Здравейте,
порових се из форума, но не успях да открия отговорът на въпроса, който ме вълнува и се надявам да ми помогнете. Моля да ме извините, ако не съм видял някоя тема по своя въпрос.
Наскоро си сглобих Рам АМ (стар модел с кобилица с трите дупки) и в магазина на trueriders ми монтираха нов шок "Монарх R" с буталото откъм долната част на рамката. Проблемът, е че е монтиран на най-външната дупка (най-къс ход 100мм) с довода че иначе дюзата за помпане на шока ще бъде ударена, ако се сложи на най-вътрешната част (150мм ход). Въпросът ми е - може ли да обърна шока на обратно и дюзата да дойде отдолу и така да го преместя на най-голям ход и ако не, ако отрежа предните две дупки от кобилицата, ще окаже ли това осезаем проблем за нейната работа. Доколкото разбрах от механика е имало проблем със старата рамка и новия шок (от гледна точка на втулки и болтове). Ако го обърна ще пасне ли отново така, както е успешно сглобен в момента? Има ли нещо, в което трябва да внимавам при монтирането на шока (пренатягане на втулките по кобилицата и т.н.)
Карането ми е ХЦ и съвсем лек АМ. Тежа 65кг.
Благодаря ви предварително.
Поздрави,
Николай