- сравнение
- Capture.JPG (53.6 KiB) Прегледано 365 пъти
Здравейте,
Предстои ми покупка на велосипед, който ще се ползва за предимно градско каране. Т. като от време на време ще въртя във Витоша, съм се спрял на МТБ 29'.
На прикачената снимка съм направил съпоставка на най-важните компоненти и по-долу излагам 1-2 реда наблюдения, защото минах и се качих на всяко едно от тези колела.
1. Drag 29er PRO - Единственото колело с доживотна гаранция на рамката, което прави добро впечатление + добър персонал и поддръжка. Може би с най-нисък клас команди.
2. Ram HT.TWO.3 - Най-лекото, с малко над кило спрямо останалите + възможност за смяна на почти всички компоненти при поръчка. Добър персонал и като че ли на тази рамка имах 2 пръста разстояние като я прекрачих, другите ми опираха, което може и да е проблем при едно падане. Четох, че SRAM x3 отговаря на Shimano Acera така, че Кроса пак е с по-висок клас команди.
3. Cross Traction G27 - Най-евтино, с 200 под РАМ-а, с най-лоши курбели и лапа, но командите май са най-добри от тези модели.
4. Sprint Apolon Elite 29 - Слагам го, защото е в същия клас и предишното ми беше Аполон 2012 26' и съм доволен от него. Персоналът в максбайк, обаче, е скандален. Някакъв скейтър, от който не можах да чуя нищо смислено и не можах да пробвам колелото, защото било изложено на висока витрина...
Мисля, че което и колело да взема, ще го взема с по-тънки гуми, т. като ще се кара основно на асфалт + един чифт за офф, когато се наложи. Няма да споделям към кое клоня, за да не ви подвеждам, но като цяло съм лаик в областта и се надявам тук да получа добра насока.