Адреналин==Наркотик???

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Адреналин==Наркотик???

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Апр 24, 2009 11:43 pm

Понеже на скоро проведох разговор с една приятелка, и възникна един въпрос. Според вас адреналина има ли пристрастяващо действие? Ако мислите, че има вие зависими ли сте? А може би сега тепърва се замисляте въобще за тази неизменна част от спорта, който практикуваме. Та това е основно, според вас би ли могло да се причисли като един вид "наркотик". Изпитвате ли нужда от него? Станал ли е той неизменна част от вашия начин на живот? Скъпо ли се "плаща" за тази наслада? Надявам се да получа смислени отговори, тъй като въпроса е съвсем сериозен. :erm:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Re: Адреналин==Наркотик???

Мнениеот pe60t0 » Съб Апр 25, 2009 12:31 am

Батенце, не знам дали си запознат ама адреналина е нещо, което се произвежда от собствения ти организъм. Т.е. не е нещо което го взимаш допълнително...Ако идеята ти е дали желанието му за получаване е "наркотик", аз не мисля така. Аз не съм изпитвал "пристрастяване"... карам колело защото ме кефи самото каране и просто се чувствам добре, не го карам за да си вдигам адреналина и тн. Не знам дали някой кара с тази идея. Въобще не мога много ясно да ти схвана идеята... :bigeyes:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот hitar_potter » Съб Апр 25, 2009 12:38 am

Това, че тялото ти го произвежда по никакъв начин не значи, че не можеш да се пристрастиш. Бидейки някаква субстанция, ако редовно поддържаш нивата му високи, нищо чудно тялпто ти да свикне с него и да започнеш да изпитваш физическа нужда от адреналин. Аз не изпитвам такава, но не съм и такъв екстремист. Но съм убеден, че ако караш много често, направо няма да можеш да живееш без байк.. Както е и със всяка страст, хоби и тн...

Кара ми се :bawling: :bawling: :bawling:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот pe60t0 » Съб Апр 25, 2009 12:53 am

Аз като карам много често и след известно време ми писва и си намирам нещо друго да правя. Така е с всяко нещо, с което се захвана...

А на мен как ми се кара, не си е за говорене :lol:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот Urban_biker » Съб Апр 25, 2009 1:48 pm

Просто гледай филма 'Crank' ! :D
Да караш колело? Това е болест братле!
Аватар
Urban_biker

Рейтинг: 1140

Мнениеот taurus13 » Съб Апр 25, 2009 10:45 pm

Дойдохме си на темата....има пристрастяване към адреналина и не само...при интензивни физически натоварвания в мозъка се отделят и други вещества наречени ендорфини, които предизвикват чувство на еуфория. Целта им е да помогнат на организма да преодолее стреса от натоварването, но при много хора които спортуват интензивно се стига до зависимост. Такива хора имат ежедневна нужда от тренировката си, за да си оправят настроението. Е...не е като пристрастяването към кокаина и други наркотици, но все пак е факт...пък и от човека си зависи. Аз например понякога се дрогирам с ендорфини и адреналин, като ходя да карам колело - първо няколко часа бъхтане нагоре да вдигна ендорфините и после слагам каската и бронята, пускам металика и газ надолу за да добавя и адреналина - коктейла е толкова як, че понякога като падна и почвам да се търкалям от кеф, да скачам и да викам....мислил съм си какво ли би си помислил някой заблуден селянин ако ме зърне в гората....ма аз май винаги съм бил малко луд.... освен това обичам да скитам сам из гората...така сетивата са много по изострени и усещанията са по-силни. А това последното пък го научих от една моя луда приятелка...абе мани...
Няма такова зареждане като това изживяване ...по-добро е и от най-готиния секс. Най-гот ми е като слезна от колелото и краката да ми се сгънат от умора. При нормален пулс 60..си го докарвам до 190 и въпреки че понякога нагоре трудно дишам, мозъка крещи на краката - натискай натискай...и те като едни послушни хидроцилиндри, бутат ли бутат...тялото изнемогва....духа ликува...и това ако не е наркотик...какво е?
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот yavka » Съб Апр 25, 2009 10:58 pm

Може би има някаква зависимост. Аз като дропих за първи път (към 2 метра) ми дойде в повече. Сърцето се разтуптя и след малко почнах да треперя. След това направих още няколко карания. Почнах да ставам все по-луд и по-луд, да търся как да кача адреналина повече, да ставам все по-добър. Това ми се е случвало няколко пъти след поредица от карания, но след 3-4 дена без каране отминава тази "зависимост" и остават само приятните спомени от миналото. Предполагам, че при хората с повече свободно време им се отразява точно като наркотик. За щастие с този наркотик карат, а надявам се не се боцкат.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот Stunt_F » Нед Апр 26, 2009 6:28 pm

Аз доста често карам и търся как да вдигна адреналина, гледам да не прекалявам и да не надхвърлям възможностите си, мисля че има и болестни състояния. Бих казал, че не съм пристрастен до такава степен :nono: :agree: А тези които са пристрастени да потърсят лекарска помощ :D :D ,а и мисля че като не караш няколко дни и няма вече да имаш такова желание да вдигнеш адреналина си, защото няма да си го изпитвал скоро и ще искаш да си го наваксаш, при някой проработва като не карат а при др. не ! :crazy: :idea:
Stunt Bike Ride
Аватар
Stunt_F

Рейтинг: 1178

Мнениеот neo92 » Нед Апр 26, 2009 6:59 pm

Адреналин=Наркотик абсолютно си прав :bowdown:

Аз лично карам колело и заради самото каране и заради адреналина.Доскоро карах само мтб и не обичах изобщо асфалта, но сега след като открих и шосейките и се запалих яко, наркотика вече го приемам в по голяма доза така да се каже :eyebrow:
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Назад към Общ форум