bikeboy написа: Моля без коментари от сорта "събери повече пари" !!
drumboy написа:Според мене XCM вземи..
Rst gila е много чуствителна вилка !
drumboy написа:Според мене XCM вземи..
Rst gila е много чуствителна вилка !
follow_me написа:...неговата вилка се разлуфти доста бързо(караше я с 203мм диск и може би затова)...
KiselotoMliako написа:follow_me написа:...неговата вилка се разлуфти доста бързо(караше я с 203мм диск и може би затова)...
Може би щото максималния диаметър на ротора препоръчан от производителя е 185мм ?
Falcor написа:Аз мога да коментирам XCM. Карал съм две години тази вилка, като съм я водил редовно на профилактика. Извод: За стила който практикувам се държеше сравнително добре (зимата не съм карал защото просто не работи при по-ниски температури), въпреки това бих ти препоръчал XCR. Такава съм карал едва няколко пъти, но за мен е по-добра като работа от XCM. Аз заключването откровенно не го ползвах...... защото за моите килограми вилката беше достатъчно твърда и при катерене не сгъваше кой знае колко. Ами това е от мен. За RST не мога да кажа, карал съм веднъж и не ми хареса.
jeep0700 написа:Любопитно ми е как температурата, влагата затрудняват работата на вилката, при положение, че се говори само за пружини? Няма масло, което да променя гъстота...
KiselotoMliako написа:jeep0700 написа:Любопитно ми е как температурата, влагата затрудняват работата на вилката, при положение, че се говори само за пружини? Няма масло, което да променя гъстота...
Всяко масло си променя вискозитета при промяна на температурата. Не знам каква е причината при другите вилки, но при моята ХСR LO локаута блокира при ниска температура и вилката си се заключва докато не я раздрусаш/халосаш наистина здраво.
В момента карам с Zoom който прави цели 3 См. ходPr3d4t0R написа:@bikeboy - с каква вилка си в момента?
И намен ми е интересно как влияе температурата на работата на вилката .jeep0700 написа:KiselotoMliako написа:jeep0700 написа:Любопитно ми е как температурата, влагата затрудняват работата на вилката, при положение, че се говори само за пружини? Няма масло, което да променя гъстота...
Всяко масло си променя вискозитета при промяна на температурата. Не знам каква е причината при другите вилки, но при моята ХСR LO локаута блокира при ниска температура и вилката си се заключва докато не я раздрусаш/халосаш наистина здраво.
Да-да, това питах, как влияе температурата на работата на пружините. Смазка добре, ама смазка има само по триещите са части, защото вилката не е маслена. Това ми беше питането. И си остава
jeep0700 написа:Любопитно ми е как температурата, влагата затрудняват работата на вилката
KiselotoMliako написа:Вероятно греста или маслото отговорно за намаляване на триенето м/у стеншъните и втулките/семерингите не си вършат работата при ниска температура и оттам се получава насичането в работата
Falcor написа:jeep0700 написа:Любопитно ми е как температурата, влагата затрудняват работата на вилката
Уточнявам - говоря само за температури. С влагата не съм имал никакви проблеми. При 1-4 градуса вилката започва осезаемо да се затруднява и прави 2-3cm ход. При температури около нулата просто няма работа.
Както споменах, аз заключването не го ползвам, но когато вилката не работи дали е заключена или не...все тая. Заслужава си да спомена че при внасяне в къщи след около 15-20 мин. функционирането е възстановено.
KiselotoMliako написа:Вероятно греста или маслото отговорно за намаляване на триенето м/у стеншъните и втулките/семерингите не си вършат работата при ниска температура и оттам се получава насичането в работата
Ами първия път при сервизирането използвах някаква много скъпа грес, но това не помогна.... едва ли в смазката е проблема.
С риск да изям минуса като говоря глупостимисля че виновни са втулките. Повечето материали се свиват при ниски температури, струва ми се че втулките се свиват и колкото и малко да е това свиване влиянието му е огромно, усещането е че стеншъните са се вклинили в ботушите все едно си им сложил по-дебели втулки.
П.С. Последното мнение си е мое, ще се радвам да някой да ме обори и да разясни
bikeboy написа:В момента карам с Zoom който прави цели 3 См. ходPr3d4t0R написа:@bikeboy - с каква вилка си в момента?![]()
![]()
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта