Продукти на Cross!

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Продукти на Cross!

Мнениеот Petar_vn » Чет Яну 14, 2016 5:47 pm

Здравейте. Съветвам ви да внимавате като си купувате от продуктите на "Cross". Наскоро си купих тяхна рамка, която е малко калпаво направена. Челната тръба е леко подбита навътре. Мястото където трябва да се монтира ухото, беше толкова напластено с боя и лак, че когато са монтирали ухото в завода, са го изкривили, тъй като не е могло да легне добре в дропаута. А заварката около челото, където се събират горната и долната тръба, на едно място е недовършена. Друг продукт на Cross от който останах недоволен е капла Crosser. Изключително некачествено направена. Отворите от вътрешната страна вместо да бъдат пробити с свредло или някаква фреза например, те просто са ги разцепили. Такова нещо преди не бях виждал. Окончателно ме изгубиха като клиент!
Аватар
Petar_vn

Рейтинг: 1182

Re: Продукти на Cross!

Мнениеот L&R » Чет Яну 14, 2016 6:33 pm

Сигурно имат издънки, но две колела нови съм взимал и двете си бяха наред, даже от второто съм много доволен как пристигна с всичко опаковано с инструкции на компонентите. :agree:
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Мнениеот Alexi » Чет Яну 14, 2016 7:35 pm

да не бързаме с крайните заключения .. рамката имала напластен лак - ами виж сега ,това е рамка от 100 лв .. не вярвам ако си вземеш от 1000 да има тоя проблем .. същото важи и за каплите ... аз лично съм много доволен от марката като цена - качество .. корава машинка излезе доста зор видя при мене и за сега нямам никакви забележки откъм качество за парите си - за 1000 лв го направих под 12 кг така че да ми е кеф да го карам ..
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот carmo » Пет Яну 15, 2016 11:11 am

Накои от тези козметични дефекти са отстраними, други невидими. Като факти такива неща се случват, но като реакция и коментар не виждам с какво си помагаш. Можеше да се обърнеш към производителя или доставчика и да споделиш (със снимки) нередностите и да питаш "биха ли били така добри, ако е възможно...". Предполагам щяха приятно да те учудят. Сега как да постъпят???
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот HHristov » Пет Яну 15, 2016 11:41 am

Petar_vn написа:Здравейте. Съветвам ви да внимавате като си купувате от продуктите на "Cross". Наскоро си купих тяхна рамка, която е малко калпаво направена. Челната тръба е леко подбита навътре. Мястото където трябва да се монтира ухото, беше толкова напластено с боя и лак, че когато са монтирали ухото в завода, са го изкривили, тъй като не е могло да легне добре в дропаута. А заварката около челото, където се събират горната и долната тръба, на едно място е недовършена. Друг продукт на Cross от който останах недоволен е капла Crosser. Изключително некачествено направена. Отворите от вътрешната страна вместо да бъдат пробити с свредло или някаква фреза например, те просто са ги разцепили. Такова нещо преди не бях виждал. Окончателно ме изгубиха като клиент!

Рамката от магазин на Крос ли е купена или от друго място. В Olx, например, се срещат нови рамки Крос на доста под заводската цена, незнайно как излезли от завода и вероятно с дефекти. Та наистина трябва да се внимава.
HHristov

Рейтинг: 1460

Мнениеот Alexi » Пет Яну 15, 2016 11:51 am

то ,не са само на Крос .. според мен някой ги изнася нелегално от завода на Крос в който както знаем се произвеждат и Скот ,и Конуей .. вече качеството как е - не знам .. дори има един в ОЛХ-а който сглобява велосипеди с тях и така ги продава ,доста евтино като цяло ..
Аватар
Alexi

Мнениеот Petar_vn » Пет Яну 15, 2016 1:20 pm

HHristov написа:
Petar_vn написа:Здравейте. Съветвам ви да внимавате като си купувате от продуктите на "Cross". Наскоро си купих тяхна рамка, която е малко калпаво направена. Челната тръба е леко подбита навътре. Мястото където трябва да се монтира ухото, беше толкова напластено с боя и лак, че когато са монтирали ухото в завода, са го изкривили, тъй като не е могло да легне добре в дропаута. А заварката около челото, където се събират горната и долната тръба, на едно място е недовършена. Друг продукт на Cross от който останах недоволен е капла Crosser. Изключително некачествено направена. Отворите от вътрешната страна вместо да бъдат пробити с свредло или някаква фреза например, те просто са ги разцепили. Такова нещо преди не бях виждал. Окончателно ме изгубиха като клиент!

Рамката от магазин на Крос ли е купена или от друго място. В Olx, например, се срещат нови рамки Крос на доста под заводската цена, незнайно как излезли от завода и вероятно с дефекти. Та наистина трябва да се внимава.

Точно от OLX я купих. Вероятно наистина са някакви бракувани рамки, които не е трябвало да стигат до магазина.
Аватар
Petar_vn

Мнениеот L&R » Пет Яну 15, 2016 2:42 pm

Явно се пласират из ОЛХИКС :boggled: бракувани рамки
Аватар
L&R

Мнениеот Petar_vn » Пет Яну 15, 2016 2:45 pm

Alexi написа:то ,не са само на Крос .. според мен някой ги изнася нелегално от завода на Крос в който както знаем се произвеждат и Скот ,и Конуей .. вече качеството как е - не знам .. дори има един в ОЛХ-а който сглобява велосипеди с тях и така ги продава ,доста евтино като цяло ..

Това обяснява много. Каплата също съм я купувал от частен търговец в ОЛХ. Може би наистина от оторизирани дилъри на Cross всичко ще е изрядно. И все пак мисля, че поста ми ще е от полза, за да се внимава с разни "търговци". Нито гаранция, нито право на рекламация от тях.
Аватар
Petar_vn

Мнениеот L&R » Пет Яну 15, 2016 3:49 pm

Дай името и линк към профила на търговеца в ОЛХ, така темата ще е наистина полезна.
Аватар
L&R

Мнениеот Alexi » Пет Яну 15, 2016 4:02 pm

аз със каплите не виждам проблем някой да си купува шини и да ги плете ,много такива хора продават из ОЛХ ,самата шина на Крос е 15-20 лв така че всякакви високи очаквания от нея са неоправдани ,върши работа сравнително здрава е но ужасно тежка и не е подходяща за тюблес
Аватар
Alexi

Мнениеот Petar_vn » Пет Яну 15, 2016 9:38 pm

L&R написа:Дай името и линк към профила на търговеца в ОЛХ, така темата ще е наистина полезна.

http://pumpmybike.olx.bg/shop/
Това е той, но аз съм си виновен, че не огледах добре рамката при получаването й. Можеше да я върна.

2016-01-15-903.jpg
(242.37 KiB) 396 пъти

Ето една снимка на която ясно си личи как е подбита челната тръба. Без да я фрезовам, няма да монтирам чашки.

2016-01-15-907.jpg
(260.32 KiB) 348 пъти

На тази снимка се вижда колко лак съм махнал за да може да се монтира ухо, но незнам дали сега няма да има луфт. Оригиналното е криво и вече не става. Дано само да не са изкривили дропаута, защото болта беше силно затегнат.

Шината за която споменах горе, не я пазя, но намерих снимка на която се вижда как са направени отворите за спици:
Изображение
Снимката е с лошо качество, но става ясно за какво говоря. Отворите не са пробити както при повечето шини, а са вдлъбнати по някакъв начин, от което са останали и цепнатини.
Аватар
Petar_vn

Мнениеот jungleraver » Пет Яну 15, 2016 10:49 pm

Колега, никога не съм бил фен на крос, но в случая смятам, че нямаш основание да се изказваш по този начин, и дори петниш името на дадена фирма (ако беше моята, щеше да си имаш сериозни проблеми), сега ще се аргументирам:
- Ако беше купил такава рамка от магазин, нямаше да има подобен проблем(кой магазин би се изложил така???), а дори по някаква причина да дадеше дефект, някак си не мога да си представя, че щяха да ти откажат смяна. Нали рамката е нова, няма ли документи, гаранционна карта и т.н.??? Всъщност дори можеш да пробаш да измъкнеш инфо от крос по серийния номер, току-виж наистина се оказала бракувана или изнесена.
- Каплите(по-скоро шините) - не ми е любим израз, но за толкова пари - толкова, така са си решили да ги произвеждат - тяхна си работа, ако искат и с ръждив пирон могат да пробиват дупките, а теб никой не те кара да ги купуваш, на всичкото отгоре да си видял някоя кросерска шина да има проблем, породен от тия грозни дупки - като сцепена шина, отчупено или нещо такова - даже до колкото съм чел мнения, ги описват като сравнително здрави, па макар и тежки.
На твое място бих репортнал тези търговци на крос, които имат легалното право да ги преследват по съдебен път ако има нещо сиво в цялата работа.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот billclinton » Пет Яну 15, 2016 11:10 pm

Що не се свърза с човека и да му я върнеш.Съмнявам се че щеше да ти откаже.Вече 5-6 пъти купувам от него неща и съм доволен.Праща нещата веднага и досега не е направил грешка с това което съм поръчал.
Няма как да не отбележа че и е малко странен.Тъй като той е от София и аз съм от София поисках да купя нещо от него и за да не давам пари за куриер пожелах да се видя с него лично,но ми беше отказано(поради липса на време - времето му било пари)нямал време да се среща с по 100 клиента на ден.
Та това е от мен
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот Petar_vn » Съб Яну 16, 2016 12:06 am

jungleraver написа:Колега, никога не съм бил фен на крос, но в случая смятам, че нямаш основание да се изказваш по този начин, и дори петниш името на дадена фирма (ако беше моята, щеше да си имаш сериозни проблеми), сега ще се аргументирам:
- Ако беше купил такава рамка от магазин, нямаше да има подобен проблем(кой магазин би се изложил така???), а дори по някаква причина да дадеше дефект, някак си не мога да си представя, че щяха да ти откажат смяна. Нали рамката е нова, няма ли документи, гаранционна карта и т.н.??? Всъщност дори можеш да пробаш да измъкнеш инфо от крос по серийния номер, току-виж наистина се оказала бракувана или изнесена.
- Каплите(по-скоро шините) - не ми е любим израз, но за толкова пари - толкова, така са си решили да ги произвеждат - тяхна си работа, ако искат и с ръждив пирон могат да пробиват дупките, а теб никой не те кара да ги купуваш, на всичкото отгоре да си видял някоя кросерска шина да има проблем, породен от тия грозни дупки - като сцепена шина, отчупено или нещо такова - даже до колкото съм чел мнения, ги описват като сравнително здрави, па макар и тежки.
На твое място бих репортнал тези търговци на крос, които имат легалното право да ги преследват по съдебен път ако има нещо сиво в цялата работа.

Няма никакви документи, гаранционна карта. Пристигна в чувал, мръсен. Нямам намерение да петня името на никоя марка. Изказвам мнение и го аргументирам с факти. А какъв е произхода, защо не е бракувана, трябва да се изясни.
Аватар
Petar_vn

Мнениеот jungleraver » Съб Яну 16, 2016 12:19 am

Petar_vn написа:Няма никакви документи, гаранционна карта. Пристигна в чувал, мръсен. Нямам намерение да петня името на никоя марка. Изказвам мнение и го аргументирам с факти. А какъв е произхода, защо не е бракувана, трябва да се изясни.

Е колега, то с такава опаковка подбивката като нищо е куриерска работа, може и продавача да не е виновен/знаел за нея. Изобщо какъв беше неговия коментар, предполагам си го потърсил като си видял дефектите? Сега отворих профила му, и се сетих че и аз съм пазарувал разни дреболии от него, и не съм имал оплаквания.
jungleraver

Мнениеот Petar_vn » Съб Яну 16, 2016 12:25 am

"На чисто нова рамка е стандартно да се поизпили при ухото и да се фрезоват отвътре чашките"
Аватар
Petar_vn

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Съб Яну 16, 2016 12:28 am

Сам си си виновен че пазаруваш от ОЛХ. Там са по големи мърлячи от групите във фейсбук. Тук таме има някой честен и почтен но това е 1 на 1000. Аз си търкалям кроса със каплите на крос и проблем не съм имал.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот kobso1245 » Съб Яну 16, 2016 1:04 am

От ОЛХ е на късмет. Аз досега оттам не съм имал проблеми, докато оттук ми се е случвало да се набутам яко(2 пъти досега, дано да няма повече такива случаи..), та зависи на кого попаднеш. Иначе може наистина да са били дефектни, кой знае. Аз търкалям каплите им(които, между другото, струват под 50лв/бр нови сглобени) и единственият проблем е, че са леко тежички, нищо друго. Ама за толкова пари-толкоз..
Няма как да не отбележа че и е малко странен.Тъй като той е от София и аз съм от София поисках да купя нещо от него и за да не давам пари за куриер пожелах да се видя с него лично,но ми беше отказано(поради липса на време - времето му било пари)нямал време да се среща с по 100 клиента на ден.

Абсолютно нормален отговор, не знам какво му е странното. Особено ако работи е нормално да не му се занимава да обикаля по София(аз, ако ми кажат така и много искам да се срещна - предлагам да отида на удобно за него място в удобен час, ама куриер наистина си е по-удобният вариант).
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот jungleraver » Съб Яну 16, 2016 1:14 am

Petar_vn написа:"На чисто нова рамка е стандартно да се поизпили при ухото и да се фрезоват отвътре чашките"

Е тука не знам какво да кажа, това за ухото не съм го чувал и виждал, но деиствително като ми сглобяваха една новозакупена рамка, ми фрезоваха челото (беше за полуинтегрирани), челосаха го, челосаха средното, пуснаха един метчик на резбата на средното, и един райбер отвътре на седалковата тръба, но това беше по-скоро от куртоазия, 99% съм сигурен, че ако не бях там на място, нямаше да се случи нито едно от тези неща.
Нали знаеш, че уши се изправят, че даже има и инструменти за това, какво му е толкова, че чак си го отписал тотално???

@ЧестоНеадвкватен - все едно ОЛХ, базар, ЦУМ, мола или битака, трябва ДА СЕ ГЛЕДА като се купува, (нали за това има преглед, тест и не знам си кво още) все едно от кой и кога, ето ти пример: в конкретния случай и частност подбитото, от където и да беше купена, има шанс ако се върнеш за рекламация да те нахранят и да ти кажат, че си я изпуснал като си я носил (а примерно я е изпуснал продавача отзад в склада, и не му се плаща доброволно рамка), а докажи, че не си?
jungleraver

Мнениеот billclinton » Съб Яну 16, 2016 10:06 am

kobso1245 написа:Абсолютно нормален отговор, не знам какво му е странното. Особено ако работи е нормално да не му се занимава да обикаля по София(аз, ако ми кажат така и много искам да се срещна - предлагам да отида на удобно за него място в удобен час, ама куриер наистина си е по-удобният вариант).

Какво му е странното ли?Ами странното е че след като ми каза че нямал време за срещи,му казах че не искам да се срещаме някъде а да ми каже къде се намира и аз ще отида при него - пак отказа(не се задържал много в дома си).ОК - Викам нали така или иначе по някое време трябва да отидеш до Еконт да изпращаш пратките - кажи ми 20 мин преди да отидеш до Еконт и аз ще дойда в който офис посочиш.Пак отказа
Та това му е странното - и с това му поведение реших че няма как да закупя скъп продукт от него.За това купувам неща които не са чупливи и не е нужно обстойно оглеждане в Еконт.Няма как да купя рамка вилка или друго скъпо нещо от него.
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот Petar_vn » Съб Яну 16, 2016 11:56 am

Много съм благодарен на хората от Cross. След като им обясних какъв е случая и им изпратих снимки, те решиха да ми изпратят нова рамка, въпреки, че съм я купил от частен търговец. Това наистина е похвално.
Аватар
Petar_vn

Мнениеот mtbtest » Съб Яну 16, 2016 3:35 pm

Направо не вярвам какво написа, евала, е това е достойно вече.. :) Браво на Cross
mtbtest

Рейтинг: 1160

Мнениеот evilzet » Съб Яну 16, 2016 7:04 pm

Това е странно и нелогично, може би е начин да си проследят, ако наистина е брак, кой е отговорен за "изтичането".
evilzet

Мнениеот jungleraver » Съб Яну 16, 2016 7:23 pm

evilzet написа:Това е странно и нелогично, може би е начин да си проследят, ако наистина е брак, кой е отговорен за "изтичането".

Не, просто и да е "изтичане", кой е виновен? Това да не е капачка за лапа, та някой да си я изнесе в джоба? Редно е брака да се следи стриктно, и унищожава, действието им сега е съвсем логично.
jungleraver

Мнениеот radostinVn » Нед Яну 17, 2016 2:56 am

Имал съм проблем с Cross но им писах и веднага реагираха обадиха ми се и ми оправиха проблема!
аз лично съм доволен от тях като гаранция ...а иначе дефкти има и при колела за 6 хиляди който се чупят от нищото....такаче е относително
radostinVn

Рейтинг: 1160

Мнениеот thepowerofone » Нед Яну 17, 2016 8:07 am

Ще обера "споносорските" минуси, ама: viewtopic.php?f=3&t=174470

Удачно е да се прави сравнение в осблужването при две български марки, та да знае човек. И смятам че е удачно да се изтъкват разликите, та изоставащата страна да се "стегне" малко, а другата да има в предвид, че магарии не се толерират сред байкърите.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот Friz » Нед Яну 17, 2016 10:11 am

Не мисля, че сравнението ти е удачно. В единия случай става въпрос за рамка(с която ако имало проблем съм почти сигурен, че рам също щяха да я подменят), а в другия за неясно обслужване на главина, която е компонент и не е произведена от рам. Та идеята ми беше, че вместо да сме доволни от обслужването на крос веднага гледаме да оплюем другите. :nono:
Аватар
Friz

Рейтинг: 1305

Мнениеот penmark » Нед Яну 17, 2016 11:01 am

Ами ето ти пример от 2012 за главина...
viewtopic.php?f=31&t=92526&start=60#p846907
Тогава бях писал на онлайн магазина (sportdelivery) от който купих колелото, те ме отсвириха. След това писах директно на Cross, само ми казаха да снимам гаранцията и до няколко дена имах нова главина. :agree:
Аватар
penmark

Мнениеот Petar_vn » Нед Яну 17, 2016 4:30 pm

thepowerofone написа:Ще обера "споносорските" минуси, ама: viewtopic.php?f=3&t=174470

Удачно е да се прави сравнение в осблужването при две български марки, та да знае човек. И смятам че е удачно да се изтъкват разликите, та изоставащата страна да се "стегне" малко, а другата да има в предвид, че магарии не се толерират сред байкърите.

Точно. Нарича се допустима критика в общественото пространство. Дори има много онлайн платформи с опция за оценка, например: Отличен, добър, среден, лош.. и т.н. и възможност за коментар и лично мнение относно конкретните продукти. Даже политиците могат да бъдат критикувани и то в по-широк спектър спрямо обикновения гражданин. И това си е законно.
Аватар
Petar_vn

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри