Избор между 4 конкретни велосипеда

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор между 4 конкретни велосипеда

Мнениеот voltmachine » Сря Май 07, 2014 10:07 am

Capture.JPG
сравнение
Capture.JPG (53.6 KiB) Прегледано 365 пъти

Здравейте,

Предстои ми покупка на велосипед, който ще се ползва за предимно градско каране. Т. като от време на време ще въртя във Витоша, съм се спрял на МТБ 29'.
На прикачената снимка съм направил съпоставка на най-важните компоненти и по-долу излагам 1-2 реда наблюдения, защото минах и се качих на всяко едно от тези колела.
1. Drag 29er PRO - Единственото колело с доживотна гаранция на рамката, което прави добро впечатление + добър персонал и поддръжка. Може би с най-нисък клас команди.

2. Ram HT.TWO.3 - Най-лекото, с малко над кило спрямо останалите + възможност за смяна на почти всички компоненти при поръчка. Добър персонал и като че ли на тази рамка имах 2 пръста разстояние като я прекрачих, другите ми опираха, което може и да е проблем при едно падане. Четох, че SRAM x3 отговаря на Shimano Acera така, че Кроса пак е с по-висок клас команди.

3. Cross Traction G27 - Най-евтино, с 200 под РАМ-а, с най-лоши курбели и лапа, но командите май са най-добри от тези модели.

4. Sprint Apolon Elite 29 - Слагам го, защото е в същия клас и предишното ми беше Аполон 2012 26' и съм доволен от него. Персоналът в максбайк, обаче, е скандален. Някакъв скейтър, от който не можах да чуя нищо смислено и не можах да пробвам колелото, защото било изложено на висока витрина...

Мисля, че което и колело да взема, ще го взема с по-тънки гуми, т. като ще се кара основно на асфалт + един чифт за офф, когато се наложи. Няма да споделям към кое клоня, за да не ви подвеждам, но като цяло съм лаик в областта и се надявам тук да получа добра насока.
voltmachine

Рейтинг: 1200

Re: Избор между 4 конкретни велосипеда

Мнениеот pepcho_tdm » Сря Май 07, 2014 10:41 am

Определено Ram-a по две причини:
1. По-леко е от другите с по 1 колограм
2.Скоростната система е Sram, a не Shimano
Карам RAM :D
pepcho_tdm

Рейтинг: 1059

Мнениеот bobino » Сря Май 07, 2014 6:25 pm

Привет колега!Тук всеки ще ти каже вземи си като моето (Драг,Крос....) защото съм доволен и т.н.За всеки критерийте са различни. Моя съвет е да си избереш което максимално те кефи на външен вид,защото разликата в компонентите не е кой знае каква.Естествено ако сведеш колебанието между 2 байка избери този с по добрите части.Ако няма значение за теб външния вид вземи колелото с най-добрите части на най-добрата цена.Успех
Each adventure begins with the words, I know a shortcut
Аватар
bobino

Рейтинг: 1270

Мнениеот zumbaio » Сря Май 07, 2014 9:28 pm

RAM HT TWO .3 29 е със Sram X4 команди , а не SRAM X3
zumbaio

Рейтинг: 1180

Мнениеот voltmachine » Чет Май 08, 2014 8:37 am

Спрях се на РАМ-а, най-вече заради теглото и симпатия. Мисля да го поръчам с такива гуми: http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/vynshni-gumi/29-cola-0/vynshna-guma-maxxis-crossmark-29x210-0.html, поне ги дават, че са добре и за асфалт. Гледах за чисти slicks за 29', но не можах да открия в българските сайтове. Мисля, че и максис-а ще са добро начало.
Благодаря на отговорилите. :look:
voltmachine

Мнениеот ParanormaL.. » Чет Май 08, 2014 9:29 am

voltmachine написа:Спрях се на РАМ-а, най-вече заради теглото и симпатия. Мисля да го поръчам с такива гуми: http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/vynshni-gumi/29-cola-0/vynshna-guma-maxxis-crossmark-29x210-0.html, поне ги дават, че са добре и за асфалт. Гледах за чисти slicks за 29', но не можах да открия в българските сайтове. Мисля, че и максис-а ще са добро начало.
Благодаря на отговорилите. :look:

Приятел, от къде ще го взимаш този РАМ, тъй като имам много симпатии към тази марка и си търся колело от известно време .. ?
П.С Ще чакаме снимки :)
ParanormaL..

Мнениеот voltmachine » Пет Май 09, 2014 8:01 am

Здравей, днес ще ходя до Trueriders http://store.trueriders.bg/
Бившият BASS магазин в София. Има го и на други места, но за РАМ винаги съм знаел за този магазин.
Тъпото, в сравнение с Драг например, е че продажбите на марката не са централизирани и гаранцията ти да важи за всички магазини където продават РАМ. Вчера разпитах в Драг, при тях когато закупиш колело, гаранцията ти важи и може да го караш за рекламация, в който и да е град и магазин на Драг, като предлагат и доживотна гаранция за рамката, което не е налично при останалите, направо си е изкушаващо, но пък колелото им е с 1,5кг по-тежко :crap:
voltmachine

Назад към Продукти за крос-кънтри