След кратко притежание на новия Радикал Делукс от Спринт(беше откраднат), реших че е време да се сдобия с нещо за каране, защото времето се оправя, а мен ме сърбят и ръчичките и краченцата ;-)
Търсих, търсих из незнайни и знайни форуми, разгледах супурнайсе хиляди възможни окомплектовки на най-различни марки и модели- нови и втора ръка, докато не се спрях на нещо, което за моите лимитирани знания(и умения) ми се стори повече от задоволително, но все пак искам за някои от по-основните компоненти да споделите малко инфо/впечатления - било то лични или не.
Ето за какво ста въпрос:
- рамка: Cove Stiffee 2010 или 2011 19" - само добри отзиви - висок съм 193см и тежа 98кг- няма да ми е малка рамката :-)
- вилка: Fox Vanila RLC 140mm 2010 - на времето е била добра, но в сравнение с днешните и еквиваленти какво е положението?
- спирачки: Formula RX - вероятно ще се насоча към Шимански ХТ-та.
- Sram x.0 rear deraileour, x.9 shifter, Shimano XTR chain, Shimano LX 9-speed cassette (11/32), Cranks are Race Face XC with titanium FSA bottom bracket, 32 tooth, 22 tooth chainring is also included, chainguard.
- кормило: Raceface Atlas AM riserbar 725mm
- шини, спици и главини: DT swiss wheelset (DT 240s, dt spokes, DT 4.2 rims)
- седалка: Selle Italia SLR carbon seat.
- гуми: Schwalbe Nobby Nic 2.4 snakeskin
Всичко общо приблизително 12кг.
Ще се ползва АЛМ.

Това е общо взето байкът. Искат му 800 евра.
Ако някой е имал вземане даване с някой от компонентите също може да драска.