Проект: твърдак за начален AM?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Проект: твърдак за начален AM?

Мнениеот kiriaka » Нед Май 22, 2011 6:22 pm

Esoteric написа:с колко пари разполагаш от тук нататък?

Както вече казах, нямам бюджет. Колкото-толкова. Важното е да стане добро колелце, което няма да ми дава проблеми. Поръчах си за отзад Avid BB5 с 160 диск, почти сигурно е, че ще ми е достатъчен. За отпред си мислех за Juicy 5. Харесах едни шини на Mach1- Mach1 Mad. Някой има ли впечатления от тях?
kiriaka

Рейтинг: 1190

Мнениеот royalracing » Нед Май 22, 2011 6:35 pm

Аз отзад съм с Mach1 MAD,карам я 3 месеца и не е мръднала.За мен това е уникално здрава шина.Има 1 недостатък-тежка е,но мен това не ме притеснява,за теб не знам :agree:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот Esoteric » Нед Май 22, 2011 8:55 pm

kiriaka написа:
Esoteric написа:с колко пари разполагаш от тук нататък?

Както вече казах, нямам бюджет. Колкото-толкова. Важното е да стане добро колелце, което няма да ми дава проблеми. Поръчах си за отзад Avid BB5 с 160 диск, почти сигурно е, че ще ми е достатъчен. За отпред си мислех за Juicy 5. Харесах едни шини на Mach1- Mach1 Mad. Някой има ли впечатления от тях?

щом няма бюджет, зимай това - http://shop.screambikes.eu/bg/vilki-amo ... sl-07.html
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот kiriaka » Пон Май 23, 2011 6:29 pm

Както написах, повече от 150-200лв за вилка- не. Все пак не съм на 16-17-18, имам и други грижи :) Да не ми се обидите :) Още едно попълнение- Truvativ Stylo SL.
kiriaka

Рейтинг: 1190

Мнениеот димитър » Сря Май 25, 2011 9:42 pm

http://shop.screambikes.eu/bg/vilki-amortisiorni/3718-amortisiorna-vilka-marzocchi-22-lo-09.html
http://shop.screambikes.eu/bg/vilki-amortisiorni/6243-amortisiorna-vilka-sr-suntour-sf11-xcr-lod-26.html
ХЦР бързо се луфтил..... нали за тва има отделно семеринги за по 6 лв.К'во са 6 лева на полвин година.Аз сам с ХЦР МЛО СФ-11 и като работа-ми върши работа :D ако си с некви чупливи ръце си купи фокс ванила :D аз с ХЦР си немам грижи смазвам си я,само че малко мекичка и на некое средно дропче(120см без попивка) удря на чук но системата на моят ХЦР и този от линка е савсем различна http://preview.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=mi.downloadarea&downloadtyp=explosions2011:beer: :beer: :beer:
R@/\/\ H7.7w0 R!D3R
Изображение
Аватар
димитър

Рейтинг: 1100

Мнениеот lusi5001 » Чет Май 26, 2011 4:39 pm

http://shop.screambikes.eu/bg/vilki-amo ... lo-09.html :dontknow: а може и тора ако намериш някоя изгодна оферта за около 200 лева :)
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот Antares » Пет Май 27, 2011 10:38 am

Доста хора го казаха, вече.
Като нямаш опит - като нищо ще се набуташ с луди пари за пълни боклуци. Ще ти продадат части на цени, доста различни от реалните. А ако си мислиш, че някой, който разбира ще седи тук и за всяко болтче ще ти казва дали става или не - е няма как да го бъде. Хората са склонни да помагат, но когато и ти се "потрудиш". Доколкото виждам - почти нищо не си чел. Нито от статиите, нито от ЧЗВ. С подобен подход единствените хора, които ще ти "помагат" ще са разбирачи от типа "брадчеда ми казва, че туй е най-якото". Форума ни е пълен с информация. И за отделни компоненти, и за модели и за марки. Моя принцип, като взимам нещо втора ръка (ако не е от близък човек) е преглеждам колко струва ново, отварям в интернет и търся ревюта и когато съм поизчел информация, ако все още имам питания - тогава прибягвам. Ако си мислиш, че на някой от нас ни плащат за да консултираме хората - не е така. Ама тук изчетох много мнения от типа "карам едик'во си и е яко"... без да има каквато и да е база за сравнение. Тоест, той си е решил, че SRAM е най- най- (на туй му викаме 'религия') и се почват едни проповеди...

Изконно правило (и важи не само при колелетата) е, че даден сглобен велосипед струва около два или три пъти по-малко, от сумарната стойност на частите му. Тоест, ако купуваш чарк по чарк - сумарната цена на крайния ти продукт ще е доста по-голяма, от цената на готова сглобка.

Моя личен съвет към теб е да си купиш ново възможно най-евтината окомплектовка на Drag Ontario, Drag ZX3; Ferrini R3 или да посъбереш повече и да вземеш някое RAM-че - ht(1,2,3), като го окомплектоваш с по-евтини части и в бъдеще да надграждаш. Без да си карал, едва ли имаш изградени ЛИЧНИ впечатления от дадени компоненти, а да разчиташ на чужди мнения за своето колело е малко наивно. Ще го караш ти, не някой друг. Взимай колелото, карай, карай, карай и с течение на карането ще разбереш кое не е за теб, къде имаш нужда от по-качествени компоненти, работата не кое не ти харесва. Защото в момента положението е малко като циганчето: "не съм ял сладолед, ама братчеда е гледал един как яде и било вкусно".

Успех!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти