Здравей,да започнем с лудото каране

,това предполагам значи спускане,което пук значи DH,Dolnhill,най-лесното обяснение качваш се някаде и се спускаш надолу с възможно най-голяма скорост.2000лв за първо колело мисля,че те уреждат перфектно

XC-това се каране на дълги разстояния по-пресечен терен,но е сравнително леко,такаче предполагам не те устроива

Fullride- и аз незнам какво означава нека някой по-разбиращт да каже.

Dolnhill И DH са едно и също просто DH е съкращение на Downhill.Enduro е нещо като по тежко XC незнам как да обясня по-добре

Allmountain- Е каране по цялата планина,както се досещаш от името,това включва спускане катерене каране на дълги разстояния почти всичко. 4Х-Това е спускане по затворено трасе със скоци.Клаймбър е име на велосипед

не си доразбрал явно

Дебели гуми-Дебелите гуми обикновено се използват при спускане осигоряват по-добър контрол при завои и много други неща

Твърда рамка това е рамка без заден шок,а мека рамка е рамка с заден шок или по-точно рамка Фул съспеншън

. Е,това е надявам се да съм помогнал

П.П: Защо не започнеш с твърда рамка,ще развиеш технита и ще се научиш да прожинираш с крака,вместо да разчиташ само на окачването да поема неравенството.