Имам РАМ ХТ 2 и съм го карал с Швалбе Маратон Сюприм 2.0 /75 лв парчето, водещ шосеен модел 26 цола на Швалбе/, Максис Хай Ролер 2,1 /30 лв едната/ и Швалбе Тейбъл Топ 2,25 /29 лв за брой/ - шосе, леко ХС и град. Карал съм и Бианки за дъртджъмп с Континентал петрол, Континентал Гравити и Швалбе Тейбъл Топ. Препоръчвам ти Schwalbe Table Top 26х2,25, защото:
-почти не правя разлика в съпротивлението при търкаляне между маратона и тях /карани са от 2 до 3,5 бара трите модела, аз съм 82 кг. Максиса има по-голямо съпротивление, за континенталите да не говорим, но то си е нормално, те не са за шосе;
- супер сцепление на гладки настилки и асфалт;
- супер сцепление на мокра твърда настилка;
-супер добре "гаси" малките неравности и вози комфортно, дори и по-напомпана;
- много добра за ХС тип селски черни пътища и сухи горски меки пътеки;
-не буксуват и добре спират по трева;
- противно на очакванията ми не се пукат от остри камъни и въобще не личи нищо по гумата /всички гуми на Швалбе имат различна степен и видове защита от спукване/ и дори мека не се сплесква до шината и пази вътрешната гума и шината;
За шосе ги помпаш 3-4 бара, в града си ги караш меки на 2 бара да си "тупкаш" мазно по бордюрите, а за ХС ги надуваш средно. На 3,5 бара и нагоре летят по асфалт, но добре се търкалят и по-меки.
Няма да станат обаче за много тежки каменисти и кални терени. Не знам как са на сняг, но ми казаха, че ако снегът е утъпкан са супер, а ако е пръхкав са зле. И знам, че сега ще ревнат някои хора, че това са гуми за градски скокчета и рампи, ама не ми пука и няма да им се връзвам, щото то практиката си показа, че стават за много работи. Аз много ги харесвам.