Маски, противогази, кислород...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Маски, противогази, кислород...

Мнениеот moz » Съб Сеп 03, 2011 9:40 am

Тия данъци, които бълнуваш, отдавана са въведени, наричат се акциз върху горива, мощни автомобили и т.н., е сега ако искаш събраните пари да ти ги дадат на теб, за да си вземеш противогаз или кислородна бутилка, ттрудно ще стане, ама пробвай, опъни една палатка до Парламента и протестирай, докато не ти дадат противогаз, кислороден апарат и цистерна кислород. Струва ми се че капацитета ти леко се разминава с темите, върху които словоблудстваш.
moz

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Съб Сеп 03, 2011 10:47 am

Тихооо, не дразнете zax, че пак ще трябва да го слагаме в read-only :magnify:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Съб Сеп 03, 2011 12:51 pm

Е то не че има и смисъл...
Горкия живее в някаква друга планета... Защото до колкото _усещам_ по джоба си - плащам данъци по всесевъзможни начини около автомобила си. Чрез акцизи и ДДС през горивата, чрез преки данъци за притежаването му - при покупка и годишни (кофти е като годишните на автомобилите ми са около 500лв., а на други хора им се налага да плащат под 100лв. пак за два и то това не зависи от екологичността на автомобила - ама какво да се прави), отново ДДС през резервни части, консумативи и други разходи около тях...

Та ако ти не виждаш нищо от тези данъци - търси причината другаде. Надявам се не си толкова глупав, че да не се сетиш къде! :popcorn:
Защото ако ще и още толкова данъцу и такси да измислят - едва ли ще отидат да утопичните ти идеи. По-скоро ще са за нечий премии относно "добре свършената работа", но нека не разводняваме съвсем темата.

Така че zax983 - ще те замоля да не ми обясняваш как трябвало собствениците на автомобили да заплащат някакви данъци, след като годишните суми за такива са често минимум 4 цифрена сума, а при някои и 5 цифрена ;)

И не приемай поста ми като оплакване - имам крава -> пия мляко... сам съм си го направил :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Съб Сеп 03, 2011 1:30 pm

Alpina написа:И не приемай поста ми като оплакване - имам крава -> пия мляко... сам съм си го направил :D

:D :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Нед Сеп 04, 2011 1:14 am

Именно, сам си си го направил и щом ти е вкусно, пий си го :}

Направо ако всички си вкарате ауспусите да пърдят в колата ще е най-добре.

Аз искам да си карам колелото на чист въздух или разходите по пречистването му да не са за моя сметка. Разбери ме правилно, реално аз не искам никой нищо да ми дава, искам само да не ми отнема това което природата ми е дала, ОК?! Въобще не ме интересува че вече нормален човек е почти невъзможно да има кола, точно заради данъци и такси и какви ли не още глупости. Въпроса е че и стотинка от тях не отиват където трябва! А тук вече, вместо да сереш минусите както ауспуха ти отровните газове и вярно да трябва да регна нов акаунт за да не съм в рийдонли, да вземеш да ми подкрепиш простеста. Или теб не те интересува къде ти отиват данъците?

П.П. Кой беше с психичните отклонения, не е длъжен да ме чете, ако не му понся. А аз съм длъжен да дишам... Затова отивам да довърша една бактерия по която работя. Храни се с нефт и всичките му производни. Съжалявам много но когато заразя планетата с нея, ще останете без дрехи, бензин и някои други работи, но пък ще дишате чист въздух :]

Колкото до пушачите, съгласен съм че те често умират от друго, пак заради пушенето, преди да им открият и рака на белия дроб. А че той се причинява и от много други неща, също спор няма. Но че по-вредно нещо от пушенето няма, също не виждам как имате очи да спорите... Колко пушачи достигат завидна старост, в завидно здраве :dontknow:
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот grebo » Нед Сеп 04, 2011 3:58 am

^Отивай да живееш извън града, където смяташ че е чист въдуха.
Не, т'ва за бактерията... :bowdown:
и въпреки скептицима ми, щА запитам: Евентуално, хипотетично, да речем, че го разработиш туй жУвотно, какво ще ядеш? Или по-точно - КОЕ ше МИ ядеш? И откъде си сигурен че ти ще си от малцината най-силни, които подбора е отсял, и за които храната ще стига? :dontknow:
Има и по-вредни от пушенето неща... диабета например... него хората също сами си го причиняват.. :idea:
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот Шлек_народен » Нед Сеп 04, 2011 6:28 am

zax983 написа:П.П. Кой беше с психичните отклонения, не е длъжен да ме чете, ако не му понся. А аз съм длъжен да дишам... Затова отивам да довърша една бактерия по която работя. Храни се с нефт и всичките му производни. Съжалявам много но когато заразя планетата с нея, ще останете без дрехи, бензин и някои други работи, но пък ще дишате чист въздух :]

И кой ти пречи да дишаш??? Останалите хора да не би да са спрели да дишат? Или ти си нещо по-специално?Да бе, верно, даже много специално:

"Ех, все забравям че когато IQ-то ти е над средното, често хората просто не разбират какво им говориш.."

То верно гениите трудно са ги разбирали,ама и те май не са били много наясно с това, дето вършат.Иначе може би нямаше да има атомни бомби,бологични оръжия и всякакви други гадости, дето ти съкращават, или направо отнемат живота!Така че на въпроса "кой беше с психическите отклонения " можеш да си отговориш сам!
Малко ли са телевизиите и вестниците дето плашат и стряскат хората ежедневно, със всевъзможни гадости, та и ти си тръгнал съчки в огъня да хвърляш??? Не нов акаунт, ти си направо за някоя телевизия - кандидатствай и ще те лапнат като топъл хляб! Авторско предаване! Там вече можеш да се развихриш на воля, и аудиторията ще е доста по-голяма....
Последна промяна Шлек_народен на Нед Сеп 04, 2011 6:57 am, променена общо 1 път
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот Univer welo » Нед Сеп 04, 2011 6:56 am

zax 383 НАПИСА : П.П. Кой беше с психичните отклонения, не е длъжен да ме чете, ако не му понся. А аз съм длъжен да дишам... Затова отивам да довърша една бактерия по която работя. Храни се с нефт и всичките му производни. Съжалявам много но когато заразя планетата с нея, ще останете без дрехи, бензин и някои други работи, но пък ще дишате чист въздух :]

Заксе, възхищавам ти се! :D :agree: НО! За да сме сигурни ,че си гений и ще спасиш човечеството , а не ни разказваш сънищата си ,/когато си завит през глава и не можеш да дишаш/ разреши ми да те попитам за основните теоретични условия на твоята разработка.
Разкажи ни с думи прости какво знаеш за цикъла на трикарбоновите киселини! / Нарича се още Цикъл на Кребс - Ебден Майерхофф/. И след това продължавай с изследванията си!

ПП За по-малко осведомените - въпросния цикъл се изучава в първите часове по биохимия.

За да не останеш с лоши впечатления - Аз те подкрепям! :wavey: :praying:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот Alpina » Нед Сеп 04, 2011 12:42 pm

zax983 написа:...А аз съм длъжен да дишам... Затова отивам да довърша една бактерия по която работя. Храни се с нефт и всичките му производни. Съжалявам много но когато заразя планетата с нея, ще останете без дрехи, бензин и някои други работи, но пък ще дишате чист въздух :]

"Умнико", такива бактерии съществуват и се ползват доста успешно от хората на различни места точно заради тази им особеност. Най-вече за почистване на танкери и други места за съхранение и транспортиране на нефт, включително локални замърсявания. Всъщност са може би над 250 различни вида бактерии и организми, които се хранят с нефт. Това само показва колко си... ъъъъ хайде да използвам думата "хитър"..... .... та да не проучиш подробно това върху което работиш/ще работиш. Всъщност съм сигурен че постоянно хвърляш неимоверни усилия за откриване на "топлата вода" в редица сфери и именно липсата ти на елементарни познания те водят до такива нелепи мисли и разсъждения.
Всъщност (всякаква връзка с лица и събития е напълно случайна, освен тази с мен :D ) колкото по-глупав и необразован е човек, толкова повече разбира от всичко, е гОлемата компетенция и яростно отричащ мнението на другите базирани на опита и знанията им, докато се опитват да му покажат как всъщност стоят нещата. Просто това е доказана истина, която не е ясна само за "титаните" на мисловната дейност.

Забавно ми е когато някой критикува нещо, което ползва пряко във почти всяко отношение на битието си, без да си дава сметката за което. Имам съмнения за истинският ти проблем, който води до тез асоциални глупости дето ръсиш, но ще го запазя за друга публика.
Така че драги ми zax983 - ще те светна, че ти ме тровиш с замърсяванията в следствие на използвайки ресурсите нужни за изработването на компютъра, от който ни споделяш словоизлиянията си и енергията, която ползваш за целта. Да - защото те едва ли идват от лъчисти източници :D
И не на последно място - Благодаря!!! Наистина ми развеселяваш малкото скучни моменти от ежедневието :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Предишна

Назад към Общ форум