did написа:скъпо е!EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
barabum написа:Най-лесния начин е да пробваш на място. Иначе мисля,че 17" мисля,че ще ти е добре,но най добре пробвай на място
Jim написа:И аз смятам, че 17" ще ти дойде прекалено малка. Карам модела от 2006г., който е 17" и е с около 555мм. Top Tube (не претендирам за точност - мерил съм я набързо с рулетката). На мен ми идва добре при спусканията, обаче аз съм 169см. Нагоре я усещам леко къса и то с 70мм. лапа. Гледам в сайта на БАС, че и модела от 2009 г. е с приблизително същия ТТ - 560мм. Имай предвид, че АМ-а по начало е къса рамка. За сравнение Iron Horse 6point, която също е с all mountain предназначение, има 584мм. ТТ при 17 инчовия размер. Според мен, по-скоро ти трябват 19". Все пак зависи и от предпочитания наклон на терена, по който ще я караш. Успех в избора.
vpravov написа:... Стария АМ, който карах, при 18" определено го чувствах къс и това беше основния повод да го сменя. ... На жената взехме 18"-2009 и определено го чувствам доста по-приятен в сравнение със старата ми рамка. ...
tedopk написа:Аха, значи 19ка ще е.А относно тежестта - колко тежи 19ката? Ако е 15-16 кг е перце.
Jim написа:vpravov написа:... Стария АМ, който карах, при 18" определено го чувствах къс и това беше основния повод да го сменя. ... На жената взехме 18"-2009 и определено го чувствам доста по-приятен в сравнение със старата ми рамка. ...
Как си обясняваш това? Дали са удължили ТТ на моделите от 2009г. при една и съща височина на рамката или сваленото надолу средно оказва влияние за промяната в начина, по който усещаш двете рамки? Защото, ако има разлика в дължината на ТТ при моделите от различните години, това е още един фактор, който tedopk трябва да има предвид, ако реши да вземе нещо "втора ръка"
vpravov написа:Не са за подценяване двата сантиметра по-ниско средно при модела 2009. На жената взехме 18"-2009 и определено го чувствам доста по-приятен в сравнение със старата ми рамка.
vpravov написа:Така, че ако има още да расте - 19", ако ли не 18".
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта