Дерайльор?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дерайльор?

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Яну 14, 2010 9:56 pm

Напоследък нещо взе много да ме е срам :nuts: Видя се, че кинти ще се дават, но колко точно?
Командите ще са Х-7, това беше ясно одавна, но сега въпросът е друг. Отзад какво да слагам Х-7 или Х-9? 40 лева разлика :crap: но дали си струва? Не съм толкова за 50-те грама, по-скоро дали ще се промени самото превключване драстично(или не чак толкова)? :boggled: Според вас залужава ли си повечето пари Х-9-ката? :peace:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Re: Дерайльор?

Мнениеот hitar_potar » Чет Яну 14, 2010 11:03 pm

не, действай с Х-7, щом като не те е.. за теглото. в последната ми пратка от CRC имаше Х-9 и нямаше кой знае кви разлики с Х-7.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Пет Яну 15, 2010 9:52 am

hitar_potar написа:не, действай с Х-7, щом като не те е.. за теглото. в последната ми пратка от CRC имаше Х-9 и нямаше кой знае кви разлики с Х-7.

+1 :agree: Аз съм с х7 команди, х9 отзад, х5 отпред - всичко е добре. Тъй като разликата между х7 и х9 е малка остава по-важният въпрос - рамото. Моето е средно. Карам ХС въпреки, че по-подходящо за целта казват че е дългото, съм доволен от работата на механизма. Разликата от 40 лв спокойно може да ти свърши работа за една верига или венци...
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот atanasuzunov » Пон Мар 15, 2010 3:05 pm

И аз съм с X7 команди и X9 дерайльор отзад. Доволен съм като цяло :) Бих ти препоръчал X9 макар че не съм запознат много с X7. И аз доста се двоумих но ми казаха че X9 бил доста по-добър.
Take the best, fuck the rest!
Аватар
atanasuzunov

Рейтинг: 1200

Мнениеот bdz43r » Пон Мар 15, 2010 5:28 pm

veskoz написа:Карам ХС въпреки, че по-подходящо за целта казват че е дългото
Смених Х-9 с дълго рамо с такъв със средно и не усетих разлика (няма и от къде да усетя). Единственият ефект е, че при усукващите комбинации голям - голям и малък - малък не може да поеме отпускането на веригата или се изпъва докрай. Така или иначе тези комбинации не би трябвало да се доближават, а още по-малко да се използват.
Не знам дали са им еднакви пружините, но теоретично по-късото рамо трябва да опъва веригата по-силно.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Stancho » Пон Мар 15, 2010 6:21 pm

Ще започна с това, че не съм карал Х-9, но ще споделя опита ми с Х-7. Дерайльорчето има нещастието да кара с мен вече 2 години и е преживяло много удари и тежки моменти, но засега освен козметично, по друг начин не му се е отразило. Като превключване мога да кажа, че е безгрешен дори и с Х-5 команди и е доста точен с гладко превключване. Тестван е в абсолютно всякакви условия и няколко пъти почти несмазан (липса на масло) и никога не е правел проблеми. Настройки по него съм правил точно 3 пъти при смяна на компоненти. Наистина е много надежден. Като минус мога да изтъкна само това, че не е чак толкова стегнат, но все пак карам предимно надолу и там се усеща този факт. Но все пак нека колегите да направят сравнение с другите дерайльори. :) :agree:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот atanasuzunov » Сря Мар 17, 2010 10:06 am

Да добавя нещо за опита ми с X9. Преди него имах мноооого нисък клас Шимански дерайльор, който беше комплект с велосипеда, та с него изпитвах огромни трудности при превклюване на скоростите когато въртя нагоре по стръмен път, предполагам поради слабата пружина на дерайльора и силния напън на веригата. Сега с X9 направо се учудвам на лекотата с която се превключват предавките, когато карам нагоре по стръмно. :bowdown:
Take the best, fuck the rest!
Аватар
atanasuzunov

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри