Ето едно малко включване и от мен насочено към момчетата, които искат да се подготвят за (Сопот например) за ДХ и ХС. Програмата е за подготовка на руски състезатели по хокей на лед, което от опит мога да кажа, че предполага много пот и мъчение, но резултатите в последствие са безспорни. Това че е за хокей на лед не трябва да ви притеснява, натоварването много се доближава до това на спускането, но времевите диапозини са малко по големи при хокея (натоварване и почивка).
http://www.dailyhattrick.com/hockeycoac ... rogram.pdf Тази програма в частност не съм я изпробвал на собствен гръб, но съм тренирал чрез подобни програми, малко разминаващи се от тази и моя съвет към всеки желаещ, да се занимава с нея, е да направи поне едномесечна подготовка за издръжливост състояща се от тичане по 40-50 мин нормално темпо, като след влизане в някаква кондиция, може да започнете да редувате бързо и бавно темпо за определени периоди от време, например на 400 метра писта може да започнете първо с половин обиколка бързо темпо, половин високо темпо, и това предполага поне три пъти тренировки на седмица, леко се градира в продължителността на режимите на тичане.
Едно много важно пояснение : не следвайте програмата 100% имам предвид теглото на тежестите не трябва да е едно към едно ... съобразете го със собствените си възмойности.
Гарантирам ви чудесна кондиция след един цикъл от няколко месеца, а до Сопот има чудесен времеви прозорец в който да станете машинки.
Стискам палци и не забравяйте, че колкото повече пот хвърляте при подготовка, толкова по лесно и безболезнено ще е по време на каране