Доста хора го казаха, вече.
Като нямаш опит - като нищо ще се набуташ с луди пари за пълни боклуци. Ще ти продадат части на цени, доста различни от реалните. А ако си мислиш, че някой, който разбира ще седи тук и за всяко болтче ще ти казва дали става или не - е няма как да го бъде. Хората са склонни да помагат, но когато и ти се "потрудиш". Доколкото виждам - почти нищо не си чел. Нито от
статиите, нито от
ЧЗВ. С подобен подход единствените хора, които ще ти "помагат" ще са разбирачи от типа "брадчеда ми казва, че туй е най-якото". Форума ни е пълен с информация. И за отделни компоненти, и за модели и за марки. Моя принцип, като взимам нещо втора ръка (ако не е от близък човек) е преглеждам колко струва ново, отварям в интернет и търся ревюта и когато съм поизчел информация, ако все още имам питания - тогава прибягвам. Ако си мислиш, че на някой от нас ни плащат за да консултираме хората - не е така. Ама тук изчетох много мнения от типа "карам едик'во си и е яко"... без да има каквато и да е база за сравнение. Тоест, той си е решил, че SRAM е най- най- (на туй му викаме 'религия') и се почват едни проповеди...
Изконно правило (и важи не само при колелетата) е, че даден сглобен велосипед струва около два или три пъти по-малко, от сумарната стойност на частите му. Тоест, ако купуваш чарк по чарк - сумарната цена на крайния ти продукт ще е доста по-голяма, от цената на готова сглобка.
Моя личен съвет към теб е да си купиш ново възможно най-евтината окомплектовка на Drag Ontario, Drag ZX3; Ferrini R3 или да посъбереш повече и да вземеш някое RAM-че - ht(1,2,3), като го окомплектоваш с по-евтини части и в бъдеще да надграждаш. Без да си карал, едва ли имаш изградени
ЛИЧНИ впечатления от дадени компоненти, а да разчиташ на чужди мнения за своето колело е малко наивно. Ще го караш ти, не някой друг. Взимай колелото, карай, карай, карай и с течение на карането ще разбереш кое не е за теб, къде имаш нужда от по-качествени компоненти, работата не кое не ти харесва. Защото в момента положението е малко като циганчето: "не съм ял сладолед, ама братчеда е гледал един как яде и било вкусно".
Успех!