Та седя аз, гледам тази страничка и си блъскам главата как да си взема хибрид максимално доближаващ параметрите на стандартния вариант за минимално покачване на цената спрямо "икономичния".
Без да съм наясно с всички отлики м/у поставените в таблица едни с/у други велочасти, силно обнадежден от надписа в курсив "*Всички компоненти на базовия модел могат да бъдат заменени по желание на клиента.", смело почнах да обмислям вариант пригоден за нуждите ми. А именно: AM (накратко).
Та се чудя дали има някаква логика в това да се вземе "икономичния вариант" и да му се сложат вилката и предната дискова от "стандартния" ?
Демек:
* рамка: RAM AM
* амортисьор: RockShox Ario 2.1
* вилка: Pike 426 Dual Air 140mm
* курбели: Truvativ Blaze - power spline
* главини: Formula
* шини: AlexRims DP20
* спици: DT Swiss Champion
* спирачка (задна): Avid Juicy 3 160mm
* спирачка (предна) : Avid Juicy 5 185mm
* Заден дер: SX5
* Преден Дер: X5
* Команди: SX5
* кормило: Truvativ XR Riserbar 31.8
* лапа: Truvativ XR
* гуми: Maxxis HighRoller 2.35
* седалка: SDG Bel-Air
Интересува ме:
- Има ли някаква логика такава промяна?;
- Възможна ли е от гледна точка на съвместимост?;
- Чувствителна ли е разликата в качествата на задния амортисьор?;
- Как би повлияла тази промяна крайната цена?;
Приветствам всякакви съвети и за компоненти извън посочените, при които нивото на колелото пада незначително,а разликата в цената е осезаема.
Това, което искам от колелото, е удоволствие и надеждност. Тоест:
отлично движение (инерция), здравина и спиране -> тук не правя компромиси!:) /то май друго не остана ...

Като информация, която може да ви помогне при съветите, тежа 75 кг. 181 см. височина. Не мисля, че теглото ми ще е изпитание за за конструкцията на рамката или окачването.
За финал ще кажа, че би било хубаво крайната цена да не надвишава 2 хилки

P.S. Тея колела нямат ли разпродажби .... моделът от 2007-ма AM 1 някъде продава ли се на по-приемлива цена?