероятно и 29"-ки ще има. Та веднага реших, че ще изчакам, но ще чакам най-вече новите модели на Спринт :)

Сега остава да чакам... благодаря на всички които се включиха със съветите си в моята дилема :agree:
Стъни

Мнениеот bally85 » Пон Мар 03, 2014 11:18 pm

Да ви споделя какво забелязах в магазина в Пловдив. Рамката на Sprint Radical е различна от тази на Delux-a. Има огромна разлика в сечението на тръбите. Не знам дали и геометрията е същата. (предполагам е, но .....). Трябва да се направи една проверка. Възможно е теглата на рамките да е различна на 2-те версии.
Scott Scale Custom
Аватар
bally85

Рейтинг: 1220

Мнениеот Стъни » Вто Мар 04, 2014 7:41 pm

bally85 написа:Да ви споделя какво забелязах в магазина в Пловдив. Рамката на Sprint Radical е различна от тази на Delux-a. Има огромна разлика в сечението на тръбите. Не знам дали и геометрията е същата. (предполагам е, но .....). Трябва да се направи една проверка. Възможно е теглата на рамките да е различна на 2-те версии.

Лоша работа ! Аз не съм ги виждал на живо, но поне на снимки ми изглеждат еднакви, не съм сигурен дали от спринт са ги обявили като еднакви !
Стъни

Мнениеот Стъни » Вто Мар 04, 2014 9:02 pm

Стъни написа:
bally85 написа:Да ви споделя какво забелязах в магазина в Пловдив. Рамката на Sprint Radical е различна от тази на Delux-a. Има огромна разлика в сечението на тръбите. Не знам дали и геометрията е същата. (предполагам е, но .....). Трябва да се направи една проверка. Възможно е теглата на рамките да е различна на 2-те версии.

Лоша работа ! Аз не съм ги виждал на живо, но поне на снимки ми изглеждат еднакви, не съм сигурен дали от спринт са ги обявили като еднакви !

Виж в тази реклама Радикал си изглежда както и на снимките -тоест като на Радикал Делукс.
http://www.youtube.com/watch?v=IAYr8dhx8-M
Стъни

Мнениеот bally85 » Сря Мар 05, 2014 1:13 am

Стъни. Днес бях до магазина и ми казаха че са еднакви по принцип, но аз като ги погледна и нещо горните тръби ми се струват различни. Освен различния цвят на боята да създава такова впечатление, но чак така да го хващам ..... Съмнява ме да ми е толкова криво окото :D . Както и да е относно геометрията разбрах че няма разлика размерите са си това. Ако реша и аз да взимам този модел ще го проверя в завода това нещо че ми стана много интересно. :)
Scott Scale Custom
Аватар
bally85

Рейтинг: 1220

Мнениеот Стъни » Сря Мар 05, 2014 6:04 pm

bally85 написа:Стъни. Днес бях до магазина и ми казаха че са еднакви по принцип, но аз като ги погледна и нещо горните тръби ми се струват различни. Освен различния цвят на боята да създава такова впечатление, но чак така да го хващам ..... Съмнява ме да ми е толкова криво окото :D . Както и да е относно геометрията разбрах че няма разлика размерите са си това. Ако реша и аз да взимам този модел ще го проверя в завода това нещо че ми стана много интересно. :)

Ако решиш да вземаш същия модел .. най-вероятно знаеш че е по-добре да не избързваш.. Скоро трябва да пуснат новите модели да видим дали няма да ни хареса нещо ..( надявам се на промоционални цени) и ако не тогава този Радикал които логично би трябвало да е с ниска цена. И да споделиш ако имаш някакво инфо от завода :)
Стъни

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри