Petar_vn написа:Здравейте. Съветвам ви да внимавате като си купувате от продуктите на "Cross". Наскоро си купих тяхна рамка, която е малко калпаво направена. Челната тръба е леко подбита навътре. Мястото където трябва да се монтира ухото, беше толкова напластено с боя и лак, че когато са монтирали ухото в завода, са го изкривили, тъй като не е могло да легне добре в дропаута. А заварката около челото, където се събират горната и долната тръба, на едно място е недовършена. Друг продукт на Cross от който останах недоволен е капла Crosser. Изключително некачествено направена. Отворите от вътрешната страна вместо да бъдат пробити с свредло или някаква фреза например, те просто са ги разцепили. Такова нещо преди не бях виждал. Окончателно ме изгубиха като клиент!
HHristov написа:Petar_vn написа:Здравейте. Съветвам ви да внимавате като си купувате от продуктите на "Cross". Наскоро си купих тяхна рамка, която е малко калпаво направена. Челната тръба е леко подбита навътре. Мястото където трябва да се монтира ухото, беше толкова напластено с боя и лак, че когато са монтирали ухото в завода, са го изкривили, тъй като не е могло да легне добре в дропаута. А заварката около челото, където се събират горната и долната тръба, на едно място е недовършена. Друг продукт на Cross от който останах недоволен е капла Crosser. Изключително некачествено направена. Отворите от вътрешната страна вместо да бъдат пробити с свредло или някаква фреза например, те просто са ги разцепили. Такова нещо преди не бях виждал. Окончателно ме изгубиха като клиент!
Рамката от магазин на Крос ли е купена или от друго място. В Olx, например, се срещат нови рамки Крос на доста под заводската цена, незнайно как излезли от завода и вероятно с дефекти. Та наистина трябва да се внимава.
Alexi написа:то ,не са само на Крос .. според мен някой ги изнася нелегално от завода на Крос в който както знаем се произвеждат и Скот ,и Конуей .. вече качеството как е - не знам .. дори има един в ОЛХ-а който сглобява велосипеди с тях и така ги продава ,доста евтино като цяло ..
L&R написа:Дай името и линк към профила на търговеца в ОЛХ, така темата ще е наистина полезна.
jungleraver написа:Колега, никога не съм бил фен на крос, но в случая смятам, че нямаш основание да се изказваш по този начин, и дори петниш името на дадена фирма (ако беше моята, щеше да си имаш сериозни проблеми), сега ще се аргументирам:
- Ако беше купил такава рамка от магазин, нямаше да има подобен проблем(кой магазин би се изложил така???), а дори по някаква причина да дадеше дефект, някак си не мога да си представя, че щяха да ти откажат смяна. Нали рамката е нова, няма ли документи, гаранционна карта и т.н.??? Всъщност дори можеш да пробаш да измъкнеш инфо от крос по серийния номер, току-виж наистина се оказала бракувана или изнесена.
- Каплите(по-скоро шините) - не ми е любим израз, но за толкова пари - толкова, така са си решили да ги произвеждат - тяхна си работа, ако искат и с ръждив пирон могат да пробиват дупките, а теб никой не те кара да ги купуваш, на всичкото отгоре да си видял някоя кросерска шина да има проблем, породен от тия грозни дупки - като сцепена шина, отчупено или нещо такова - даже до колкото съм чел мнения, ги описват като сравнително здрави, па макар и тежки.
На твое място бих репортнал тези търговци на крос, които имат легалното право да ги преследват по съдебен път ако има нещо сиво в цялата работа.
Petar_vn написа:Няма никакви документи, гаранционна карта. Пристигна в чувал, мръсен. Нямам намерение да петня името на никоя марка. Изказвам мнение и го аргументирам с факти. А какъв е произхода, защо не е бракувана, трябва да се изясни.
Няма как да не отбележа че и е малко странен.Тъй като той е от София и аз съм от София поисках да купя нещо от него и за да не давам пари за куриер пожелах да се видя с него лично,но ми беше отказано(поради липса на време - времето му било пари)нямал време да се среща с по 100 клиента на ден.
Petar_vn написа:"На чисто нова рамка е стандартно да се поизпили при ухото и да се фрезоват отвътре чашките"
kobso1245 написа:Абсолютно нормален отговор, не знам какво му е странното. Особено ако работи е нормално да не му се занимава да обикаля по София(аз, ако ми кажат така и много искам да се срещна - предлагам да отида на удобно за него място в удобен час, ама куриер наистина си е по-удобният вариант).
evilzet написа:Това е странно и нелогично, може би е начин да си проследят, ако наистина е брак, кой е отговорен за "изтичането".
thepowerofone написа:Ще обера "споносорските" минуси, ама: viewtopic.php?f=3&t=174470
Удачно е да се прави сравнение в осблужването при две български марки, та да знае човек. И смятам че е удачно да се изтъкват разликите, та изоставащата страна да се "стегне" малко, а другата да има в предвид, че магарии не се толерират сред байкърите.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта