Раници: Deuter Race vs Zefal Atlantis

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Раници: Deuter Race vs Zefal Atlantis

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Авг 11, 2010 9:35 pm

Привет! Имам нужда от помощта Ви. Предстой ми закупуване на раница. Трябва да отговаря на някои критерии:
-до 100лв бюджет;
-да се предлага в някой от следните магазини: Веломания, Макалу, Стената;
-да е с вместимост около 10-20л;
-да има възможност за резервоар за вода или включен такъв в комплекта;
-да има пристягане на корема;
Прилагам линкове: Deuter Race Zefal Atlantis
Още един въпрос: Deuter Race има ли в комплекта си/едва ли, но аз да питам/ резервоар или се закупува отделно?

Благодаря Ви предварително! Очаквам с нетърпение компетентните Ви отговори. Поздрави: eccentricmotion
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Раници: Deuter Race vs Zefal Atlantis

Мнениеот hrissim » Сря Авг 11, 2010 9:50 pm

Аз до сега не съм чул някой да се оплаче от Дойтер. Материали, удобство, качество... :bowdown:
Обаче тя идва без мях за вода, а 2л. е 45 леФчета допълнително.
Така сметката набъбва и си оувър бъджет.

п.п. виж и тази раничка.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Рейтинг: 2000

Мнениеот _SoRa_ » Сря Авг 11, 2010 10:17 pm

Ще се цитирам сама за Deuter Race X

_SoRa_ написа:Бях решила по време на някое каране в планината да направя няколко актуални снимки на раницата, но промяната в климатичните условия промени намерението ми :crap:
За това направих няколко снимки в къщи.

Раницата е Deuter Race X с вместимост 12л, дъждобран и възможност за поставяне на мех за вода 2л.

Ето няколко снимки:

Раницата покрита с дъждобран
Общ вид
Нещата, които съм сложила вътре- ветровка,джърси с къс ръкав, 4бр сандвича, пакетче фъстъци, калъфче с резевна гума, помпа, лепнки, Sigma PT 16/джобни инструменти/ и PSP
Изглед отвътре
В този джоб лично аз слагам калъфчето с инструментите
Преден джоб, в който има закопчалка за ключове
Гърба на раницата
Общ вид

Плюсовете за мен са:
- Раницата е лека
- Дъждобран
- Възможност закопчалките за пред гърдите да се свалят или качват според кой както му е удобно
- Удобна е стои стабилно на гърба
- Добър външен вид
-
Единствен минус за мен е невъзможността предния капак/джоб на раницата да се отваря напълно. Това няма как да стане, защото има два странични джоба, които пречат на двата ципа да слязат до долу.

Може да разгледаш и тази тема viewtopic.php?f=27&t=55467
Последна промяна _SoRa_ на Сря Авг 11, 2010 10:40 pm, променена общо 1 път
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот THEZOGGO » Сря Авг 11, 2010 10:30 pm

@_SoRa_
Чудесна информация, наистина е полезна.

@EccentricMOTION
Освен двете раници изброени от теб, има и други които влизат в бюджета който имаш.
Пиши на borislav от форума, той си купи много прилична раница с меха за водата, но не си спомянм точно за какви пари и колко му беше резервоара. Със сигурност раницата му струваше под 100 лв и беше май 20 л. Пиши му и той ще ти даде повече информация.
Edit:
Май раницата беше тази http://www.redrockbg.com/product.php?id=517

За по сигурно му пиши.
Иначе от двата модела които си посочил, аз съм за Deuter-a.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Daniel Panev » Сря Авг 11, 2010 11:08 pm

:offtopic:
hrissim написа:Аз до сега не съм чул някой да се оплаче от Дойтер. Материали, удобство, качество... :bowdown:

Аз! Aircontact Pro 65+15L ми се скъса след 5 дена ползване общо. Да, влиза в статистическата грешка, ама не е като никой да не се е оплакал :agree:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот THEZOGGO » Чет Авг 12, 2010 9:08 am

Тук може би се говори за раниците за колоездене.

Но иначе 100 % всяка раница се къса. Е вярно не за 5 дни, но все пак...
Къде точно се скъса твоята раница? Какво бе теглото на багажа в нея, по нея (извъне нея-закачен)?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот RedHawk » Чет Авг 12, 2010 9:53 am

Привет! :wavey:
Тъкмо миналия месец минах по същия път защото ми трябваше по малка и компактна раничка.
Доста време преглеждах и сравнявах по интернет и обходих доста магазини из София.

hrissim написа:.................
п.п. виж и тази раничка.

Точно и към тази бях се ориентирал първо, но се оказа че я нямат в магазина. Това беше преди месец.
Ако не са имали нови доставки все още я нямат, но може да се провери все пак.

THEZOGGO написа:@_SoRa_
@EccentricMOTION
Освен двете раници изброени от теб, има и други които влизат в бюджета който имаш.
Пиши на borislav от форума, той си купи много прилична раница с меха за водата, но не си спомянм точно за какви пари и колко му беше резервоара. Със сигурност раницата му струваше под 100 лв и беше май 20 л. Пиши му и той ще ти даде повече информация.
Edit:
Май раницата беше тази http://www.redrockbg.com/product.php?id=517
.......

А ето това което ти написа Жоро е точно марката, на която след дълго търсене попаднах и аз, и останах доста
очарован. Почти не отстъпва по изпълнение и функционалност на по-известните марки, а цената и е много изгодна
за качеството което получаваш. Посочената по-горе в линка раница е малко по-голямата, а аз взех най-малкият
модел 10+3 - http://www.redrockbg.com/product.php?id=516 - взех я от магазина на ул. Макгахан бл. 55 Г в
кв. Хаджи Димитър, но после я видях и в този магазин на Дондуков :
http://www.extreme-bg.com/ranici-chanti ... or-camping
Сега виждам че имат и по-големия вариант.
Реално за сега съм я ползвал само веднъж. Презрамките са изцяло мрежести, има добро пристягане на кръста,
още когато я изпробвах в магазина добре ми легна на гърба, по-късно и на карането пълна с принадлежности
също стоеше добре, дишащия гръб е със система подобна на Deuter Trans alpine :
http://www.stenata.com/ranitsi/velosipe ... -alpine-30 ,
в отделно джобче седи една мрежичка с куки с помощта на която се прикача каска към раничката - не съм
ползвал още тази екстра и нямам впечатления, но би трябвало да може да се сложи и челадинка и фулфейс,
има един цип който когато се отвори се освобождава още обем /затова и моделът се казва 10+3/ 10 литрова
е и чрез този цип се отварят още 3 литра - това доста ми допадна в раничката. Няма много джобове за разни
неща - има цяло вътрешно пространство, един външен джоб разположен по височината й с вертикален цип и
два странични мрежести джоба. Спокойно си събирам в нея инструментите, помпата, малка аптечка, малко храна, вода и едно яке дъждобран, като дори може и още нещичко да сложа вътре, това за едно еднодневно каране е достатъчно. Има дъждобран и възможност за ползване на резервоар за вода - тук са леките недостатъци :
Резервоар за вода по-голям от 1,5 литра трудно се събира - пробвах Дойтерския 2- литров и се събираше
едвам едвам, освен това ситемата за закрепване е друга с две кукички и по скоро е за тези резервоари,
които в корния си край имат два отвора и последно отворът за изкарване на накрайника на маркуча навън
е доста тесничък и накрайкът на Дойтерския резервоар може да се избута с триста зора. Това с резервоара
обаче специално за мен не е голям проблем още повече, че май няма да ползвам такъв. Кой каквото и да
твърди - когато се затопли водата в резервоара дори и при Дойтерските си се усеща пластмасов вкус.
Това обаче е извън темата. Последно за дъждобрана - има си такъв, специално скроен за нея и прибиращ се
в отделен джоб. Пак малко недостатъци, но за мен пак преодолими - когато са понапълнени страничните
мрежести джобове дъждобрана не успява да покрие добре цялата раничка и другото нещо е че в горния
край на раницата при дръжката и презрамките - презрамките не са отдалечени както при Дойтерските раници,
а са пришити директно в горния край - оттам и когато се сложи дъждобрана презрамките при слагане на
раницата на гърба, го повдигат и той пада надолу. Това мисля да го отстраня като пришия две кукички на
дъждобрана и го прикачам към дръжката.
Това е което мога да споделя. Ако искаш виж я на живо в магазина на Додуков, виж и по-голямата по обем
и си прецени. За мен цената е много добра, но не само тя беше определяща.

p. s. А за късане - презрамките изклеждат доста крехки, но с обема който се очаква да събира специално
моя модел не вярвам да има проблем.

Успех! :thumb:
Аватар
RedHawk

Мнениеот _SoRa_ » Чет Авг 12, 2010 7:14 pm

Разгледай и тези предложения http://namaste-bg.com/products.aspx?type=30&subtype=142
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 12, 2010 7:36 pm

Благодаря за активността по темата.
Днес се появи още един конкурент: Deuter Speed Lite 20 За сега отговаря напълно на изискванията ми, освен че няма дъждобран.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Pla-men » Пет Авг 13, 2010 7:34 am

Скоро си купих този модел на McKinley. Има дъждобран и място за каска.
Гърба е много добър, изкарах цял ден в бутане и каране в жегите без да я свалям, много съм доволен.
Купях я от Интерспорт в Бургас за 85 лв. Предполагам, че ще я има в цялата им вирига.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Мнениеот valsto » Пет Авг 13, 2010 3:04 pm

poгледни тази раница

купих си я преди половин месец - имам 2-3 карания с нея. качествена изработка. вграден дъждобран. отвор за водна система. не с евижда на снимките, но гърба е мрежа и е отделен от самата раница.
пращат я с наложен платеж и излиза 76лв.
обема е 25 л. повече е от колкот искаш, но е достатъчен за 2дневни карания. затова и я взех толкова голяма.

не в върха на сладоледа като функционалности, но е доста прилична за цената си. платът прилича на кордуба, не на полиестер. не знам тончо какъв е, но е здрав.
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Авг 13, 2010 7:06 pm

Днес избрах раница - Deuter Cross Bike Раницата е оптимално добра за цената си - има дъждобран, вентилиран гръб Air-stripes, място за резервоар за вода, място за каска или наколенки, като става и за FFace! Карах я до вкъщи, супер лека е, не се усеща, а вентилацията наистина е добра. Просто се усеща как духа вятър на гърба :)
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Joker_Here » Пет Авг 13, 2010 8:33 pm

Абе,да попитам,тази деутер крос байк раница,става ли за преходчета в планината,къса ли се лесно,системата за държане на ФФ добра ли е? :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Авг 13, 2010 9:17 pm

Не може да кажеш за раница Deuter, че се къса лесно. Системата за FFace е като при Dakine Apex, само че Апекса струва двойно. Ако ти трябва раница за байк - това е, ако е за туризъм - търси алтернатива.
Аватар
EccentricMOTION

Назад към Общ форум