Как да пoчистя резервоар ?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как да пoчистя резервоар ?

Мнениеот bbike » Чет Яну 15, 2009 12:37 pm

Здравейте. Имам резервоар DRAG 2.0л,и въпроса ми е как да го почистя от миризмата и вкуса които се е образувал в него?

Благодаря предварително. :) :popcorn:
Аватар
bbike

Рейтинг: 1277

Мнениеот Sasho_snegorina » Чет Яну 15, 2009 12:55 pm

Здравей, пробвай да напъхаш една гъбичка за миене на съдове през отвода за пълнене с вода. След това налей малко вода и изсипи веро за миене на съдове и с някаква пръчка буташ гъбичката напред-назад, би трябвало така да стане. След усърдно търкане извади гъбичката и изплакни обилно с вода. Дано съм ти помогнал ;)
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот did » Чет Яну 15, 2009 12:59 pm

Някакъв окислител без специфична миризма в ниска концентрация.

Кислородната вода става. Може да си купиш перхидрол, да го разредиш, така че да има не повече от 2% H2O2, пълниш, чакаш, плакнеш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Чет Яну 15, 2009 1:14 pm

И аз бих заложил на химии. Така ще почистиш навсякъде, до колкото с разни там гъбички ще останат недостъпни места.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот TOYAGA » Чет Яну 15, 2009 1:17 pm

Изображение
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Re: Как да пoчистя резервоар ?

Мнениеот krassswr » Вто Юли 21, 2009 7:15 pm

Здравейте, понеже обмислям покупката на същия резервоар за вода на Драг 2 литра... споделете мнения за плюсове/минуси на продукта.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
krassswr

Рейтинг: 1245

Re:

Мнениеот skiman » Сря Юли 22, 2009 8:40 am

TOYAGA написа:линк

Това е истината. Аз ползвам пак подобни таблетки, но на друга фирма. По-евтини са. Вършат същата работа.
А най-добре е да си намериш от аптеката таблетки за почистване на бебешки шишета. Слагаш вода, пускаш 2 таблетки и го оставяш за през нощта. На сутринта плакнеш и си готов. Ако разглобиш и мундщука отпред и го пъхнеш в резервоара да се почисти и той, ще е перфектно. Не забравяй да затвориш маркуча, за да не потече.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот outfaced » Сря Юли 22, 2009 8:57 am

skiman, коя фирма и от къде се купува ?
не ми беше идвала идеята за табелтки ... То и самия резервоар се чисти лесно, ама маркуча ми е един зеленясъл ... брр (ама ако не го гледа човек, водата си е ОК за пиене :lol: )
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот skiman » Сря Юли 22, 2009 9:06 am

outfaced написа:skiman, коя фирма и от къде се купува ?

От аптеката ги купих. Таблетки за почистване на зъбни протези. Ще погледна довечера, ако са ми останали ще ти напиша, че сега не се сещам как се казваха. Някакви немски бяха. С таблетките става перфектно, после даже има лек ментов аромат(поне от моите). Но във всяка аптека би трябвало да има такива. Има и за бебешки шишета подобни. Пълниш го и слагаш не по-малко от 2 таблетки. Гледаш и маркуча да се запълни с вода, като се разтворят. На сутринта само плакнеш хубаво и си готов. Но задължително разглоби и мундщука, пъхни го в резервоара разглобен за да се изчисти и той. На 2 месеца тази процедура спасява положението. Другото е да не наливате чешмяна вода. Само минерална. Чешмяната много бързо зеленясва в резервоара. От планински чешмички, където водата тече постоянно, положението е по-добро.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Quiz » Сря Юли 22, 2009 10:02 am

outfaced написа:То и самия резервоар се чисти лесно, ама маркуча ми е един зеленясъл ...

В магазин "Алпи" гледах наскоро комплект четки за почистване на резервоар-едната беше голяма (като тези за почистване на бебешки шишета-нищо особено), но другата беше малка с доста дълга тел - за маркуча. Цената беше около 15-тина лева.
Аватар
Quiz

Мнениеот veno » Сря Юли 22, 2009 12:16 pm

във Веломания продават таблетки за чистене на резервоари, аз си купих от там.
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот xcrider » Нед Юли 22, 2012 1:29 am

Я аз да повдигна тази стара тема и да попитам някой има ли впечатления от този мях на драг. Питах в темата за кратки въпроси, но ми се иска да чуя още мнения. :beer:

Става дума за тези :
http://screambikes.eu/bg/chanti-drugi/1 ... sl-68.html
http://screambikes.eu/bg/chanti-drugi/1 ... -1-5l.html
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот did » Нед Юли 22, 2012 7:37 am

Не съм го ползвал и не му знам материала, но е 1 към 1 с моя мях на кемълбек. Докарали са го до последните детайли или просто го купуват от същите китайци :D

Колкото до кемълбека - нямам забележки!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vlekov » Пон Юли 23, 2012 7:27 pm

И аз мислех да купувам точно този мях (двулитровия) на Драг, но от магазина на Веломания в София зад синагогата ме разубедиха с думите, цитирам: "Ще се отровиш."
Та имайки опит с евтин мях на Vango и сравнително лошия и с дъх на химия привкус, който придава на водата, си взех мях на Vaude, за двойно повече пари (55лв). Лошото е, че не съм безкрайно очарован от покупката си, но това се дължи по-скоро на техническото изпълнение, отколкото на използваните материали. Забележките ми са най-вече към безумно коравия маркуч, който не подлежи на практически никаква деформация и трябва всеки път да го въртя от основата му, където влиза в мяха първо за да го прибера в шкафа, в който го държа, и след това обратно на 90 градуса за да мога да го поставя в отделението на раницата си. Иначе този мях практически не променя вкуса на водата и е изработен от някакъв много особен на вид материал, който по мекотата си напомня силикон.
Та искам да кажа, при редовно чистене, дори и евтин, вероятно мяхът няма да се държи страхотно зле, но е желателно, поне според мен, чистенето да става всеки път, тоест поне да се изплаква много хубаво, а мундщука да се мие със сапун след употреба.
Изображение Изображение
Аватар
vlekov

Рейтинг: 1365

Мнениеот xargs » Вто Юли 24, 2012 9:18 am

Аз имам 2литровият и вкусът на водата от него е ужасен.
Досега не съм пробвал с таблетки, ще пробвам, но не вярвам да има промяна.
Пълнил съм го вече с какво ли не..единствено няколко капки лимон във водата замаскират гадния горчив вкус от пластмасата :crap:
Аватар
xargs

Мнениеот did » Вто Юли 24, 2012 10:19 am

xargs написа:Досега не съм пробвал с таблетки, ще пробвам, но не вярвам да има промяна.

Е пробвай де! Отиваш в близката аптека, купуваш таблетки Корега за протези, разтваряш 2-3 във вода, пълниш, оставяш да подейства и забравяш за лошия дъх.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Insight » Вто Юли 24, 2012 1:30 pm

В инструкциите на Deuter-ски 2-литров мех, един от начините за дезинфекция и обезмирисяване е оставяне на меха за 24 часа (май толкова бяха) празен във фризера.... макар че ако говорим за мирис на пластмаса едва ли ще има ефект.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Назад към Продукти за крос-кънтри