ПРЕДИ ВСИЧКО ИСКАМ ДА ВИ КАЖА, ЧЕ ДНЕС, 14.12.09. ДО 0:00 ЧАСА ИМА ПРОМОЦИЯ В CHAINREACTION ДОПЪЛНИТЕЛНИ 10% OFF!!!
Аз "хванах" такава промоция на 30.11.09 и си купих L размер на това: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=41722
Всъщност, КОЛЕЛЦЕТО Е ДОСТА ПО-ДОБРО ОТ МОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ!
Това е истината, но имам амбиция да го настигна, за да му се радвам. Ще го карам повече около Пловдив, но също и около София (аз съм пловдичанин на мисия в столицата).
Ако можете да ме посъветвате, ще

Няколко неща по сглобяването:
Беше си напълно здраво, много сигурно опаковано. Всичко беше центровано предварително, с малки забележки. Малко са разцентровани шините, задната повече.
Въпроси/проблеми:
1. Не можахме да монтираме жилото за дистанционния lock-out (това не го бях забелязал като екстра). Май жилото трябва да влезе в едно малко витче с радиален отвор, да се стегне, като преди това се завърти около втулката, която заключва вилката, но не се справихме. Ще го прави майстор.
2. След като го сглобихме, вкъщи свалих предното колело (без проблем), за да тренирам. Като го качих обратно, започна да стърже леко м/у накладките и диска. Трябва да се центрова. Опитах да стегна ръкохватката на quick-release при натисната спирачка, за да го центрова, но няма ефект. Така ли е всеки път, като се сваля и качва предно или задно колело?
3. Не мога да намеря това колело в нета. На него има лепенки Genius Apache Pro XC. Според моите приятели, тази рамка се използва и от някой друг производител: Specialized или др.
4. Трябва ли да се слага грес някъде, чел съм, че в главините има грес, но е транспортна и трябва да се проверят и напълнят наново.
5. Какво друго трябва да се направи на първо време? Знам, че след 30-40-100(?) км трябва да се провери и стегне наново.
6. Знаете ли как стои въпросът с гаранцията, че няма никакъв специален Warranty документ. Има фактури, разбира се.
7. Спирачките са разменени: дясната спира отпред, а лявата - отзад. Това нормално ли е? Едва ли е грешка, сирурно е английски стандарт.
8. Задните скоростите отдясно се включват нормално: с палеца - към по-голям венец (по-ниска предавка), а с показалеца-към по-малък венец.
Предните скорости вляво са наобратно: с палеца се влючва към по-малък венец (по-висока предавка), а с показалеца - към по-голям венец. Това нормално ли е?
Като цяло, не знам дали колелото ми е точно по мярка, казах, че е L, аз съм 182см, към 92кг.
Като го сравнявам със стария конфекционен Спринт (който ми е къс), Genius-a е доста по-различен; от една страна със сигурност е с по-къса горна тръба - с рулетка при Спринта е 605мм, а на Ginius-a 580мм, това си е 1" разлика. От друга страна, Giniusa е доста по -висок - горната тръба отпред при челото е поне 40мм по-висока от тази на Спринта и малко ме притеснява, защото плътно ми опира в чатала (а ако трябва да скачам на земята с рамка м/у краката?).
Вчера направих една обиколка около Гребната база в Пловдив (беше много студено). Чувството е много-много ралично в сравнение със старото колело. Определено в началото не е по-приятно. Разликата е огромна и трябва много и с всичко да свиквам.