Избор на вилка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на вилка

Мнениеот crossenduro2 » Сря Яну 27, 2010 10:13 pm

Здрасти на всички ,имам две оферти за вилки.
Едната е Rock Shox Tora 318 solo air другата е Rock Shox Tora 289 U - turn .
Коя е по добрата , дали ше имам проблем със въздуха на 318 .
Чакам отговори, мерски предварително.
Последна промяна crossenduro2 на Сря Яну 27, 2010 10:43 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Re: Вилка!! Спешно!!!

Мнениеот did » Сря Яну 27, 2010 10:17 pm

Така зададен, въпросът ти няма отговор.
Така формулирана, темата не заслужава отговор.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Re: Избор на вилка

Мнениеот 5roff » Сря Яну 27, 2010 11:44 pm

Отговори си първо на себе си какво ти трябва! ...както каза :
did написа:Така зададен, въпросът ти няма отговор.
Така формулирана, темата не заслужава отговор.

абе ... моето мнение е прочети малко из форума!
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Forbidden » Пет Яну 29, 2010 8:29 pm

5roff написа:абе ... моето мнение е прочети малко из форума!

Абсолютно дилетантски написана препоръка. Имам форум (за медицина), в който има над 70 000 потребители, и винаги се старая да помагам и да бъда учтив с хората, независимо дали питат въпрос, на който е отговаряно. Бъдете по-толерантни и снизходителни. Извинете за писането не по темата.
Forbidden

Рейтинг: 1260

Мнениеот 5roff » Пет Яну 29, 2010 9:15 pm

Forbidden написа:

Абсолютно дилетантски написана препоръка. Имам форум (за медицина), в който има над 70 000 потребители, и винаги се старая да помагам и да бъда учтив с хората, независимо дали питат въпрос, на който е отговаряно. Бъдете по-толерантни и снизходителни. Извинете за писането не по темата.

Съгласен съм с Вас- а аз самия питам за доста работи, на които е отговаряно, но се опитвам да си формулирам въпросите точно и ясно с цел да улесня хората, които ще ми отговорят... автора на темата пита за две вилки, които са различен клас (ако мога така да се изразя) следователно е ясно, че тази от по-висок клас е по-добра (именно тора 318). За двете вилки е изписано доста.
Друг е момента, че става най-вероятно за компоненти 2-ра ръка, а за тях си има друга тема, в която в момента се образовам и информирам аз :D

Извинявам се на автора, ако се е почувствал обиден!
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот dom1n3r » Пет Яну 29, 2010 11:19 pm

+1 За Тора 318 . Немаше и нужда от отговор :D
Човекът,който дели на нула и този,който може да удари циклоп между очите . :agree:
Аватар
dom1n3r

Рейтинг: 1126

Мнениеот hitar_potar » Съб Яну 30, 2010 12:01 pm

Forbidden написа:

:offtopic:
по-скоро абсолютно дилетантски написано запитване - нито се казва за какво ще се ползва коя да е от вилките, нито какви са предпочитанията на автора, да не говорим, че е така написана темата, че автора изисква, заповядва да му се отговори. да не говорим, че и за двете вилки има тонове изписана информация както за характеристиките им, така и за сервизирането и профилактиката им.
няма как да сравняваме форума за МТБ с този за медицината - ако не се лъжа, в медицината широко се ползва латински език (или поне при зъботехниците и зъболекарите - мой приятел завърши зъботехника и го пръснаха от латински), а тоя език не навсякъде се изучава... докато при МТБ индустрията най-често се среща английския. да не говорим, че медицината е далеч по-сериозна област, и бас ловя, че тези 70 000 форумци там имат далеч по-висока средна възраст, от което следват и по-добре оформени и по-смислени теми и запитвания. не знам какъв е този медицински форум, но нашия си има вградена търсачка - нужни са само 30сек да се потърси информация за модела тора и различните му модификации.
другата причина за такива отговори - доста често излизат вече подобни теми, в които се пита едно и също, предимно писани от 13-14год. съфорумци, които ги мързунти да се поразровят малко и искат всичко наготово. :agree:

Онтопик
и понеже съм добричък и мразя само да критикувам - за мен тора 318 соло еър е по-добра от пружинния вариант. карал съм и вилка с пружини, и такава с въздух - усещането от въздушната по ми харесва, въпреки че и тази с пружина си има плюсове... затова и новата ми вилка ще е комбинация от двете. :jumpref: да не говорим, че соло еър ще е и по-лека.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот k0k0 » Съб Яну 30, 2010 1:51 pm

Forbidden написа:

Напълно си прав, но всъщност това е все едно вас да питат- Разболях се от еди какво си, да отида ли на лекар или да карам на самолечение..
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот did » Пон Фев 01, 2010 11:54 am

k0k0 написа:всъщност това е все едно вас да питат- Разболях се от еди какво си, да отида ли на лекар или да карам на самолечение..

Самолечението приключи неуспешно и излезе скъпо :D
Време е за доктор или учител.
Абе, направо си е за болнично лечение.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Runaway » Вто Фев 09, 2010 2:24 pm

did написа:Самолечението приключи неуспешно и излезе скъпо :D
Време е за доктор или учител.

напълно споделям казаното - и в контекста на тази тема, и в контекста на много други случаи. Ама ние нали си разбираме от всичко. То по цял свят хората действат с професионалисти за всяко нещо, но ние сме професионалисти по всяко нещо. Нищо - важното е бирата да върви :beer: , пък кото си играе - ще се наиграе :blindfol:
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Назад към Продукти за крос-кънтри