THEZOGGO написа:Искам да споделя малко информация относно вилката.
Дължина на стержен - фабрично - 249 мм
От ляво и от дясно има метални пружини.
В десния крак се намира масления патрон, отдолу на десния крак е врътката за рибаунда.
Тъй като никъде в интернет не намерих детайлни снимки на Дуро ФР реших да направя няколко и да ги пусна тук. Според мен е важно да има детайлни снимки на този продукт:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=360849
Capoeira написа:ако е като старото дуро Е , рибаунда регулира от нищо към по голямо нищо, демек разлика няма. Дано поне това да са оправили че аз друга вилка с толкова малък "реглаж" не съм срещал(то практически няма реглаж)
mirelay написа:Ботушите никога не стигат до короната. При моя Травис остават поне 4 см
GECKO написа:THEZOGGO написа:Искам да споделя малко информация относно вилката.
Дължина на стержен - фабрично - 249 мм
От ляво и от дясно има метални пружини.
В десния крак се намира масления патрон, отдолу на десния крак е врътката за рибаунда.
Тъй като никъде в интернет не намерих детайлни снимки на Дуро ФР реших да направя няколко и да ги пусна тук. Според мен е важно да има детайлни снимки на този продукт:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=360849
Сега следва да развиеш лявата капачка и да премериш вътрешния диаметър, както и резбата на капачката. Сравняваш много бързо с един Lyric, и следващата покупка ти е U-Turn пружина и хоп, боунс хем по-леко хем настройка на хода. Разбира се може да не съвпаднат, но аз съм оптимист. Още по-голям оптимист съм за пружина от Domain за 160мм ход без реглаж. Автоматично разкарващ втората пружина и олекваш приятно.
Ако имаш възможност да отвиеш дясната капачка и да премериш вътрешния диаметър на масления патрон (ако е същия като при старото Duro трябва да се отвори и той като отвиеш капачката). Ако вътрешният диаметър там съвпада....
THEZOGGO написа:Колеги вие направо ме хвърлихте в трета глуха. Рибаунда го има само в крайни позиции - това е моето наблюдение предвид че съм карал с по качествена вилка. Изключително твърди пружини. Моето Дуро ФР не съм успял да го вкарам повече от 140 мм, а съм 80 кг.
@dibo92
Евала за описанието как се разглобява вилката и се сменя маслото, Съгласен съм че вилката не струва повече от 210 лв. и аз лично не бих дал повече занея от тези пари.
FREERIDE RIDER написа:Направих видео как работи вилката без една от прожините си (ако искате да го видите пишете ми Л.С. ) също така след като махнах една от прожините направих Bottom out .И незнай как вилката искара ход 155мм ход(направих снимка драснете едно лс за да ви дам повече инфо)
apExa написа:здравейте , прочетох тази и друга тема относно вилка дуро е , имам два въпроса ! първият : пълният процес за смяна на масло и ваобще профилактика на вилката само със смяната на маслото в десние ботуш ли е ? нещо прави ли се с левия ботуш ? Колко мл масло се слагат при една смяна да знам колко да поръчам от нета ? ще ви бъда благодарен ако ми отговорите на въпросите
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта