Най-новото поколение Five от Orange

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Най-новото поколение Five от Orange

Мнениеот Admin » Сря Мар 11, 2015 8:06 pm

Изображение
Five е модел с над 10-годишна история, при това от производител, който сам по себе си е сред класиците в планинското колоездене. Британската марка не просто е популярна в цял свят, но и винаги е била запомняща се и в някакъв смисъл уникална.
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... range-five
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Най-новото поколение Five от Orange

Мнениеот windv » Чет Мар 12, 2015 9:49 am

Портокалите от край време са колела, които сигурно както и на други хора, са ми изглеждали малко странно, и няма да излъжа като кажа, че колкото ми допадат в момента, то е защото съм се накарал да ги харесвам, повече заради хубавите нещата които пише за тях, отколкото защото на вид много ми харесват:) Само съм се качвал на такова колело на приятел, но окачването не беше предвидено за мен. Той с това колелце с 140мм ход ме издухваше всеки път(моето колело е 180) като сме карали на витоша, където е доста каменисто. Та мисълта ми е , че с подходящите умения и това колело с даденото окачване може да хвърчи по ДХ трасета...
Ако пазарувах за рамка на orange, аз лично щях да заложа на тази с 160мм ход... :agree:
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот moridinbg » Чет Мар 12, 2015 10:58 am

Уникални са със single pivot рамка за £1600...
Аватар
moridinbg

Мнениеот iPop » Чет Мар 12, 2015 1:39 pm

moridinbg написа:Уникални са със single pivot рамка за £1600...

Е да ама са хендмейд ин Ингланд ;)
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот outfaced » Чет Мар 12, 2015 2:18 pm

Никога не съм я разбирал оранжевата мания ... а при тия цени си клони направо към снобарско.
Сингъл пивот хандмейд ин инглънд ... ай нема нужда.

От чисто практична гледна точка давайки толкова много пари за рамки като Николай, Ориндж и прочие човек финансира най вече кефа на собствениците им да не им се налага да мислят за фабрики в Тайван, а да могат в собственото си хале в града/селото, което са израснали да се наслаждават на хобито си с най модерната техника налична в момента. Те от своя страна продават това като нещо екслузивно и колела произведени с много любов към детайла. Дори и да не може да отрече, че работата им е на по високо ниво от масовото производство и че толерансите са им в по-тесни граници и се работи по прецизно, но мен лично това отношение към колоезденето като цяло леко ме дразни. Това ли е смисъла от карането на колело :dontknow: Вече не можем да се изкефим, ако не сме дали 2-3 заплати за байк (това не у нас ... за UK/Германия пак говорим ... 4000£ за с ХТ монтаж, пайк и монарх ... :eek3: ).
Целия свят си улеснява развойната дейност и увеличава удобството за клиента като слага допълнителна става на сингълпивотите, само ориндж продължават да ти продават елементарния сингъл пивот като нещо революционно. Целия свят хидроформова тръбите за да оптимизира натоварванията по сечението и да прави по интересни дизайни, само Николай ти продават сток кръгли профили оякчени с ферзовани поодсилки на 10торна цена. На мен поне това не ми никак култово ... по скоро странно и непрактично.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Harka » Чет Мар 12, 2015 10:16 pm

Съгласен съм. Да не говорим за разликата в парите, които може да си позволи да отдели за развойна дейност една голяма фирма в сравнение с една малка. Естествено, има достатъчно примери и в двете посоки. Както за добри разработки на малки фирми, така и за лоши на големи.
Аватар
Harka

Мнениеот mentalhead » Пет Мар 13, 2015 12:39 am

Грозен, скъп байк с най-дървената форма на сингъл пивот окачаване. Мхм, да си го карат те. А и за тия пари си искам чейнстейовете.
Аватар
mentalhead

Мнениеот taurus13 » Пет Мар 13, 2015 6:31 am

Ей...много се притеснявах да напиша нещо да не излеза първия хейтър в темата....ама вече съм спокоен - явно мнението ми е било обективно. :evil:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот outfaced » Пет Мар 13, 2015 9:49 am

Инак съвсем без чувства и да гледаме кой за какво си дава парите ... актуална геометрия, леко (почти пренебрежимо) регресивно окачване - подбора и тунинга на шока става малко критичен, добър антискуад, очаквано по скоро високи но все пак приемливи стойности за брейкскуад и педалкикбек. Няма революции тука - специфичното поведение на чист сингъл пивот. Не че е лошо, но доказано неуниверсално за масовия потребител - само за хора, които наистина го разбират и знаят къде са компромисите.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот moridinbg » Пет Мар 13, 2015 1:40 pm

Не знам, ама за 2 години каране в Англия, наблюденията ми по повечето пътеки на юг са, че петиците спокойно правят едни 40% от колелата. Handmade in England не е малко, за това и други, като Hope имат такъв успех там. При пазар от 60 милиона население...
Аватар
moridinbg

Мнениеот outfaced » Пет Мар 13, 2015 1:49 pm

Което означава две неща ... маркетинга им работи добре и англичаните предпочитат да си купят английско колело, вместо такова каквото им пасва :D
Живи и здрави дет се вика. Аз избягвам да робувам на марки или страна на производство.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот veskoz » Пет Мар 13, 2015 3:59 pm

outfaced написа:...

In the Bull's eye! :agree: :agree: :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potar » Пет Мар 13, 2015 4:42 pm

outfaced написа:Което означава две неща ... маркетинга им работи добре и англичаните предпочитат да си купят английско колело, вместо такова каквото им пасва :D
Живи и здрави дет се вика. Аз избягвам да робувам на марки или страна на производство.

никога не съм харесвал Портокалчетата. Горе долу сумираш това, което и аз мислех да кажа. Така и не ги разбрах кое им е скъпото. Мислех, че аз съм сбъркан и не мога да ги оценя правилно, та ги показах на жената да видим един страничен от нашето болно хоби човек кво ще каже - само дето не избяга с крясъци. А като видя и цените им, се прекръсти.... :crazy:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Назад към Общ форум