Здравейте!

Известен факт е,че е добре на един състезателен велосипед и каплите да са леки,както и гумите,та понеже за момента не разполагам с много средства,да речем,че бюджета за сета(тук идва момента да отбележа,че е 26 цола) е около 400-500BGN се чудех може ли да ме насочите директно към комплект колела с добро тегло(би било чудесно да са около 1400-1500гр. двете),нямам претенции от къде,дори предпочитам да са от чужбина.
Аз огледах какво,що,харесах си теглото на следните шини(340гр.)
http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod49052 ,ама като гледам май бюджетът ми би стигнал за 2 шини и до там

.Та мога ли да мина с 2 шини и пак колелцата да се търкалят леко,т.е. от голямо значение ли са и главините и спиците,като се има предвид,че ще се инвестира и в гуми.Предната ми главина тежи 150гр. формулска,спиците не са нещо върховно,т.е. добро тегло от тях не очаквам.Относно задната-там е по-сложно ще се наложи да се наплете нова,тъй като в момента е като временен вариант.
Байка тежи между 11.2-11.3 в сегашния си вид,за мен е с добро тегло,на фона на предишния,с който "бъхтех" усилено

.Очаквам някакви мнения по въпроса-дали да намеря цял сет или мога да мина с двете шини,като би било по-добре.Ще спомена,че въпросните капли ми трябват само за състезания и здравината не ме притеснява толкова,а и тежа 55кг.

.Не ми е "тупнало" сега да вземам търкала,но е хубаво в рамките на този сезон да се сдобия с такива