Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 04, 2012 1:17 pm

Dolph написа:Както не веднъж съм споменавал много ми харесва съотношението цена/компоненти при Крос.Но не мога да си кривя душата,че Драг Онтариото което купих преди 3 месеца и си го карам доста е дурако устойчиво.И в града и в планината проблеми с каплите не съм имал,даже са на резба,не на шлиц,аз съм 92кг. и пак нямам проблеми.Ако Крос имат проблеми с каплите,значи ли, че имат проблеми и с други компоненти на велосипедите си.......?
Жалко за Крос,ако нямат работещ ОТК.
29-ките на Крос ми хващат погледа като ги видя по улиците :D

Ами, ОК, искат да се доцентроват каплите. Работа за под половин час, която ще ви свършат безплатно по гаранцията и след това си карате диво и щастливо. Какви проблеми, какви 5 лева, бе?!? Какво е цялата тая шумотия и злоба?!?

На резба? :rofl:
Аватар
thepowerofone

Рейтинг: 2000

Мнениеот autosvet » Пон Юни 04, 2012 1:53 pm

Това не е "злоба" предишния ми Драг беше сглобен много по-внимателно, въпреки, че бе по-нисък клас. Съотношението цена/окомплектовка при Крос е най-доброто на пазара ни, това ме накара да ги избера, но няма как да си кривия душата, че сглобяването им е на ниско ниво. И то не говорим за центроване на дерейльорче, а за това да не ти стегнат капачето на резервоарчето за спирачната течност. Днес мисля да мина през сервиза да ми прегледат колелото. Вчера имах две сваляния на задната гума за лепене и смяна и нещо взе да шуми странно и върти по-трудничко - гледам нищо не опира, дано не е липса на гресчица из задната главина, че имаше малко дъжд и кал.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Dolph » Пон Юни 04, 2012 2:01 pm

thepowerofone написа:
Dolph написа:Както не веднъж съм споменавал много ми харесва съотношението цена/компоненти при Крос.Но не мога да си кривя душата,че Драг Онтариото което купих преди 3 месеца и си го карам доста е дурако устойчиво.И в града и в планината проблеми с каплите не съм имал,даже са на резба,не на шлиц,аз съм 92кг. и пак нямам проблеми.Ако Крос имат проблеми с каплите,значи ли, че имат проблеми и с други компоненти на велосипедите си.......?
Жалко за Крос,ако нямат работещ ОТК.
29-ките на Крос ми хващат погледа като ги видя по улиците :D

Ами, ОК, искат да се доцентроват каплите. Работа за под половин час, която ще ви свършат безплатно по гаранцията и след това си карате диво и щастливо. Какви проблеми, какви 5 лева, бе?!? Какво е цялата тая шумотия и злоба?!?

На резба? :rofl:

Ако обичаш на "бе" говори вкъщи,не тук.Аз лично като потребител ако трябва да отсервизирам чисто нов продукт,няма да погледна марката(която и да е).
Но е неприятно поне 7-8 човека вече да споменават за криви капли на Крос.При това велосипеди с по 200лв по скъпи от моя базов Драг.

Някой спомена и телевизор.По миналата Коледа купих два телевизора Тошиба,идентични,след 2 седмици единият се скапа,отнесох го в сервиза,стоя там 1 месец(тутките му с тутки),казаха, че не може да се оправи и с една бележка обратно в магазина ми дадоха чисто нов.Ами аз повече Тошиба телевизор няма да си купя..........ако ще да е най-реномирания производител на телевизори в света.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 04, 2012 2:32 pm

Спирачките идват напълнени и обезвъздушени от производителя им. Главините идват смазани от производителя също. Без изключения. А тук се обвинява монтиралият ги на колелото, браво.

Нито кас'фони, нито Драг ни интерсува в тема за Крос. Има си форуми за бит пазар. Иначе разбирам горчивината ти, че си се вътрил толкова пари за такова нещо. Втори собственик на надценено колело от същата марка идва тук да да философства. :lol:

7-8 човека? Малко от пръстите изсмукана стъкмистика. А и сигурно общо толкова колела са продали Крос, та заключихме, че всички са така. Така и не показа никой крива капла, колко е изметната. Как никой не удари едно клипче да покаже колко бият тия капли? Покана за оплакващите се.

"Красиво" е как типични за новосглобени колела от всякакви производители симптоми се приписват само на една марка. Една лъжа, изречена 1000 пъти, накрая излиза "истина".
Последна промяна thepowerofone на Пон Юни 04, 2012 3:17 pm, променена общо 4 пъти
Аватар
thepowerofone

Мнениеот ogiusa » Пон Юни 04, 2012 2:58 pm

penmark написа:Вие да сте чували, че след 1-2 седмици експлоатация на НОВ велосипед се ходи в сервиза за притягане и донастройване?! :crazy:
Колкото до опиране на диска в накладката, това се оправя за 5 мин. и няма нищо общо с крива гума или капла.

penmark, колелото не е карано нито веднъж 0км. Видимо е доста крива задната гума, която не съм убеден, че може да се центрира и дори да може не е редно да посещавам сервиз и да губя време и разправии при положение, че ако ли не в завода, то човека във фирмения им магазин не трябваше да допуска велосипед в този вид да бъде продаден. От кофти време и командировки още не съм смогнал да посетя въпросния сервиз, ще ви пиша и това приключение как се е развило.

Иначе колелото/окомплектовката е супер за парите си

Поздрави
ogiusa

Рейтинг: 1200

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 04, 2012 3:05 pm

autosvet написа:Това не е "злоба" предишния ми Драг беше сглобен много по-внимателно, въпреки, че бе по-нисък клас. Съотношението цена/окомплектовка при Крос е най-доброто на пазара ни, това ме накара да ги избера, но няма как да си кривия душата, че сглобяването им е на ниско ниво. И то не говорим за центроване на дерейльорче, а за това да не ти стегнат капачето на резервоарчето за спирачната течност. Днес мисля да мина през сервиза да ми прегледат колелото. Вчера имах две сваляния на задната гума за лепене и смяна и нещо взе да шуми странно и върти по-трудничко - гледам нищо не опира, дано не е липса на гресчица из задната главина, че имаше малко дъжд и кал.

На българина му дай да мрънкьосва и да намира махна! 4 пъти писа за тая спирачка, че не била обезвъздушена!!!
Ами отиди в оторизираният сервиз на Кросс и ако от там те върнат си мрънкай на воля!

Понеже един колега по-горе ме прокле :bawling: - случвало ми се е да си купя нов телевизор и на вторият ден да се повреди, да ама не съм влязъл във форума да почна да обяснявам как съответната марка/магазин за нищо не става и как имат проблем с качеството!

В общи линии това, като че ли е обща черта на българина - все да се оплаква, все да обяснява как някой го е прецакал...
Как пък не се появи един с ръка на сърцето да каже колко е доволен?

ogiusa написа:penmark, колелото не е карано нито веднъж 0км. Видимо е доста крива задната гума...

Ами покарай го! G30 е "обут" с folding(сгъваеми) гуми, които изискват известно време каране докато "легнат" на каплата, съвсем нормално е в началото да са криви. Някъде във форума имаше подробно описание как точно се поставя външна гума с оглед на това тя да бъде съвсем права...
Последна промяна motomarzel на Пон Юни 04, 2012 3:16 pm, променена общо 1 път
Аватар
motomarzel

Мнениеот krach » Пон Юни 04, 2012 3:13 pm

Понеже от новите предложения на крос стана в "на кой каплата му е по - по - най - крива"
(тука изпускам хората които са си купили онлайн и по обективни причини няма от де да знаят)
НО след като си видял ОЩЕ в магазина, че е крива каплата или на следващия ден, ЗАЩО аджеба тука оплюваш КРОС като цяло.
1во - ако си видял че е крива ОК, отиваш правят ти я - доволен си. Не ти я правят оплакваш се. Няклолко колеги тук писаха че са им пратили нови шини или др части от Крос.
2ро - дори и да са ТОЛКОВА криви колкото се насажда тук - ами не ги купуваш. Ама хората ги търсят и ги купуват съответно не е толкова масов проблем.
3то - предвид че сме в Българистан да приемем, че заради ниската цена "СПЕСТЯВАТ" някой лев за да не ти центрират каплата. Което силно ме съмнява.
4то - 100% ли е проверено, че така идва от завода. А не примерно от лош транспорт, лошо съхранение в магазина/склада? И дори ло транспорт СЛЕД като си го закупил и кисел искаш да набедиш някой?
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот MBiker » Пон Юни 04, 2012 3:54 pm

thepowerofone написа:... нито Драг ни интерсува в тема за Крос. Има си форуми за бит пазар...

Разбирам, че мразиш драг, но не е нужно да ги пращаш в форум за бит пазар. Айде спри с тия изказвания по техен адрес. Никой не ти е хокал байка, за това и ти не хокай чуждите, като не знаеш как се държат в движение. :smash:
Аватар
MBiker

Рейтинг: 1185

Мнениеот autosvet » Пон Юни 04, 2012 3:58 pm

motomarzel не говоря за обезвъдушаване, а за незавиване на винтчетата на капачето което е недопустим пропуск принципно! И аз показах маслото на продавача и той нищо не направи. Ако си купиш нова кола и двигателя ти блокира на 3-тия километър защото някой не ти е стегнал пробката за маслото не мисля, че ще си доволен, а ако не са ти стегнали нещо по модулатора на АБС-а и останеш без спирачки, усетиш надутата въздушна възглавница в лицето ще има да си ги храниш и даже да ги съдиш и въобще няма да ти пука дали двигателя е от завода в съседната страна, а модулатора Бошов ... Просто трябва да се наблегне на ОТК-то и всичко ще си дойде по местата. Все пак ние купуваме краен продукт велосипед, не просто някакъв микс от части хвърлени в един кашон и е хубаво този краен продукт да си работи безпроблемно като такъв и за това тези малки неща дразнят хората.
Аватар
autosvet

Мнениеот Dolph » Пон Юни 04, 2012 4:03 pm

thepowerofone написа:Спирачките идват напълнени и обезвъздушени от производителя им. Главините идват смазани от производителя също. Без изключения. А тук се обвинява монтиралият ги на колелото, браво.

Нито кас'фони, нито Драг ни интерсува в тема за Крос. Има си форуми за бит пазар. Иначе разбирам горчивината ти, че си се вътрил толкова пари за такова нещо. Втори собственик на надценено колело от същата марка идва тук да да философства. :lol:

7-8 човека? Малко от пръстите изсмукана стъкмистика. А и сигурно общо толкова колела са продали Крос, та заключихме, че всички са така. Така и не показа никой крива капла, колко е изметната. Как никой не удари едно клипче да покаже колко бият тия капли? Покана за оплакващите се.

"Красиво" е как типични за новосглобени колела от всякакви производители симптоми се приписват само на една марка. Една лъжа, изречена 1000 пъти, накрая излиза "истина".

В други теми храня и Драг,без значение, че ми е такова колелото.Въобще не ми дреме какво ми пише на рамката.....
Важно е да получавам качествен продукт за парите си.Ако трябва да съм откровен най-големите магазини в София на Марките Крос,Драг и Спринт като обслужване на клиенти са много ама много зле.
И аз исках Крос или Спринт и като ми казаха 1 месец трябва да чакам за Крос.Спринт ми казах месец и половина и викам ок,Драг имаше и това взех.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот Dolph » Пон Юни 04, 2012 4:04 pm

autosvet написа:motomarzel не говоря за обезвъдушаване, а за незавиване на винтчетата на капачето което е недопустим пропуск принципно! И аз показах маслото на продавача и той нищо не направи. Ако си купиш нова кола и двигателя ти блокира на 3-тия километър защото някой не ти е стегнал пробката за маслото не мисля, че ще си доволен, а ако не са ти стегнали нещо по модулатора на АБС-а и останеш без спирачки, усетиш надутата въздушна възглавница в лицето ще има да си ги храниш и даже да ги съдиш и въобще няма да ти пука дали двигателя е от завода в съседната страна, а модулатора Бошов ... Просто трябва да се наблегне на ОТК-то и всичко ще си дойде по местата. Все пак ние купуваме краен продукт велосипед, не просто някакъв микс от части хвърлени в един кашон и е хубаво този краен продукт да си работи безпроблемно като такъв и за това тези малки неща дразнят хората.

Абсолютно съгласен :agree: .
Аватар
Dolph

Мнениеот ogiusa » Пон Юни 04, 2012 4:17 pm

krach написа:Понеже от новите предложения на крос стана в "на кой каплата му е по - по - най - крива"
(тука изпускам хората които са си купили онлайн и по обективни причини няма от де да знаят)
НО след като си видял ОЩЕ в магазина, че е крива каплата или на следващия ден, ЗАЩО аджеба тука оплюваш КРОС като цяло.
1во - ако си видял че е крива ОК, отиваш правят ти я - доволен си. Не ти я правят оплакваш се. Няклолко колеги тук писаха че са им пратили нови шини или др части от Крос.
2ро - дори и да са ТОЛКОВА криви колкото се насажда тук - ами не ги купуваш. Ама хората ги търсят и ги купуват съответно не е толкова масов проблем.
3то - предвид че сме в Българистан да приемем, че заради ниската цена "СПЕСТЯВАТ" някой лев за да не ти центрират каплата. Което силно ме съмнява.
4то - 100% ли е проверено, че така идва от завода. А не примерно от лош транспорт, лошо съхранение в магазина/склада? И дори ло транспорт СЛЕД като си го закупил и кисел искаш да набедиш някой?

Споделил съм мнение, че G30'ката е страхотно колело и че Крос нямат равни по отношение на цена/окомплектовка за 2012, също съм акцентирал, че Крос при мен допуснаха пропуск в това да ми продадат чисто ново колело, ГОТОВО ЗА УПОТРЕБА. Болезнено наранените почитатели моля да си отворят очите вместо да се впускат в сляпа защита.
ogiusa

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 04, 2012 4:21 pm

ОК, де, ти в крайна сметка изиска ли си гаранционно поддържката по тая спирачка? Какво полза за когото и да е, като повториш толкова много пъти, че имало проблем? И защо още чакаш? Или има проблем и отиваш, или няма и караш. Караш, ама глас до небесата си извисил. Всичко знаем, че има. :popcorn: За едно обезвъздушаване...

:offtopic:
Към MBiker - нямаш право да цитираш избирателно няколко думи от поста ми и да вадиш заключения от това. С първите си изказвания в темата и ти, и Долф правихте злоради сравнения между велосипедите си и Крос, ама не с конкретен модел, а с марката като цяло. И с това провокирате съответните реакции - след като желаете сравнение, получавате го.
Ей така информативно да ви кажа, че обмислям покупката на рамка ЗХ ЛТД, защото е по-лека от кросовската ми. С което колелото ми вече няма да е КРос. Но обявеното ѝ тегло е 1840 г., а колега от форума я изтегли и кантарчето показа 1955 грама за 19", с което ме отказа - разликата е прекалено малка.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 04, 2012 4:30 pm

Интересно защо собствениците на Драг(и не само, други марки) са толкова активни в тази тема... :dontknow:

autosvet написа:motomarzel не говоря за обезвъдушаване, а за незавиване на винтчетата на капачето което е недопустим пропуск принципно! И аз показах маслото на продавача и той нищо не направи. Ако си купиш нова кола и двигателя ти блокира на 3-тия километър защото някой не ти е стегнал пробката за маслото не мисля, че ще си доволен, а ако не са ти стегнали нещо по модулатора на АБС-а и останеш без спирачки, усетиш надутата въздушна възглавница в лицето ще има да си ги храниш и даже да ги съдиш и въобще няма да ти пука дали двигателя е от завода в съседната страна, а модулатора Бошов ... Просто трябва да се наблегне на ОТК-то и всичко ще си дойде по местата. Все пак ние купуваме краен продукт велосипед, не просто някакъв микс от части хвърлени в един кашон и е хубаво този краен продукт да си работи безпроблемно като такъв и за това тези малки неща дразнят хората.

Добре нека предположим, че си си купил кола и тя има по-горе изброените от теб проблеми...тогава какво правиш??? Отиваш в сервиза за да ти отстранят проблемите или започваш да се жалваш по форумите? :idea:

autosvet написа:И аз показах маслото на продавача и той нищо не направи.

А ти какво очакваше да направи? Да ти го забърше или...? Все пак ти си си купувал/избирал велосипеда - след като нещо ти се е сторило подозрително, е можело да помолиш да ти го заменят. Като отидеш в магазина да си купиш обувки и откриеш, че са разлепени - молиш да ти ги сменят нали?

И отново - след като твърдиш, че има проблем и той е производствен, отиди в оторизираният сервиз, където ще ти бъде отстранен.
Никой не твърди, че Кросс нямат вина, но такива неща се случват, точно за това е и гаранцията - за да бъдат отстранявани ПРОИЗВОДСТВЕНИ дефекти.
Аватар
motomarzel

Мнениеот Dolph » Пон Юни 04, 2012 4:43 pm

thepowerofone, аз пиша в тази тема от както е създадена,не от сега.Няма значение какво колело карам в крайна сметка.Но се набива на очи-вместо хората да са доволни, се чете: проблеми със спирачките,проблеми с каплите,проблеми с наличност.Такъв беше и моя проблем,нямаме размер.Не е нормално да дадеш 600-700лв за чисто нов велосипед и да е с криви капли,незатегнати спирачки и т.н.

motomarzel, незнам дали имаш МПС,аз имам и съм член на автофорум,там си има специална секция за коректни/некоректни търговци,представители на марката,сервизи и т.н. Хората споделят опит за всички неща.Мисълта ми е,да хората веднага пишат по форумите.Имаше колеги които дори бяха лъгани от представителя на марката за България и си извоюваха правата след писане във форума-как и по какъв начин да се свържат с централата на производителя и какво и как да направят.Затова като споменаваш форум имай си едно на ум :beer:
Аватар
Dolph

Мнениеот autosvet » Пон Юни 04, 2012 6:01 pm

motomarzel не зная кое не разбираш. Ако аз бях на мястото на продавача щях поне да погледна и да кажа "да господине, спирачката е с проблем ей сега ще я оправя" или "да господине, спирачката не може да се поправи без да я разглоби механик ще сменим велосипеда". Е по стечение на обстоятелствата съм достатъчно кадърен и мога да стегна два винта и в къщи имах инструмент Т10 нужен за тази операция и сам си свърших нещата за минута. Всъщност сам мога да си поправя и много други работи по колелото, но като си взема нещо ново очаквам в основни линии да е в отлично състояние, а сериозен проблем със спирачките е далеч от такова.

Не зная колко западни форуми и за какво си чел, но в доста хората си казват какво ги боли и "мрънкат" дори за лош тон от служителя, който им е вдигнал телефона за контакти.

thepowerofone ти не разбра ли, че не става въпрос за обезвъздушаване. Горе съм написал какво съм направил. До сервиза отидох днес, но бе затворен утре ще им звънна и по телефона за да видя кога работи точно. Ползата е за тези които си купуват колело и не разбират много много поне да обърнат внимание. Повярвай ми повечето хора които карат велосипеди са точно такива и нямат прекалено добри технически познания за да могат да си диагностицират и поправят дори дреболии. И да точно за това е форума за да бъдат споменавани подобни "производствени" дефекти.
Аватар
autosvet

Мнениеот penmark » Пон Юни 04, 2012 6:08 pm

autosvet, ти беше писал някъде назад, че още в магазина си видял, че сълзи. Защо го купи?
А дори и после да си видял, нали знаеш, че имаш 7 дни да върнеш продукта, без да даваш обяснение защо го връщаш? :) А при теб е имало защо.

Ползвайте си гаранцията, хора! Тя е за това. :offtopic: Днес подменях една енергоспестяваща крушка с 1 година гаранция, която изгоря на 2-рия месец.
Търсете си правата, вместо да се оплаквате по форумите! Чак ако ви откажат обслужване може да драснете къде, кой, защо. :)
Аватар
penmark

Мнениеот positive » Пон Юни 04, 2012 6:50 pm

penmark написа:А дори и после да си видял, нали знаеш, че имаш 7 дни да върнеш продукта, без да даваш обяснение защо го връщаш?)

Това важи, само ако пазаруваш он-лайн. А човека си е взел неговото от магазин.
positive

Мнениеот emo_gp » Пон Юни 04, 2012 7:28 pm

Привет колеги!Това е първия ми пост в форума надявам се,че ще ме извините ако допусна грешка,но ми предстои закупуване на колело и имам доста въпроси!Стилът в който ще карам е предимно в гората и разполагам с бюджет 600-650 лева!Ще изброя няколко велосипеда и се надявам да ми препоръчате най-оптималния избор(цена,компоненти и т.н.)
1.CROSS GRX 8;
2.29er Grip 924;
3.26” Grip 124;
4.26” GRX 7
Нарочно задавам въпроса си в тази тема за да ми се изясни в този ценови диапазон кой модел на CROSS е най-добър избор!
Благодаря на отзовалите се с мнения(предварително) и се надявам да Ви разсея от спора Ви!
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 04, 2012 8:54 pm

Еmo_gp, tтрудно сравнение, поради простата причина, че първите 3 от списъка са с почти еднаква окомплектовка. GRX8 в момента е с намалена цена, подобна на GRX7, което автоматично изключва GRX7. Измежду другите 3 - ами въпрос на предпочитания. 924 има една идея по-нисък клас вилка спрямо 124 и GRX8. GRX8 е с главини и спирачки на Шимано, за разлика от 924 и 124, но не бих отдал голямо значение на това. Цокълът накладки на спирачките е един и същ и, дори да има разлики в материала на накладките, надали представянето е много по-различно. Аз бих избрал 124-ката, защото е по-лек от GRX8 и, поне за момента, 26-ца се поддържа по-евтино от 29-ка. Само дето малко изпусна промоциите...
Аватар
thepowerofone

Мнениеот ogiusa » Пон Юни 04, 2012 9:05 pm

Здравейте,

Според вас Cross към кого са таргетирали Traction G27, който в момента е на промоция за 660лв. Предвид факта, че е с vbrake спирачки за кого/какво е подходящ в сравнение с GRIP 124 и GRX7/8 ?

:beer:
ogiusa

Мнениеот Bace_kz » Пон Юни 04, 2012 9:13 pm

Спестени са разходите за дискови спирачки. Вие сам преценете дали са Ви необходими има много писано из форум за дисковите и v-brake спирачки.
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот emo_gp » Пон Юни 04, 2012 9:19 pm

Благодаря за отговора,да така е изтървах ги но поради непредвидени разходи,фонда(и аз съм човек)не стигна! :beer:
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот autosvet » Вто Юни 05, 2012 10:54 am

Сега е ред да похваля сервиза на Крос в София си ме обслужиха отлично и бързо. Отидох регулираха ми скоростите, оправиха спирачката, смазаха веригата и отговориха на всичките ми въпроси относно поддръжката. Сега Грип-чето вече е в топ форма.
Аватар
autosvet

Мнениеот mitacheto » Вто Юни 05, 2012 12:43 pm

Ей Cross *****************************,за нищо, ама за нищо не ставате !!!
Такива ************ като вас,само в скапана държава като нашата не фалират.
След като xcrider се оплака във форума от вас ,дето се казва през ден ми пращахте любовни писма /и сигурно не само на мене/ ,какви стандарти сте спазвали,с какви роботи работите,как ще ми помогнете само и само да си купя калпавото ви колело и накрая като поисках да си го купя ми казахте ,че нямате.
Понеже сте ******************* и не можахте да си разчетете правилно промоционалната кампания която би трябвало за по-правилно да се нарича "НЕКОРЕКТНИТЕ",както вече писах бях принуден да си купя колело по интернет. /колело което се оказа с криви джанти/.
Представям си какви безхаберници назначени по-роднинска линия работят при вас,както е видно от НИКАКВИЯ 'ОТК' - контрол.
Много ме съмнява да се държите така със западните си потребители и да им продавате боклуци както си позволявате тука,защото както и сами сигурно знаете,****************************** там никой не търпи.
Вместо най-малкото да се извините за причиненото неудобство,вие се покрихте като мишки /**************************/.
След като си продадохте *************** и взехте на хората парите,вместо потребителите да карат и да се забавляват,трябваше да тръгнат още първите дни по-сервизи.
Днеска там бях и аз.
След като със сто зора ви намерих така наречения оторизиран сервиз,забит в кучи гъз в западналата индустриална зона в която не се мотаят и бездомните кучета,се оказа че това е не е никакъв сервиз ,а по-скоро дупка, обслужвана от някакъв пиян дъртак с цигански черти.
Няма да описвам оборудването на "оторизирания сервиз".
Просто няма смисъл.
Аз сигурно в мазата имам повече инструменти.
Като му казах че идвам за профилактичен реглаж на велосипеда и му показах биене на каплите "механика от оторизирания сервиз на Cross"ми каза:
- Ч'ай малко.
Ся са обадя на шефа.
Взе да върти телефони и след като докладва на така наречения си шеф ми вика:
-А'ве я дръж там се разберете.
Този от отсрещната страна,взе да ми обяснява,че трябвало той да дойдел да видел най добре за какво става въпрос и да оправил нещата.
Питам го от къде трябва да дойде и защо точно той и този дето в момента е там за красота ли е сложен?
Ами той "/шефа/" бил в Бургас и като дойдел тая или другата седмица щял да реши проблема,аз да съм си оставил колелото и телефона,а те щели да ми се обадят ???!!!???
Питам а'бе ти сериозно ли говориш и един човек ли пътува из цяла България до обслужва сервизирането на Cross?
Взе да ми обяснява ,че по-закон ако трябвало един месец колелото можело да седи в сервиза и т.н.
Казвам ,а'бе вие луди ли сте,за профилактика и реглаж един месец,че той сезона ще свърши !?!
Харесвало ли ми или не така седели нещата,ако искам да оставям колелото ако искам не.
Теглих му една майна и си тръгнах.

Е кажете ми ,какво да мисля за вас бе ******************** !!!
Взехте ми парите продавайки ми колело с дефектни части,после ми се криете ,а на по късен етап и се гаврите със "сервизното обслужване".
Вместо да си купя колелото от специализиран магазин с оборудван сервиз и прекрасно обслужване,заради тъпата ви безхаберно разчетена кампания, сега практически нямам гаранция и трябва да ходя на частни ремонти.
Такива **************** като вас,дълго не просъществуват.
Може да измамите 100-200 човека първоначално,но всичко е до време.
Сто пъти съжалявам ,че не си взех един Драг Онтарио или Спринт Аполон ми се набутах с некоректни ************ като ВАС.
Нарочно сега това колело няма да го центровам,а ще го карам раздрънкано така,за да обяснявам и онагледявам на всеки който ме попита какви боклуци продават Cross и в какво се състои гаранционното им обслужване.
Пък ще видим дали да си губя времето и да пиша на хрантутниците от държавната хранилка ,'Защита на потребителите и сие' които я свършат работа я не.
А и да не свършат ,аз така нещата няма да ги оставя...

Оставам без никакво уважение:
Измамен клиент на Cross.
Аватар
mitacheto

Рейтинг: 1100

Мнениеот thepowerofone » Вто Юни 05, 2012 1:01 pm

mitacheto, снимай да ги видим тия криви джанти, че умряхме от любопитство всичките. Все ше намериш с какво да снимаш видео. Че такъв рев тука... всички искаме да ги видим като се въртят колко бият. Снимай леко отстрани, за да се вижда шината.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот Dolph » Вто Юни 05, 2012 3:02 pm

Мнението на Митачето цепи мрака просто :clap: .Ей за това говорехме по-горе.Купуваш нов велосипед и хайде по сервизите,ама те Крос дори и сервизи нямат....
Затова ......... компоненти от Англия или Германия закупени по нета и при някой кадърен майстор с малко магазинче за монтаж и обслужване.
Аватар
Dolph

Мнениеот thepowerofone » Вто Юни 05, 2012 4:01 pm

OK, ама първо mitacheto трябва да покаже, че са му криви каплите. Използва публичен форум като арбитър в случая, така че задължително трябва да покаже, че са криви във форума. Чакаме.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот xcrider » Вто Юни 05, 2012 5:53 pm

то е достатъчно описаното от него обслужване в сервиза ...
при положение, че си е купил не някое колело за 100-150лв, а за 700, е недопустимо да получава отношение от майстора, като за първото ...
а и за мястото на сервиза е прав, как може в голям град като София например, фирмата, която произвежда "милиони капли годишно" и която продава сигурно поне половината по толкова велосипеди, да има само 1 единствен сервиз, и той да е на майна си в "сухата река". 70% от хората в София трябва да я пропътуват половината, че и цялата, за да се доберат до него. А както видяхме от сервиза имат нужда не малко хора.
Според мен единственият кадърен е управителя, целият персонал е работил години наред с евтини колела от по 100-200лв, така че там трябва да търсим вината. Със смяната на насочеността на фирмата, вече в колела за наистина планинско колоездене, си трябва и хора разбиращи от това. Ако досега са свикнали да пробутват не добре сглобени боклуци за по 100-така и не са имали проблем е, защото просто хората, които купуват тези колела въобще не разбират нещата, но вече тази грешка няма да бъде пренебрегната.
Последна промяна xcrider на Вто Юни 05, 2012 6:29 pm, променена общо 1 път
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот krach » Вто Юни 05, 2012 6:18 pm

Абе достатъчно...за този пост си заслужава видеото. Пусни тука та и ние да по оплюем малко.

До пускане на достоверен видео материал, според мен всяко нещо си има 2 страни.
Колегата е кисел, че са го отсвирили в сервиза, НО защо са го отсвирили в интерес на "храненето на Крос" не е казал.
Колегата каза че бил зачукан в някакъв сервиз дето и бездомни песове нямало.
http://crosscycle.com/infos/view/7/
Предвид че почти всеки магазин има сервиз мисля, че гаранцията към колело крос си важи където и да отидеш.
Ако някъде са те върнали искам да те помоля да кажеш де точно. От чисто любопитство ще отида да проверя. И аз имам крос вече на 2 месеца.
Подозирам, че колегата е бастисал по начин който в гаранцията отпада и за това има толкова дертове. И ядосан от патовата ситуация се чуди на кой да си го изкара.
Някак си зрял човек не ми се вижда да напише подобно нещо, от което следва че колегата е малолетен или поне непълнолетен ;)

П.П. Ако покаже клипче с "биенето" на каплата. Моля да ме извини най - искрено.

:rofl:
krach

Рейтинг: 1451

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри