Полезни спесификации на лагери, О-пръстенчета и т.н.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Полезни спесификации на лагери, О-пръстенчета и т.н.

Мнениеот hitar_potter » Пон Май 18, 2009 1:00 pm

Бях провокиан от тази тема, която достатъчно показателно показва нуждата от тема, в която да обобщим всякакви такива свръхсекретни резервни части. За жалост, засега нямам какво да споделя, но ще се радвам тази тема да се напълни с информация относно различни размери на компоненти, както и местата от които можем да се сдобием.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Re: Полезни размери на лагери, О-пръстенчета и т.н.

Мнениеот veskoz » Пон Май 18, 2009 2:35 pm

http://www.hubata-seals.com/bg/categories/mission.htm
Мога да се включа с място за сдобиване с лагери и рингове (не само о-образни) работя с тях сериозни и коректни с добър продукт :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот caspar » Пон Май 18, 2009 5:10 pm

veskoz написа:http://www.hubata-seals.com/bg/categories/mission.htm
Мога да се включа с място за сдобиване с лагери и рингове (не само о-образни) работя с тях сериозни и коректни с добър продукт :peace:

Пазарувам и аз от тях, много съм доволен. Ако ви трябва нещо отивайте направо там.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот bobbeliata » Пон Май 18, 2009 6:31 pm

Сигурно не съм открил топлата вода, ама ако случайно ви потрябват нови болтчета за закрепване на дискове, имайте предвид че в магазините за крепежни елементи, има същия размер, като оригиналните, но много по-евтини. За сравнение Авидските са 9лв за 6 броя, а в железарията са под 1 лв.
Точните размери не знам. :8D:
bobbeliata

Рейтинг: 1220

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Май 18, 2009 6:56 pm

Само за да не стане тук грешка. Това, което съм забелязал при Авидските е, че в началото до главата имат леко удебеление, което точно си пасва в дупката на диска, докато другите остава около половин-един милиметър, и ако се разхлабят болтовете почва диска да се върти леко и да хлопа ;).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот did » Пон Май 18, 2009 7:15 pm

полезни размери... такава тема е леко вредна. Би трябвало да е "Полезни спецификации..."

да си знаете, че ако нямате точна информация за материалите, еднаквите размер не значат нищо!

така че, умната! само с четене на такива теми, може да си съсипете вилките и всичко, ако не знаете какво правите. но пък ако знаете какво правите, всяка информация може да е полезна.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Май 18, 2009 7:49 pm

Като стана дума...може ли да попитам някой дали знае размера на гумените уплътнения за чашки 1.5 :confused:
Чашките са ми нови, но едното оплътнение загадъчно изчезна :crap:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот veskoz » Пон Май 18, 2009 11:22 pm

bobbeliata написа:Сигурно не съм открил топлата вода, ама ако случайно ви потрябват нови болтчета

Бих се вкючил и тук с ф-ма Евроболт намират се на ъгъла на ул. Раковска и бул.Сливница посока ул. Козлодуй. От там пазарувам консуматива "седалков болт" имат всичко, но ми се струва, че почвам да бъркам темата :D

п.п. От Хубата купувам през ден тъй като работата ми е тясно свързана. Гарантирам за качеството на френските лагери :D :agree: Произвеждат и т.нар x-ring, но малко се затрудниха при запитването за една групичка за ремонт на FOX (STUCKDOWN) тъй като профила е строго специфичен тъй че не разчитайте на чудеса все пак.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potter » Пон Май 18, 2009 11:46 pm

veskoz написа:
bobbeliata написа:Сигурно не съм открил топлата вода, ама ако случайно ви потрябват нови болтчета

Бих се вкючил и тук с ф-ма Евроболт намират се на ъгъла на ул. Раковска и бул.Сливница посока ул. Козлодуй. От там пазарувам консуматива "седалков болт" имат всичко, но ми се струва, че почвам да бъркам темата :D

п.п. От Хубата купувам през ден тъй като работата ми е тясно свързана. Гарантирам за качеството на френските лагери :D :agree: Произвеждат и т.нар x-ring, но малко се затрудниха при запитването за една групичка за ремонт на FOX (STUCKDOWN) тъй като профила е строго специфичен тъй че не разчитайте на чудеса все пак.

Темата е за всякакви такива елементи - уплътнения, болтове, абе всичко. Съжалявам, че генерирам още офтопик и се надявам някой модератор да поддържа ред, за да може темата да е полезна.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот vpravov » Вто Май 19, 2009 12:57 am

Момчета???? :bigeyes: Темата не трябва ли да е за "Полезни размери на лагери, О-пръстенчета и т.н."??? :dontknow: До момента виждам само препоръки за магазини, а такава тема вече си има и при това много хубава. Четейки темата, която провокира тази, все си мислех че тука ще има информация от сорта на - "За главината Х,лагерите са с размер А*Б*Ц" - или даже направо номера на лагера. Или пък примерно: "Пружинките от семеринг за трансмисия за ЛАДА ( 1.50лв.за семеринг по спомен), са идеални за подмяна на същите при семерингите на RS Psylo (20лв. за семеринг по спомен), с което удължават живота на семеринга с около два сезона сериозно каране. При това без да се усеща никаква разлика в работата на вилката, но и без да се губи масло от там. Това не беше моя идея, но беше приложена на два пъти и чак този сезон ще бъдат сменени семерингите, тъй като гумата вече остаря и се втвърди."

P.S. Във заглавието на темата може да се добави " и т.н. побългарявания" :D
Изображение
Аватар
vpravov

Назад към Общ форум