Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот Admin » Сря Май 09, 2012 3:19 pm

Вижте сега, въпросът е по-общ, макар че няма да избягам и от конкретиката. Даже с нея ще започна. Няма как да знам какво пише във всяка гаранционна карта и т.н. Приложения горе пример на такава гаранционна карта изцяло потвърждава написаното от мен, а именно - каплите на велосипеда не са изключени априори от гаранционното обслужване. Иначе казано, ако възникне проблем с тях, трябва да се отиде в сервиза и да се види. Очевидно е, че при подбиване на капла, което се получава само вследствие на удар, гаранцията няма да го покрие. Вече обясних защо е така. Обаче ако колелото просто е разцентровано, т.е. каплата не е подбита или изкривена, а просто са се разхлабили спици, това според горната гаранционна карта би трябвало да бъде отстранено в сервиза и доколкото обикновено е следствие от нормално освобождаване на напреженията при първите няколко карания, вероятно ще е безплатно. Казвам го на база и на собствен опит, макар и отпреди доста години.

Така стигаме и до общия въпрос - за новите велосипеди и гаранцията. И на мен би ми се искало гаранционните условия на всички производители и магазини да са перфектни, изчерпателни, максимално ясни и т.н., но това не винаги е възможно. Казвам го и защото тези условия са всъщност юридически текст, един вид част от договора за продажба. Поради куп причини те трябва да са ясни, но и достатъчно общи, за да обхванат различните случаи и да оставят място за преценка, където е необходимо. Тази преценка се прави от специалистите в гаранционния сервиз. Следователно, когато си купите нов велосипед, независимо откъде, независимо какво пише в гаранционната карта, за всеки вид повреда трябва първо да отидете в гаранционен сервиз. Може да се окаже, че гаранцията покрива ремонта. Може да се окаже и обратното. Ако не сте съгласни, има си вече и ред за търсене на правата, като той не е тук във форума. ;) Но моите наблюдения са, че гаранционното обслужване в България постепенно се подобрява. Връщам се към примера с цитираната друга гаранционна карта, в която каплите са изключени като консуматив. Как можете да сте сигурни кое точно е изключено - дали само подбиванията или всяко отклонение/разцентроване/разхлабване на спици? Ако става дума за второто, далеч по-изгодно е за вас да отидете в гаранционния сервиз и да проверите дали го покрива гаранцията, защото съм 90% сигурен, че ще ви го оправят за 5 минути и без пари. Е, ако каплата е станала на осморка, тогава очевидно вече става дума за удар или нещо друго.
Отново повтарям - в рамките на гаранционния срок за всеки проблем трябва да се отива първо в гаранционен сервиз. Всякакви собствени тълкувания и направени на тяхна база собственоръчно ремонти са за сметка на този, който ги прави. Производителят не може да отговаря за проблем, с който дори не е бил запознат.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcrider » Сря Май 09, 2012 3:33 pm

@Admin, ето доказателствените снимки, както и снимка на ключето . Админ, мерси за второто мнение, наистина не вярвах, че между ключетата от 50 и 5лв(каквото е моето) има някаква разлика. Въпреки това мисля, че не ключето е проблема, защото биенето на предната капла го премахнах без да заобля и една спица, със същия ключ.
Изображение
Изображение
Изображение
Екипа на cross, доволни ли сте?
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Dolph » Сря Май 09, 2012 3:41 pm

Според мен е доста нагло да се изисква гаранция на капла при условията които караме велосипедите си.Разбити пътища,дупки,прорези,отврат тротоари и т.н.Да не забравяме, че гаранцията е там за да покрива Фабричен дефект, а не повреда в следствие на експлоатацията.Защото каква е гаранцията, че жалващият се,не се е пребил на Витоша или минал през дупка с висока скорост.Самият аз за малко да прецакам и 2-те капли в Южния парк,на един завой прорез в асфалта,слагали са кабели предполагам и наново асфалтираната ивица е потънала.По този начин стария асфалт има остри и високи ръбове.Минах с около 30км. за малко да се пребия.И ако се изтипосам тук и кажа,вижте колко са ............ колко смотани капли и т.н.
Не обвинявам xcrider в нищо,но за да са дефектирали каплите предполагам има физическа намеса.
Последна промяна Dolph на Сря Май 09, 2012 4:06 pm, променена общо 1 път
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот Admin » Сря Май 09, 2012 3:50 pm

@xcrider
Да, точно такива ключета имам и аз и определено не са никак прецизни - както ти казах, заоблял съм и висококачествени нипли с такова.
Що се отнася до предното и задното колело - да, ползвал си същото ключе, ама и спиците, и каплата, и ниплите да не би да са различни? Просто белята е станала на задното колело, като дори за това мога да предположа основателна причина, но прекалено много офтопик генерирахме вече, така че няма смисъл.
Сам разбираш, че няма как при велосипед за 800 или 1000 лв. всички части да са от най-добрите производители. Конкретно за тези спици, капли и нипли не мога да кажа нищо, без да съм ги видял поне на живо. Но тъй като през годините съм си играл дори и с най-евтини такива продукти, мога да те уверя, че когато се работи в сервиз с подходящи инструменти, белята не става толкова лесно.
Някой горе спомена Балканче-то и неговите нипли. А дали си спомня колко тежи този детски велосипед? Защото по мои спомени неговите капли бяха стоманени и не бих се учудил, ако и ниплите са били такива. Каквото и да си говорим, клещите не са подходящи дори и за Балкан-че, камо ли за модерен велосипед, при който са използвани по-леки сплави.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Шлек_народен » Сря Май 09, 2012 4:33 pm

Admin написа:Сам разбираш, че няма как при велосипед за 800 или 1000 лв. всички части да са от най-добрите производители.

Абе тука за велосипеди ли става дума или за хеликоптери? За 1000 лева велосипед не може да се сглоби с качествени спици??? Колко ще му дигнат цената - 10 -15 лева :) Може и по-малко даже-за производителите цените са различни.Най-евтините спици са около 4-5 стотинки, по-добрите около 10 и от там нататък всичко е добро. Но дори и тия от 10 -11 стотинки нямат проблеми с ниплите.Това са магазински цени, не за производство.
Истината е,че някои производители използват наистина калпави нипли. От поглед се заоблят. И мойте ключове не са некачествени, та да е там проблема.На единия размер не влизат , на другия стоят малко алтави. Просто квадрата е направен лошо.
И като става дума за леки сплави- не говорим за алуминиеви нипли все пак .Основно са месинг, има и железни, но по тегло нямат разлика -все са около 1 грам.
За конкретния случай не споря кой е прав! Просто и аз съм си патил от лоши нипли.Нова капла, имаше лека кривина и от два-три нипела, дето пипнах, единия поддаде . За половин оборот, дето го врътнах.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот positive » Сря Май 09, 2012 5:44 pm

По-долу, са снимките на моята гаранция.
Първото нещо което ми прави впечатление е, че велосипеда се сервизира от Bikes Center (може би са оторизиран сервиз на някой марки велосипеди)
Второто е, че никъде не е споменато, че вилката е със 1г гаранция. Тоест теоретично, ако се стигне до рекламация през 2-рата година. То тя би трябвало, да е за сметка на търговеца.
Обаче, са описани по-подробно, части който са изключени от гаранция. Както и във инструкциите за експлоатация, има описани тегло на ездача.
Шините, не са описани, но си има "... и т.н." :)

http://imageshack.us/photo/my-images/84/24895047.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/4/28154283.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/6/72080161.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/692/54446151.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/14/68020342.jpg/
positive

Рейтинг: 1200

Мнениеот xargs » Сря Май 09, 2012 6:07 pm

В нашата групичка има вече 3-4 кроса от новите (grip, grx, 29") и всички са много доволни от колелцата си и от цената на които ги взеха.
Колелата се карат по няколко пъти седмично в гората и досега с кросовете няма никакви проблеми. :agree:
Аватар
xargs

Мнениеот Admin » Чет Май 10, 2012 11:09 pm

Тъй като в темата бяха повдигнати доста на брой и важни въпроси, включително относно гаранцията, Cross подготвиха специално изявление, адресирано до всички техни настоящи или бъдещи клиенти, както и до всички читатели на тази тема. Цитирам го дословно:

"Уважаеми Приятели,
Ние, Крос ООД, следим внимателно форума и Вашите мнения. В голяма степен промоционалните модели за 2012 г. са съобразени с Вашите мнения и анализи, изразени в този форум през 2011 г., за което Ви благодарим.
Последните два дни в темата възникват ред важни въпроси, на които сме длъжни да отговорим.
Нека започнем от гаранцията на велосипедите и въпросите на positive.
Всички модели велосипеди Крос имат гаранция 2 (две) години , считано от датата на продажба на велосипеда. Две годишната гаранция е по закон в ЕС, никой не може и няма право да дава по-къс гаранционен период.
Цитат от positive:“Другото нещо, което ми направи впечатление е, че различните търговци предлагат различна гаранционна карта.“
Всеки произведен велосипед "Крос" от фабриките в Монтана и Видин излиза с индивидуална гаранционна карта и се доставя на всеки магазин или дилър в България с тази карта.
С цел по-добро обслужване големите търговци на велосипеди,издават собствени гаранционни карти. Ние, Крос ООД, нямаме нищо против това, но Ви съветваме при покупката на велосипеда ДА ИЗИСКВАТЕ да получите и фабричната гаранция, както и всички съпътстващи я материали – инструкции за ползване от Shimano, SR Suntour, Sram и т.н., както и фабричната инструкция за експлоатация на велосипеда. Всички тези материали се доставят с всеки велосипед на всеки търговец.
Какво е това „консуматив“? Единствено външните гуми на велосипеда и накладките на спирачките. Нищо друго! Всичко останало е предмет на гаранцията, включително каплите и наплетените колела!
ВЕЛОСИПЕДИТЕ „КРОС“ В ГАРАНЦИЯ ЩЕ БЪДАТ ОБСЛУЖЕНИ БЕЗПЛАТНО, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ПРЕДОСТАВЯТ ФАБРИЧНА ГАРАНЦИОННА КАРТА ИЛИ ТАКАВА, ИЗДАДЕНА ОТ МАГАЗИНА, ОТ КОЙТО СА ЗАКУПЕНИ, В ОТОРИЗИРАНИТЕ СЕРВИЗИ НА КРОС ООД В ЦЯЛАТА СТРАНА.
Съветваме Ви след първите изминати 70 -80 км да посетите сервиза за профилактичен преглед и центровка на жила и капли.
В София Крос ООД има собствен сервизен център, адресът е: ж.к. „Сухата Река“, бул. „Вл.Вазов“, бл. 208Г, тел. 0886 796329. Адресите на сервизите в страната са отпечатани на фабричната гаранция и ще бъдат обявени в нашият сайт в следващити 3 дни, заедно с тях ще качим и инструкцията за експлоатация на велосипеда и вида на оргиналната фабрична гаранция.
По отношение качеството на каплите. Крос ООД е собственик на търговската марка „CROSSER“ за капли, регистрирана преди повече от 10 години във всички Европейски държави. Тези капли използваме за наплитане на колелата, монтирани на велосипедите ни, които продаваме в България.
Ние произвеждаме капли от 1997 година. В момента произвеждаме около 1 милион капли годишно, половината от тях експортираме в Италия и Германия.
И в двата завода на Крос ООД колелата се центроват от последното поколение френски роботи MACH ONE. Тук човешкият фактор е изключен! Всички модели наплетени колела, произвеждани от нас, са преминали тестови изпитания в технико-индустриалния институт”A.MALIGNANI” в Удине, Италия, имат издаден сертификат и покриват повече от 2 пъти изискванията на Европейския стандарт за МТВ - EN 14766.
Във велосипедите Крос се използват бронзови нипли и спици 14G. Ниплите за спици 14G имат няколко стандарта за квадрата – 3,2 мм, 3,3 мм и 3,4 мм. Ние работим с нипли 3,2 мм.
При центровка, използването на ключ 3,3 или 3,4 мм довежда до заоблянето на квадрата. Като цяло здравината на наплетеното колело зависи 20% от шината и 80% от правилния натяг на спиците. При центроване „У ДОМА“, ако има дори една спица под или над определените стойности, това води до много лесно изкривяване при каране.
НЕ ЦЕНТРОВАЙТЕ КАПЛИТЕ СИ ВКЪЩИ ИДЕТЕ ПРИ СПЕЦИАЛИСТ!
И накрая, съжалявяме много за неприятностите на xcrider, той вече изрази недоверието си към нас, но ако реши и изпрати адреса си и данни за контакт на администратора на форума чрез лично съобщение, сме готови да заменим колелата на неговия GRX безплатно."
Аватар
Admin

Мнениеот PtD » Чет Май 10, 2012 11:32 pm

И това, дами и господа, е начинът, по който производителят следва да се отнася към потребителите на неговите продукти! :clap: :clap: :clap: :bowdown:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот prokalnatiq » Пет Май 11, 2012 12:13 am

Евала, какво друго да кажа. Крос се проявяват последните години в много по-различна (добра) посока. Дано продължат в същият дух. :blush:
А относно "да заменим колелата на неговия GRX безплатно." според мен не е коректно, защото сам е казал, че е използвал ефтини инструменти. :agree:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот mitacheto » Пет Май 11, 2012 1:49 am

Много добре,че от Cross следят темата и си направиха труда да дадат разяснения по-някои изключително важни въпроси
касаещи гаранцията.
Това се нарича 'Истински европейски фирмен подход' !!!
Остава само да продължават да отреагирват в тоя дух,най-малкото защото е в техен интерес.

Разбира се недоволни винаги ще има,дори в момента аз съм един от тях.
Както съм писал по-горе в темата,се колебая между два модела на Cross.
Стана вече близо две седмици,не мога да видя на живо Grip 924 или да пробвам Grip 124 /xl-52 размер рамка/,за да си
закупя един от тях.
Ами много се извинявам,но в град като Варна от началото на промоцията до сега да са доставени всичко на всичко 4
велосипеда от моделите 2012,това какъв маркетинг е ?
В единия магазин съм поръчал тези два модела за да си избера един от тях и вече от 1 седмица,чакам да ми се обадят.
Проблема бил там,че те чакали Вас, да заредите склада си във Варна за да си заредят магазина от него.
В противен случай трябвало да плащат транспорт и нямали далавера да ми продадат колелото на промоционалната цена.
В другия магазин,където видях,Big Foot и един Grip 124 малък размер, директно продаваха велосипедите с надценка от
30-40 лв над промоционалната цена.
На въпроса ми защо ги продават с надценка,ми отговориха:
-Защото ние ги сглобяваме. /Да, сглобяват два педала и затягат кормилото./
Осигуряваме надежден гаранционен сервиз. /Остава и да не е надежден./
Сега ми остава да изчакам още 5-6 дена и след това да си поръчвам колело по интернет,за да хвана промоцията.
Колело което ще трябва да е задължително Grip 124,понеже никога не съм пробвал 29-ка.
А,дали ще ми е по-мярка,само мога да се надявам.
Ще съм ощетен и от към пари за гуми,защото с търговеца се разбрахме,да ми смени оригиналните с градски.

"Уважаеми Приятели,
Ние, Крос ООД, следим внимателно форума и Вашите мнения. В голяма степен промоционалните модели за 2012 г. са съобразени с Вашите мнения и анализи, изразени в този форум през 2011 г., за което Ви благодарим.

Тука много-много не съм съгласен.
Или анализаторите хич ги няма.

80% от закупилите велосипеди на цена под 700лв се карат предимно в града.
Никой който разбира и не е аматьор ,няма да си купи такова колело за да ходи с него по планините да си троши
главата.
Ако примерно модела Grip 124 беше със спирачки v-brake и едни градски слик гуми,докаран респективно на цена
420-430лв,щеше да избие рибата.
Ни Аполони ни Маполони щяха да му бъдат конкуренция в ниския клас велосипеди.
Аз например хич не съм впечатлен,че ще карам в града с хидравлики и дори се чудя дали веднага да не се отърва от тях
като ги продам.
Нито искам да давам по 30-40 лв за накладки,нито да плащам за мин.масло ,само за да се правя на готин с хидравлики в
града.
P.S.
И няма да е лошо да си поговорите с търговците да продават стоката на обявените от Вас цени.
Аватар
mitacheto

Рейтинг: 1100

Мнениеот sensation_blue » Пет Май 11, 2012 8:09 am

mitacheto написа:Тука много-много не съм съгласен.
Никой който разбира и не е аматьор ,няма да си купи такова колело за да ходи с него по планините да си троши
главата.

Извинявай, но не всички живеем във Варна ;) Тук градско няма, а и да съм карал повечко по асфалт с колело за 600лв, каквото беше първия ми по-планински байк, все пак никой не си купува кола 4х4 за да я кара само зимата в дълбокия сняг, а останалото време да стои в гаража нали? ;)
Винаги можеш да си вземеш някой по-евтин модел със степенка за града щом ще го караш градско и не искаш да гъзарееш ;)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Admin » Пет Май 11, 2012 9:05 am

mitacheto написа:Тука много-много не съм съгласен.

главата.

И аз много-много не съм съгласен с твоя анализ. ;) :peace:
1. Това е форум за планинско колоездене и в тази тема обсъждаме планинските велосипеди с марка Cross.
2. Компанията има доста модели за градско (City) и туристическо (Trekking) колоездене, както и спортни хибриди (серията Cross), но българските потребители упорито предпочитат да си купуват за каране в града планински велосипеди.
3. Независимо дали си аматьор или не, колко пари ще можеш да отделиш за велосипед зависи от други фактори. Все отнякъде трябва да се започне и много хора започват именно от ниво под 700 лв., така че добре е да има смислени велосипеди и в този ценови клас. Друг въпрос е, че тук дори не обсъждаме само него.

Иначе във връзка с клиенти като теб, които наистина не са никак малко, аз бих препоръчал на Cross и на всеки друг производител да се замисли за по-добро прицелване и по-масирано информиране за велосипедите от типа "спортни хибриди", или както аз си ги наричам - спортни градски/туристически велосипеди. Пример за такива в каталога на Cross е самата линия Cross: http://www.crosscycle.com/product_categ ... w/26/cross
Честно казано, ако наистина ще караш само в града, не зная защо си се насочил към планински велосипед вместо към такъв от серията "крос".
Аватар
Admin

Мнениеот Insight » Пет Май 11, 2012 10:07 am

Всичко много хубаво, но да се правят реверанси на некадърно и невъзпитано мрънкало (ХСрайдър), което си е бастисало само велосипеда - хич не ме кефи... създава се порочна практика... стимулира се простотията и мрънкането.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот penmark » Пет Май 11, 2012 10:22 am

Баси как са прецаках, че си купих нова капла, когато паднах и изкривих оригиналната. :D Трябваше да се оплача, че каплите са кекави деа. Моеше ми излезе късмета. :rofl:
Изображение
Аватар
penmark

Мнениеот sensation_blue » Пет Май 11, 2012 10:31 am

penmark изобщо не съм PR на крос, нямам нищо общо с тях, но на тяхно място бих попитал, а и мен ми е интересно, какво точно предшестваше самото падане?
Аватар
sensation_blue

Мнениеот penmark » Пет Май 11, 2012 10:32 am

Скок, колега, скок. :D
Аватар
penmark

Мнениеот sensation_blue » Пет Май 11, 2012 10:34 am

penmark написа:Скок, колега, скок. :D

сега разбрах шегата в по-горното мнение :) Май няма смисъл да казвам, че повреди вследствие на експлоатация извън указаната в гаранционните условия не би трябвало да подлежи на гаранционно обслужване :peace:
Аватар
sensation_blue

Мнениеот penmark » Пет Май 11, 2012 10:40 am

Когато съм виновен, си признавам. Дори за секунда не съм си помислял, че това го поема гаранцията защото сам съм си виновен и затова си купих нова без да се оплаквам. :agree:
Последна промяна penmark на Пет Май 11, 2012 10:43 am, променена общо 1 път
Аватар
penmark

Мнениеот thepowerofone » Пет Май 11, 2012 10:41 am

Браво на Крос, но долното е вярно:

Insight написа:Всичко много хубаво, но да се правят реверанси на некадърно и невъзпитано мрънкало (ХСрайдър), което си е бастисало само велосипеда - хич не ме кефи... създава се порочна практика... стимулира се простотията и мрънкането.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот Admin » Пет Май 11, 2012 10:44 am

Insight написа:Всичко много хубаво, но да се правят реверанси на некадърно и невъзпитано мрънкало (ХСрайдър), което си е бастисало само велосипеда - хич не ме кефи... създава се порочна практика... стимулира се простотията и мрънкането.

И аз съм на това мнение - вече казах, че който сам се упражнява върху велосипеда си (особено в гаранционния срок), редно е и сам да си носи последствията. От друга страна, право на всеки производител е да се опитва да има колкото се може повече доволни клиенти, дори ако са такива като xcrider. Дано поне той да си направи правилните изводи от цялата дандания, която вдигна.
Аватар
Admin

Мнениеот edinmilion » Пет Май 11, 2012 10:54 am

От такива като ХСрайдър няма да може да се доредиме до сервиза...
edinmilion

Мнениеот bio » Пет Май 11, 2012 11:57 am

тук едно леко offtopic мнение ... от далечната 2004:
bio написа:ами аз карам Cross Nomad, имах следният проблем .. след 2-3 месеца каране ... ми се износиха втулките на вилката ама зверски .. като натисна спирачката и хопа .. няколко градуса отклонение ... много ме подразни това .. и понеже си бях взел колелото от метро, четох гаранционната карта .. и еби му майката то излиза че няма гаранция .. написах едно официално писмо директно на Cross, в което ги помилих да ми дадат разглобка за да си я оправя .. ама те ми пратиха нова вилка. Все пак колелото си е в гаранция .. закарай го в гаранционния им сервиз !!!

и сега като чета тук еваларка им правя на Cross ...
ще ме прощавате, че обадих ... но не се стърпях.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот xcrider » Пет Май 11, 2012 12:27 pm

Добре де, не разбирам какъв ви е проблема, доказах ви че колелото е на крос, каплите също, показах ви ключето, което всъщност въобще не съм знаел, че не става за тези нипли, не разбирам какво има . :dontknow: Дразните се, че ми предлагат нови капли - ами един коректен производетел ще го направи, наистина евалата на крос, въобще си промених мнението и отношението към тях. За мен те са вече една сериозна фирма, а при скъпарите като рам, драг, шокблейз и т.н. никой няма да влиза. Просто се бях ядосал, че с инструмент, с който съм си изправял предишните много по-евтини капли съм развалил тези, но сега вече знам, че просто размера не е бил този. Бих посетил веднага сервиз, ако не ми бяха казали от магазинчето, от където взех колелото "15 лева на капла" . При положение, че трябваше да се махне едно леко биене, което в крайна сметка почти премахнах, но с цената на развалените нипли. Аз спирам да пиша в тази тема, все пак е за обсъждане на новите предложения на крос 2012 Хвала на крос!
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот sensation_blue » Пет Май 11, 2012 12:31 pm

това показва как би трябвало да работят всички производители. Не за да ги гърбят клиентите, а за да покажат наистина, че имат отношение към клиента. Поздравления за Крос!
Аватар
sensation_blue

Мнениеот mitacheto » Пет Май 11, 2012 12:45 pm

sensation_blue написа:Извинявай, но не всички живеем във Варна ;) Тук градско няма, а и да съм карал повечко по асфалт с колело за 600лв, каквото беше първия ми по-планински байк...

Точно така.
Именно за това съм написал около 80%.
Болшинството винаги печели.К'во да правиш,демокрация ! :D
Admin написа:И аз много-много не съм съгласен с твоя анализ.
1. Това е форум за планинско колоездене и в тази тема обсъждаме планинските велосипеди с марка Cross.
2. Компанията има доста модели за градско (City) и туристическо (Trekking) колоездене, както и спортни хибриди (серията Cross), но българските потребители упорито предпочитат да си купуват за каране в града планински велосипеди.

То и във темите на форума на БГмама не се обсъждат само бебета,тигани,рецепти и плетки ,но и нещата свързани с тях.
Ти сам го каза:"българските потребители упорито предпочитат да си купуват за каране в града планински велосипеди"
А щом потребителите предпочитат,който отреагира на предпочитанията им само ще спечели.
Що се касае за хибридите.
Това са най слабо продаваните велосипеди в БГ. Убеден съм.
(City) - (Miti)...
Не ми харесват като визия,окомплектовка,капли и т.н.
Това си е чисто пенсионерско колело и няма нищо общо със спортна визия! :boggled:

Разбира се може и да не съм прав,но...
Както тук, така и в предният пост си споделям личното мнение,за моите предпочитания с което не обвързвам никой.

Що се отнася за производителите,те да си преценяват коя ниша на пазара ще заемат,каква стока да предлагат и как ще се борят с конкуренцията.
Тяхна си работа.
Има си анализаторски екипи на които това им е задачата.

P.S.
Не мога да не приветствам екипа на Cross които реагираха мигновено и ми предложиха съдействие относно затрудненията ми спрямо покупката на техен модел велосипед. :peace:
Аватар
mitacheto

Рейтинг: 1100

Мнениеот DaGamma » Пет Май 11, 2012 2:30 pm

mitacheto написа:
sensation_blue написа:
Що се касае за хибридите.
Това са най слабо продаваните велосипеди в БГ. Убеден съм.
(City) - (Miti)...
Не ми харесват като визия,окомплектовка,капли и т.н.
Това си е чисто пенсионерско колело и няма нищо общо със спортна визия! :boggled:

Разбира се може и да не съм прав,но...

Според мен не си прав, ама въобще :D Аз карам хибрид на крос и трябва да ти кажа, че в града е много по-добре от маунтинбайк-а. Отделно става и за оффроад, но там mtb-тата го превъзхождат. Така, че ако ще караш предимно градско и в паркове и няма да се качваш по планините определено хибрида има много повече предимства.
DaGamma

Рейтинг: 1205

Мнениеот sensation_blue » Пет Май 11, 2012 3:39 pm

:agree: DaGamma
само дето малко си объркал цитатите, горното го каза колегата mitacheto ;)
Аватар
sensation_blue

Мнениеот ludo » Пет Май 11, 2012 10:08 pm

Някой има ли идея, кога най накрая ще се появи Traction G30? Вече зпочнах да си мисля, че няма да го има :idea:
Нямам търпение, чакам го от около месец.
ludo

Рейтинг: 1216

Мнениеот krach » Нед Май 13, 2012 12:07 pm

Преди месец и нещо бях СИЛНО скептичен към марката CROSS, поради впечатления от преди 6-7 години.
По неволя (и за късмет) се сдобих с CROSS GRX 8 и мога да кажа че само за седмица останах повече от очарован от колелото и коренно ми се промени мнението за марката!
Относно сервизирането...взех го от байк център и там ми казаха ако има НЕЩО мини ще го оправим е до сега месец и нещо нищо няма.
За драскотините по боята за което говори xcrider тези неща се гледат в магазина и съответно стоката НЕ се приема. Ако пък го получаваш с куриер, можеш ад си го разопаковаш прегледаш и тн. най - малкото не за фабрични дефекти ами за повреди причинени при транспорта. И съответно пак правиш рекламация и не приемаш стоката.
Не може да го вземеш да видиш всички тези дефекти (ако не ги видиш пак си е твой проблема - когато получаваш пари в банката ги броиш нали? Е тук е същото) да се прибереш у дома и да почнеш да плюеш.

Относно домашното сервизиране - с подобно ключе ( за 3 лева) съм си оправял спиците на старото колело. Освен ако не си уцели размера и да ги затягаш с различен размер от този на ниплите само тогава ще може да постигнеш този ефект.

Ще ме прощават колегите но не мога да се съглася, че има особена разлика в ключовете за спици било то от 3-5-или 25 лева. В крайна сметка това е парче метал с нарязани дупки по него. Ако дупките са правилно оформени (като размер и форма) няма да има разлика. Е това за 25 ще платиш и издяланата емблема на марката но принципа е същия. Фактора удобство на работа не го включвам изобщо.
krach

Рейтинг: 1451

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри