Днес съм почивка и най-после се реших да отида да обезвъздуша системата (BRM 485, 160mm) при механик. Отивам на гарата в Драгоман, и след като дойде моя ред, казвам два билета до София, обикновен и такъв за велосипед, човека вътре се позачуди, пита колегите си и те така, и вика "Бе качвай се, те вътре ще те таксуват", ОК. Машината е електровоз Siemens (не й знам модела, но контролната кабина изглежда по-различно от тези в които bdz43r работи), та пльоснах се в първия вагон.
Ето снимка. Качиха се 3ма кондуктори, две жени и мъж, позагледаха ме, но никой нищо не каза. След като дойде ред да таксуват и мен, обясних че не успяха да ми дадат билет за колелто и той (кондуктора) каза че, после ще мине пак. Та мина, вика ми "1.40 за вас", и ми написа следния билет. Та след ремонтните дейности и смяната на накладките (Shady благодари още веднъж на механика, дори при неразработени накладки, има осезаема разлика) се качих на влака 15:05 от Централана гара, този път на касата ме резнаха 5лв - 3 за мен и 2 за колелото, този път машината беше дизел (пак Siemens) и имаше по-удобно място за "плантиране" на байка. Click, Click. Кондуктора нямаше нищо против колелото (като се има предвид какъв миризлив катун се возеха около мен. По принцип билет никога не купувам, а се возя всеки ден след работа към Драгоман - ей го 3лв го направили. Влизам и сядам, давам 2лв казвам до Драгоман и те ми връщат левче - и кондуктора доволен - не писал билет, прибрал левче, и аз доволен с 2лв. напред. Но сега (на връщане) 2 куки изритаха един който беше без билет, а контрольора направи проблем на малката ми сестра че била без билет, и трябвало да пише такъв сега. Е, в крайна сметка добре че беше другата ми сестра, тя е служител в БДЖ депото, поспориха малко и онзи си тръгна. Не съм следил това което го пише в сайта им, щом се продава такъв билет, мисля че е излишно да правят проблеми за това.