Здравейте, имам чудене и не мога да взема решение. Значи аз съм към 178см и тежа 92 кг. Сега имам един Драг Експерт 20" рамка. Карам доста XC, но все повече се мятам на FR и рамката взе да ми идва височка. Първо мислех да си правя 2-ро колело с ниска рамка, но пък каранията ми са доста комбинирани(с изключение на тия под сопотския лифт) и се замислям за няква комбинация дето да става и за двете. И така загледах се в тая полска рамка Duncon pitbull, която клони повече към FR i 4X и която изглежда доста здрава и за надолу ще става дори за DH, но идва ниска за друго. От друга страна гледам че бая народ кара HT2 душмански по баирите, та си мисля, дали тя не е компромисната рамка. Като сравнявам геометрията на двете рамки, виждам че 16" питбулл го докарва по размери (с подходящо колче за седалката) до 17", а по някои размери дори до 19" HT2. (междуосово разстояние)
Та какво бихте казали вие по въпроса - да си запазя Drag Expert а за XC и да си направя едно FR колело на база DC Pitbull и да мисля винаги с кое колело ще ми е по-добре (без Сопот - там нямя съмнение) или да заменя всичко това с едно по AM колело с 19" HT2.
Незнам защо, ама си държа на твърдаците.