Избор на задна капла РАМ HT2

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на задна капла РАМ HT2

Мнениеот Nocturne » Пон Апр 16, 2012 11:36 am

Момчета, не се карайте :beer:

Видях че спиците DT Swiss Competition са наистина доста скъпи, по 0.88лв. на спица са в ridespot, което прави 28 лева на колело! Champion са значително по евтини, но пък гледам че в черно са по скъпи отколкото в silver цвят, в черно са по 0.79лв., което значи че горе долу пак там отива :(
Да, капсулованата главина е доста по здрава и според мен като ще купувам по-добре да взема нещо, което да си струва, а и аз все пак уточних че ще е евтина капсулована главина, максимум до 70лв.
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот whili225 » Пон Апр 16, 2012 3:35 pm

:rofl: :offtopic: Доообре ,argon, оставям те насаме с твоя пространствено времеви континиум :rofl: :beer:

П.П. А на автора успех :beer:
Аватар
whili225

Рейтинг: 1122

Мнениеот bio » Вто Апр 17, 2012 9:36 am

аз карам от близо година и половина такива главини QUAD-05F/R. цената ... беше 45 лв задна и 40 лв предна .... много добра/конкурентна. главините са доста читави ... добре изработени, лъскави и т.н. миналото лято смених лагерите и на двете (миене с водоструйка). преди няколко дни чух, че задната отново ручи леко и явно пак ще трябва да сменям лагерите(вече не го мия с водоструйка, но тази зима видя доста сняг,киша и кал). този път няма да слагам FAG (2 бр. - 10 лв)... а китайски (2бр. - 2/3 лв).
поддръжката на тези главини е супер елементарна и спестява много конусно/чашкови главоболия. за 5 минути спокойно може да избиеш старите лагери и да сложиш новите с самоделна винтова пресичка за 1 левче. повече информация ще мога да ти дам като ги сменя след 2-3 седмици.
карам с черни DT Champion, мисля че за 0,59 на бройка с черни нипели. направиха ми някаква отстъпка в магазина
... комплекта колела ... не е много лек, но не е и тежък.
видях, че си взел капли ... в противен случай бих те посъветвал да разгледаш готовите wheelset-ове.
успех ти желая !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nocturne » Вто Апр 17, 2012 7:09 pm

@bio

Мерси пич за мнението, радвам се че се включи някой който има тези главини и то от много време.
Моето колело сняг няма да види със сигурност, а с водоструйки не е мито и няма да се мие (навреме прочетох за това).

Тези главини на Quad към които съм се насочил и които ти имаш са доста леки 400гр. задна капсулована за 65лв. в момента, звучи добре. Защо казваш че твоя Set е тежък, с тежки шини ли си?
И аз се бях насочил към цял wheel set и мислех направо да взимам колелата на Quad, но от Велос ми казаха че имали черни главини и бели шини. Аз искам всичко да е или бяло или черно. Обясних му това на e-maila, но човека явно не му хареса въпроса ми и не ми отговори, та така ме отказа.
Тихи ли са тези главини bio?
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Мнениеот penmark » Вто Апр 17, 2012 7:12 pm

Защото 403 е без QR, с него става 463. Каплите са му Mach1 MX 507 гр. от линка който е дал. Има къде къде по-леки, затова казва, че са тежки. :)
Аватар
penmark

Мнениеот bio » Вто Апр 17, 2012 7:29 pm

Nocturne написа:... Тихи ли са тези главини bio?

ами не са от най-тихите, една идея ... по-груби са от formula-та с която дойде RAM HT1 (конус/чашка).
penmark написа:Защото 403 е без QR, с него става 463. Каплите са му Mach1 MX 507 гр. от линка който е дал. Има къде къде по-леки, затова казва, че са тежки. :)

да колелата отидоха над 2 kg, мисля че към 2.2 kg стигнаха. като гледам твойте капли Nocturne ... и ти ще отидеш над 2 kg.
както писах нямам представа дали в момента тази главина е евтина/конкурентна
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Nocturne » Вто Апр 17, 2012 7:55 pm

като гледам твойте капли Nocturne ... и ти ще отидеш над 2 kg.

Е стига бе man, ти ме отчая, каплите които съм взел са супер леки, няма по леко на сносна цена май. Мен ме притеснява само здравината им, по някакви чужди сайтове гледам казват че са много меки и се кривяли, ама това го прочетох след като ги купих.
За жалост не мога да си позволя главините на WTB (може би най-доброто съотношение тегло/здравина в световен мащаб).

Нипли черни лесно ли се намират? Други цветове има ли?
Извинявам се за тъпия въпрос, какво е QR?
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Мнениеот bio » Вто Апр 17, 2012 8:31 pm

QR - quick release ..
за теглото ще си добре ... около 2 кг. не си много тежък ... и ако са добре наплетени ... няма да имаш грижи. WTB - главините ... не ги познавам.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Nocturne » Вто Апр 17, 2012 8:41 pm

И аз това си мислех че е де, дефакто е ''шлиц'', с който лесно се вади задното колело. Но той не е част от главината.
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Мнениеот Nocturne » Сря Май 02, 2012 8:52 pm

Поръчах главините, Quad QDH-05F 9mm - 55лв. предна и Quad DH-05R 65лв. задна.
Сега остана само да отида да ми ги наплетат, но избора на нещо толкова елементарно като спици се оказа :censore:
DT Champion с които караш ти bio едно че са по 0.79ст на спица и излизат около 28лв НА КОЛЕЛО! Оказа се че били по тънки от DT Champion сиви, демек не е разликата само в цвета. Били по тънки и не толкова здрави, а и с тази цена.....бахму майката, искам черни спици.

Няма ли други марки които предлагат и то на по сносна цена???
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Мнениеот Ozzie » Сря Май 02, 2012 9:22 pm

Не си струва за едната боя да плащаш двойна, почти тройна цена, при положение, че не печелиш качество.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Nocturne » Сря Май 02, 2012 9:27 pm

Е аз за това питам няма ли други черни спици освен тези на DT Swiss?
Едва ли само те имат подобно нещо.. някой ако знае има ли други по евтини варианти (без китайски боклуци) и откъде може да се купи да сподели. :bowdown:
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Мнениеот Ozzie » Сря Май 02, 2012 9:33 pm

е за 30 ст. качествени черни спици едва ли ще намериш
..........
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Nocturne » Сря Май 02, 2012 9:48 pm

Ozzie написа:е за 30 ст. качествени черни спици едва ли ще намериш
..........

Е мислех примерно че на Mach1 ще има с една идея по евтини или Pillar или не знам.. но се оказа че и на Mach1 са точно по 0.79ст.
http://screambikes.eu/bg/spici-i-nipli/ ... herni.html :crap:
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Мнениеот bio » Чет Май 03, 2012 7:11 am

Nocturne написа:Поръчах главините, Quad QDH-05F 9mm - 55лв. предна и Quad DH-05R 65лв. задна.
Сега остана само да отида да ми ги наплетат, но избора на нещо толкова елементарно като спици се оказа :censore:
DT Champion с които караш ти bio едно че са по 0.79ст на спица и излизат около 28лв НА КОЛЕЛО! Оказа се че били по тънки от DT Champion сиви, демек не е разликата само в цвета. Били по тънки и не толкова здрави, а и с тази цена.....бахму майката, искам черни спици.

Няма ли други марки които предлагат и то на по сносна цена???

... честито за главините. интересно ми е как установи "Оказа се че били по тънки от DT Champion сиви, демек не е разликата само в цвета" ?!?
То има различни размери ... спици Gauge 13,14,15 - като само 14 има черни (каквито ти трябват и на теб). Ако сте ги сравнявали с Gauge 13 ... незнам много ме учудва фирма като DT Swiss да не упомене такава "съществена" разлика.
други марки има ... но аз нямам впечатления от тях. и аз се бях загледал към Mach1 спиците, още повече че каплите ми са Mach1 ... но ми казаха, че им ръждясвали ниплите ... може и да са ме изпързаляли.
Спринт (maxcom - eurobike) или както там се казват са официален представител на DT Swiss за България. Преди в сайта им имаше спици, но вече ... явно не им се занимава надребно. Цените им бяха различни около 40 стотинки. Може да ги питаш и тях, но трябва да знаеш дължините, които ти трябват.
... прецени си сам, дали държиш толкова на цвета. в крайна сметка Ozzie може би е прав. аз обаче избрах ... черните и много си харесвам колелата (ако бяха и около 1800g - нямаше да имат равни).
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Nocturne » Чет Май 03, 2012 8:30 am

bio написа:интересно ми е как установи "Оказа се че били по тънки от DT Champion сиви, демек не е разликата само в цвета" ?!?

Ами вчера питах за черни DT Champion в http://industrial-bg.com/ и там ми казаха. Аз просто съм счел това което ми казват за чиста монета. Аз нямам си на идея как е, но за мен също няма логика да са по слаби (по-тънки).
Mach1 Pro черни са по 0.79бр. както и DT Swiss Champion черни, но Мача са по леки поне по това което гледам в нета.
Не, искам черни спици и това ще е, независимо колко ще излезнат.
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Мнениеот Nocturne » Пет Май 04, 2012 9:32 pm

Каплите са наплетени вече, спиците са mach1 черни, излезнаха ми по 0.55ст на спица. Тези главини в сравнение с мойте са уникални. Колелото върви много по леко и приятно, направо лети. Тези евтини Формули яко го спъваха.
Благодаря на всички, които отделиха от времето си, за да ми помогнат. :beer:
close на темата pls.
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри