Никога не съм я разбирал оранжевата мания ... а при тия цени си клони направо към снобарско.
Сингъл пивот хандмейд ин инглънд ... ай нема нужда.
От чисто практична гледна точка давайки толкова много пари за рамки като Николай, Ориндж и прочие човек финансира най вече кефа на собствениците им да не им се налага да мислят за фабрики в Тайван, а да могат в собственото си хале в града/селото, което са израснали да се наслаждават на хобито си с най модерната техника налична в момента. Те от своя страна продават това като нещо екслузивно и колела произведени с много любов към детайла. Дори и да не може да отрече, че работата им е на по високо ниво от масовото производство и че толерансите са им в по-тесни граници и се работи по прецизно, но мен лично това отношение към колоезденето като цяло леко ме дразни. Това ли е смисъла от карането на колело

Вече не можем да се изкефим, ако не сме дали 2-3 заплати за байк (това не у нас ... за UK/Германия пак говорим ... 4000£ за с ХТ монтаж, пайк и монарх ...

).
Целия свят си улеснява развойната дейност и увеличава удобството за клиента като слага допълнителна става на сингълпивотите, само ориндж продължават да ти продават елементарния сингъл пивот като нещо революционно. Целия свят хидроформова тръбите за да оптимизира натоварванията по сечението и да прави по интересни дизайни, само Николай ти продават сток кръгли профили оякчени с ферзовани поодсилки на 10торна цена. На мен поне това не ми никак култово ... по скоро странно и непрактично.