БДЖ VS. МТБ

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот 25thframe » Вто Яну 20, 2009 5:06 pm

Днес съм почивка и най-после се реших да отида да обезвъздуша системата (BRM 485, 160mm) при механик. Отивам на гарата в Драгоман, и след като дойде моя ред, казвам два билета до София, обикновен и такъв за велосипед, човека вътре се позачуди, пита колегите си и те така, и вика "Бе качвай се, те вътре ще те таксуват", ОК. Машината е електровоз Siemens (не й знам модела, но контролната кабина изглежда по-различно от тези в които bdz43r работи), та пльоснах се в първия вагон.
Ето снимка. Качиха се 3ма кондуктори, две жени и мъж, позагледаха ме, но никой нищо не каза. След като дойде ред да таксуват и мен, обясних че не успяха да ми дадат билет за колелто и той (кондуктора) каза че, после ще мине пак. Та мина, вика ми "1.40 за вас", и ми написа следния билет. Та след ремонтните дейности и смяната на накладките (Shady благодари още веднъж на механика, дори при неразработени накладки, има осезаема разлика) се качих на влака 15:05 от Централана гара, този път на касата ме резнаха 5лв - 3 за мен и 2 за колелото, този път машината беше дизел (пак Siemens) и имаше по-удобно място за "плантиране" на байка. Click, Click. Кондуктора нямаше нищо против колелото (като се има предвид какъв миризлив катун се возеха около мен. По принцип билет никога не купувам, а се возя всеки ден след работа към Драгоман - ей го 3лв го направили. Влизам и сядам, давам 2лв казвам до Драгоман и те ми връщат левче - и кондуктора доволен - не писал билет, прибрал левче, и аз доволен с 2лв. напред. Но сега (на връщане) 2 куки изритаха един който беше без билет, а контрольора направи проблем на малката ми сестра че била без билет, и трябвало да пише такъв сега. Е, в крайна сметка добре че беше другата ми сестра, тя е служител в БДЖ депото, поспориха малко и онзи си тръгна. Не съм следил това което го пише в сайта им, щом се продава такъв билет, мисля че е излишно да правят проблеми за това.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот vpravov » Вто Яну 20, 2009 6:03 pm

25thframe написа:По принцип билет никога не купувам, а се возя всеки ден след работа към Драгоман - ей го 3лв го направили. Влизам и сядам, давам 2лв казвам до Драгоман и те ми връщат левче - и кондуктора доволен - не писал билет, прибрал левче, и аз доволен с 2лв. напред

И после ревеме срещу корупцията, :V: че и БДЖ. :dunno:
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот 25thframe » Вто Яну 20, 2009 6:26 pm

:offtopic:
Аз не рева срещу корупцията. :) Това което съм изложил е един от тънките моменти, в които тя е в полза на потребителя. Ако нещата в държавата бяха наред, аз дори нямаше да си помисля да пътувам "нередовен", но докато на управата не й пука, на мен също. Те ме е*ат и аз им отговарям така, каквото повикало такова се обадило. Дано да сме живи и здрави, когато дойде деня в който подбни разходи, няма да ни притесняват, и никой няма да реве за нищо (а разбира се, който иска може да си купува билети, аз лично предпочитам да даря пари Българската коледа и други подобни, да ги нарека "кампании" , в които дори всички средства да не стигант там където трябва, вътрешно се чувствам добре. Двете неща нямат много общо, но да не излезе така че не купувам билети - следователно съм скръндза и не ми пука за държавата ни, както споменах сестра ми работи в БДЖ структурата и ми е споменавала някой неща "от кухнята" и те са ми достатъчни, за да не ме гризе съвестта, че не си купувам билет.

П.П: @ vpravov, чел ли си Fear and Loathing in Las Vegas или само филма си гледал, или и двете? Питам от любопитство.
Аватар
25thframe

Мнениеот Admin » Вто Яну 20, 2009 6:43 pm

@25thframe
Не се засягай, но докато мисленето е структурирано по този начин у повечето българи, никой и нищо няма да ни оправи и да ни е наред :)
Разбира се, изборът е твой, пък и няма смисъл да почваме някакви спорове, дето няма да стигнат доникъде, но просто се надявам да се замислиш. Накъдето и да погледнеш, когато има корупция, някой си има "причина", за да я прави, а пък блатото, в което е затънала България от години, е просто сума от всички тези "причини". ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот vpravov » Вто Яну 20, 2009 6:56 pm

@25thframe не се пали толкова. Нищо лично. Ти си просто поредния в редицата. :agree: Но се грижи за съвестта си и не търси тъпи оправдания.

П.С. Само филма съм гледъл.
Аватар
vpravov

Мнениеот 25thframe » Вто Яну 20, 2009 7:38 pm

@ Admin : :agree:
@ vpravov: :agree:

Не съм чак толкова заблуден, просто се чувствам не достатъчно зрял и силен, за да се опитвам да се противопоставям на системата. С това не търся оправдание, за видно не-правилното ми мислене, така го чувствам.
:confused:
Аватар
25thframe

Предишна

Назад към Общ форум