Монтиране на шок на РАМ АМ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Монтиране на шок на РАМ АМ

Мнениеот NikolayTodorov » Пон Мар 18, 2013 6:01 pm

Здравейте,

порових се из форума, но не успях да открия отговорът на въпроса, който ме вълнува и се надявам да ми помогнете. Моля да ме извините, ако не съм видял някоя тема по своя въпрос.
Наскоро си сглобих Рам АМ (стар модел с кобилица с трите дупки) и в магазина на trueriders ми монтираха нов шок "Монарх R" с буталото откъм долната част на рамката. Проблемът, е че е монтиран на най-външната дупка (най-къс ход 100мм) с довода че иначе дюзата за помпане на шока ще бъде ударена, ако се сложи на най-вътрешната част (150мм ход). Въпросът ми е - може ли да обърна шока на обратно и дюзата да дойде отдолу и така да го преместя на най-голям ход и ако не, ако отрежа предните две дупки от кобилицата, ще окаже ли това осезаем проблем за нейната работа. Доколкото разбрах от механика е имало проблем със старата рамка и новия шок (от гледна точка на втулки и болтове). Ако го обърна ще пасне ли отново така, както е успешно сглобен в момента? Има ли нещо, в което трябва да внимавам при монтирането на шока (пренатягане на втулките по кобилицата и т.н.)
Карането ми е ХЦ и съвсем лек АМ. Тежа 65кг.

Благодаря ви предварително.

Поздрави,
Николай
NikolayTodorov

Рейтинг: 1200

Re: Монтиране на шок на РАМ АМ

Мнениеот halfdone » Пон Мар 18, 2013 8:34 pm

Принципно шока може да се монтира в двете посоки, няма значение дали ще е нагоре или надолу с главата. (Ако мога така да се изразя :) )
Няма нищо сложно в обръщането и не би трябвало да има проблем, но пробвай пък ще видиш.
Продавам : .
Аватар
halfdone

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Вто Мар 19, 2013 9:03 am

Мериш, действаш!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот AV » Нед Мар 24, 2013 10:46 am

Както ти казаха по-горе, не е проблем за самата работа на шока в каква посока е сложен. Вече, дали не пречи чисто физически на част от рамката трябва да си измериш и да прецениш.

Но определено това:
NikolayTodorov написа:...ако отрежа предните две дупки от кобилицата, ще окаже ли това осезаем проблем за нейната работа.
не е вариант. :)

Поздрави :beer:
AV

Рейтинг: 1245

Мнениеот ludanik » Пет Мар 29, 2013 4:32 pm

аз съм със същата рамка, но със маниту суингер и е на обратно на първата (вътрешната) дупка.... Ако не го обърнеш когато се сгъне рамката ще ти отреже вентилът за помпане... няма проблем да е обърнат шока работи си също толкова добре. :agree: :D
ludanik

Рейтинг: 1100

Назад към All Mountain/Ендуро продукти