Cove Stiffee

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cove Stiffee

Мнениеот Mr. Nice Guy » Сря Мар 26, 2014 3:25 pm

Привет форумници :wavey:

След кратко притежание на новия Радикал Делукс от Спринт(беше откраднат), реших че е време да се сдобия с нещо за каране, защото времето се оправя, а мен ме сърбят и ръчичките и краченцата ;-)

Търсих, търсих из незнайни и знайни форуми, разгледах супурнайсе хиляди възможни окомплектовки на най-различни марки и модели- нови и втора ръка, докато не се спрях на нещо, което за моите лимитирани знания(и умения) ми се стори повече от задоволително, но все пак искам за някои от по-основните компоненти да споделите малко инфо/впечатления - било то лични или не.

Ето за какво ста въпрос:
- рамка: Cove Stiffee 2010 или 2011 19" - само добри отзиви - висок съм 193см и тежа 98кг- няма да ми е малка рамката :-)
- вилка: Fox Vanila RLC 140mm 2010 - на времето е била добра, но в сравнение с днешните и еквиваленти какво е положението?
- спирачки: Formula RX - вероятно ще се насоча към Шимански ХТ-та.
- Sram x.0 rear deraileour, x.9 shifter, Shimano XTR chain, Shimano LX 9-speed cassette (11/32), Cranks are Race Face XC with titanium FSA bottom bracket, 32 tooth, 22 tooth chainring is also included, chainguard.
- кормило: Raceface Atlas AM riserbar 725mm
- шини, спици и главини: DT swiss wheelset (DT 240s, dt spokes, DT 4.2 rims)
- седалка: Selle Italia SLR carbon seat.
- гуми: Schwalbe Nobby Nic 2.4 snakeskin

Всичко общо приблизително 12кг.
Ще се ползва АЛМ.

Изображение
Изображение
Изображение

Това е общо взето байкът. Искат му 800 евра.
Ако някой е имал вземане даване с някой от компонентите също може да драска.
Аватар
Mr. Nice Guy

Рейтинг: 1200

Re: Cove Stiffee

Мнениеот eMcKu » Сря Мар 26, 2014 3:52 pm

Здравей,

Съжалявам за откраднатото колело и дано, дори и да е трудно, да се намери.
Иначе това колело, което си посочил си е тежичко и с оглед на компонентите цената е висока.
Бих ти предложил нещо от следните :
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR ... 26430_.htm
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR ... 25083_.htm
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR ... 25265_.htm
Като се купуват от тук - http://www.bike-discount.de/en/shop/mountainbike-6666, а доста често пускат намаление от типа "байк на деня" и цените идват още по-добри.
Погледни и немският пазар, както и този на пинкбайк, тъй като и там излизат добри оферти.

Поздрави и Успех с покупката,
:beer:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Рейтинг: 2000

Мнениеот Mr. Nice Guy » Сря Мар 26, 2014 4:34 pm

Здравей!

Все още тая надежди да се намери, но вече не ми издържат нервите и започвам сериозно да се оглеждам за нещо.

На мен ми се струва добре като тежест, все пак Спринта ми беше 13кг, а това е с 1кг по-малко.

Радоните съм ги гледал до изтичането на очите ми, но не са по джоба ми, а и нямат изразен твърдак с повечко ход на вилката и по кос челен ъгъл насочен към alm/trail/fr изживявания.
Това е от обява точно от pinkbike.

Наясно съм, че варианта, който съм поустнал е поостарял модел с поизносени компоненти на цена, която е завишена, но колко е според теб реалната цена на показаното?

Гледал съм и on one-те и kona и т.н.

Благодаря все пак за мнението и насоките :-)
Аватар
Mr. Nice Guy

Мнениеот eMcKu » Сря Мар 26, 2014 4:37 pm

Mr. Nice Guy написа:...

Ами под 800 евро, не много, но ако го свалиш под 800, ще е добре.
Само ме притесняват плочите на курбела, изглеждат с доста малко зъби и може да имаш липса на предавки спрямо Спринта.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Mr. Nice Guy » Сря Мар 26, 2014 7:49 pm

Ами под 800 евро, не много, но ако го свалиш под 800, ще е добре

Ами вече зависи преговорите как ще протечат и дали ще върви пазарлъка.

Само ме притесняват плочите на курбела, изглеждат с доста малко зъби и може да имаш липса на предавки спрямо Спринта.

Разликата със Спринта е огромна - 11/36 и 24/32/42, а при Ковът ще е 22/32 и 11/32, но все пак мисля, че ще се вместя в наличните предавки.
Ако нещо не ми се върже винаги мога да направя някоя промяна - я касетата, я курбела, но за предназначението, в което мисля да забъркам байка се надявам да съм Ок.
Аватар
Mr. Nice Guy

Мнениеот bio » Чет Мар 27, 2014 12:45 pm

@Mr. Nice Guy
1. много ще се радвам да видя в Пловдив Cove Stiffee.
2. няма размер 19. има 19,5, което за твоя ръст е идеално (мога да ти пратя снимка с геометриите на Cove). иначе само рамката е над 200 паунда стара.
3. челният ъгъл е 67, a теглото е малко над 2kg - според мен голям плюс за сериозно каране.
4. педалите са за в коша.
5. липсва преден дерайльор и команда - ще трябва да превключваш на ръка.
6. липсва bashguard
7. колчето е с изнасяне назад и размера е 30,0mm, което е малко трудно за намиране на нормална цена. може да ти се наложи да ползваш адаптор 27,2 -> 30,0.
8. дълга лапа, то и ти си висок де ...
9. wheelset-a не от най-здравите и най-широките (19c)

за съжаление цената не мога да я коментирам. според мен ако падне надолу ... ще е добре.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Mr. Nice Guy » Съб Мар 29, 2014 1:16 am

@bio

1. И аз ще се радвам ако се сдобия с тази машинка. Предстои да разбера.
2. За размера и аз доста се почудих, защото е обявена като 19" рамката, но след доста ровичкане установих, че сигурно пича нещо се е объркал.
3. При 150мм ход ъгълът е 66 - при 140мм не знам с колко точно ще се промени, а и не знам дали тези стойности са със саг или не! Писах на официални сайт на Cove и ми дадоха всички данни за рамката. Тази е 2010 или 2011 произведена.
4. Педалите направо му казах да си задържи, че няма да ми трябват. Едни хубави платформички и спи градът.
5. За това не се бях замислил ама хич, за което съм благодарен - ще падне още някой лев надолу.
6. Той човека го е ползвал за турове и съвсем леко крос кънтри - поне така твърди, така че bashguard-а ще го мисля евентуално.
7. Стига да е читаво няма да го сменявам.
8. И тази която е показана ще се ползва, но по-къса е задълже за определени карания.
9. Четох, че е малко мек, но сега не може всичко да е на 6.

Ами дано падне. Писал съм му на типчето и чакам отговор.

Благодарско за включването и помощта.
Аватар
Mr. Nice Guy

Мнениеот moridinbg » Съб Мар 29, 2014 2:03 am

Промяната в челния ъгъл се смята от аркуссинуса на разликата между размера на старата и новата вилка разделен на wheelbase-a.
arcsin((стара дължина - нова дължина)/wheelbase)
Общо взето 1см ~ 1 градус с пренебрежима разлика за повечето колела. Така, например, излиза, че така популярната комбинация от Клаймбер с Боксер ще стане 64 градуса.

С малко по-дълга касета 1х отпред също е опция, дори без 42Т адаптори. Справка - съседната тема.

140mm Vanilla е с пружина, което винаги ми е било малко странно на 32мм стеншъни, но пък не е лоша вилка (:
Аватар
moridinbg

Мнениеот Mr. Nice Guy » Съб Мар 29, 2014 3:09 pm

Промяната в челния ъгъл се смята от аркуссинуса на разликата между размера на старата и новата вилка разделен на wheelbase-a.
arcsin((стара дължина - нова дължина)/wheelbase)
Общо взето 1см ~ 1 градус с пренебрежима разлика за повечето колела

Ок. Рабрах.

Така, например, излиза, че така популярната комбинация от Клаймбер с Боксер ще стане 64 градуса.

Това малко така пресилено ми идва като изпълнение, но щом така ги радва харицата.

140mm Vanilla е с пружина, което винаги ми е било малко странно на 32мм стеншъни, но пък не е лоша вилка (:

Има 3 или 4 пружини, които вървят с въпросната вилка, като всяка обхваща определен диапазон на тежест на водача - поне това прочетох от тук там. Отзивите са наистина добри, но в сравнение с днешното поколение вилки на Фокс не знам каква е разликата във возията.
Аватар
Mr. Nice Guy

Мнениеот moridinbg » Съб Мар 29, 2014 9:22 pm

1см ~ 0.5 градуса! Моя грешка (:
Аватар
moridinbg

Мнениеот Mr. Nice Guy » Вто Апр 01, 2014 9:16 pm

Еми Колеги за добро или за лошо байка е поръчан и го чакам другата седмица да пристигне :-)
Пазарихме се добре с пичагата, за да може всички да са доволни.
Ще се видим отново в темите "Радост за окото".

Благодаря на всички за помощта, съдействието и съветите :-)
Аватар
Mr. Nice Guy

Назад към All Mountain/Ендуро продукти