Привет!
Тъкмо миналия месец минах по същия път защото ми трябваше по малка и компактна раничка.
Доста време преглеждах и сравнявах по интернет и обходих доста магазини из София.
hrissim написа:.................
п.п. виж и
тази раничка.
Точно и към тази бях се ориентирал първо, но се оказа че я нямат в магазина. Това беше преди месец.
Ако не са имали нови доставки все още я нямат, но може да се провери все пак.
THEZOGGO написа:@_SoRa_
@EccentricMOTION
Освен двете раници изброени от теб, има и други които влизат в бюджета който имаш.
Пиши на borislav от форума, той си купи много прилична раница с меха за водата, но не си спомянм точно за какви пари и колко му беше резервоара. Със сигурност раницата му струваше под 100 лв и беше май 20 л. Пиши му и той ще ти даде повече информация.
Edit:
Май раницата беше тази
http://www.redrockbg.com/product.php?id=517.......
А ето това което ти написа Жоро е точно марката, на която след дълго търсене попаднах и аз, и останах доста
очарован. Почти не отстъпва по изпълнение и функционалност на по-известните марки, а цената и е много изгодна
за качеството което получаваш. Посочената по-горе в линка раница е малко по-голямата, а аз взех най-малкият
модел 10+3 -
http://www.redrockbg.com/product.php?id=516 - взех я от магазина на ул. Макгахан бл. 55 Г в
кв. Хаджи Димитър, но после я видях и в този магазин на Дондуков :
http://www.extreme-bg.com/ranici-chanti ... or-camping Сега виждам че имат и по-големия вариант.
Реално за сега съм я ползвал само веднъж. Презрамките са изцяло мрежести, има добро пристягане на кръста,
още когато я изпробвах в магазина добре ми легна на гърба, по-късно и на карането пълна с принадлежности
също стоеше добре, дишащия гръб е със система подобна на Deuter Trans alpine :
http://www.stenata.com/ranitsi/velosipe ... -alpine-30 ,
в отделно джобче седи една мрежичка с куки с помощта на която се прикача каска към раничката - не съм
ползвал още тази екстра и нямам впечатления, но би трябвало да може да се сложи и челадинка и фулфейс,
има един цип който когато се отвори се освобождава още обем /затова и моделът се казва 10+3/ 10 литрова
е и чрез този цип се отварят още 3 литра - това доста ми допадна в раничката. Няма много джобове за разни
неща - има цяло вътрешно пространство, един външен джоб разположен по височината й с вертикален цип и
два странични мрежести джоба. Спокойно си събирам в нея инструментите, помпата, малка аптечка, малко храна, вода и едно яке дъждобран, като дори може и още нещичко да сложа вътре, това за едно еднодневно каране е достатъчно. Има дъждобран и възможност за ползване на резервоар за вода - тук са леките недостатъци :
Резервоар за вода по-голям от 1,5 литра трудно се събира - пробвах Дойтерския 2- литров и се събираше
едвам едвам, освен това ситемата за закрепване е друга с две кукички и по скоро е за тези резервоари,
които в корния си край имат два отвора и последно отворът за изкарване на накрайника на маркуча навън
е доста тесничък и накрайкът на Дойтерския резервоар може да се избута с триста зора. Това с резервоара
обаче специално за мен не е голям проблем още повече, че май няма да ползвам такъв. Кой каквото и да
твърди - когато се затопли водата в резервоара дори и при Дойтерските си се усеща пластмасов вкус.
Това обаче е извън темата. Последно за дъждобрана - има си такъв, специално скроен за нея и прибиращ се
в отделен джоб. Пак малко недостатъци, но за мен пак преодолими - когато са понапълнени страничните
мрежести джобове дъждобрана не успява да покрие добре цялата раничка и другото нещо е че в горния
край на раницата при дръжката и презрамките - презрамките не са отдалечени както при Дойтерските раници,
а са пришити директно в горния край - оттам и когато се сложи дъждобрана презрамките при слагане на
раницата на гърба, го повдигат и той пада надолу. Това мисля да го отстраня като пришия две кукички на
дъждобрана и го прикачам към дръжката.
Това е което мога да споделя. Ако искаш виж я на живо в магазина на Додуков, виж и по-голямата по обем
и си прецени. За мен цената е много добра, но не само тя беше определяща.
p. s. А за късане - презрамките изклеждат доста крехки, но с обема който се очаква да събира специално
моя модел не вярвам да има проблем.
Успех!