от vlekov » Пон Юли 23, 2012 7:27 pm
И аз мислех да купувам точно този мях (двулитровия) на Драг, но от магазина на Веломания в София зад синагогата ме разубедиха с думите, цитирам: "Ще се отровиш."
Та имайки опит с евтин мях на Vango и сравнително лошия и с дъх на химия привкус, който придава на водата, си взех мях на Vaude, за двойно повече пари (55лв). Лошото е, че не съм безкрайно очарован от покупката си, но това се дължи по-скоро на техническото изпълнение, отколкото на използваните материали. Забележките ми са най-вече към безумно коравия маркуч, който не подлежи на практически никаква деформация и трябва всеки път да го въртя от основата му, където влиза в мяха първо за да го прибера в шкафа, в който го държа, и след това обратно на 90 градуса за да мога да го поставя в отделението на раницата си. Иначе този мях практически не променя вкуса на водата и е изработен от някакъв много особен на вид материал, който по мекотата си напомня силикон.
Та искам да кажа, при редовно чистене, дори и евтин, вероятно мяхът няма да се държи страхотно зле, но е желателно, поне според мен, чистенето да става всеки път, тоест поне да се изплаква много хубаво, а мундщука да се мие със сапун след употреба.