Моля за съвет...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за съвет...

Мнениеот stoyan_svilenov » Сря Авг 25, 2010 9:25 pm

Тъйкато съм нов в областта искам да попитам какво колело ще ми е необходимо за следните видове каране.

Значи.. обичам да исправям колелото на предна и задна гума.. да скачам от бордюри стълби ии скокове.. но също така обичам и дългите дистанции спусканията сищо ми допадат но тук в пазарджик няма условия.... в момента карам LEADER :nuts: :nuts: :nuts: :dontknow: но това колело определено не става за нито едно от тези неща.. фен съм на твърдите рамки.. мм и предпочитам колелото да е с реголируем амортесьор с ход над 100мм (: мислех си за Drag Climber но рамката е много ниска.. и при по-дълго каране ще е супер неудобна а аз обичам да взимам дестинации по 45-50км.. (отиване и връщане около 100) за ден (: та моля дайте съвет каква марка колело да търся или ако някой от вас продава подобно нека драсне (: Благодаря предварително!

Изисквания:
Да става за скоци!
да е с здраво чело и здраво средно
да може да се кара градско и извънградско без да се налага да се прегърбвам.. (:
Аватар
stoyan_svilenov

Рейтинг: 1180

Re: Моля за съвет...

Мнениеот HighFlyer331 » Сря Авг 25, 2010 9:31 pm

Тва за града ми се струва като неккво подобие на стрийт.Но щом обичаш да въртиш нагоре и надоло ти трябва ХС,АМ колело.АМ колелата са със меки рамки обаче.А незнам доколко скачаш,но според мене едно АМ колелце,ще ти върши перфектна работа :agree:
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride....
Аватар
HighFlyer331

Рейтинг: 1109

Мнениеот kubetata » Сря Авг 25, 2010 9:38 pm

RАМ ht 2 17" с една тора отпред и едно малко по-дълго колче. Като си в града караш със свалено колче, като излезеш на черно я вдигаш. :)
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот stoyan_svilenov » Сря Авг 25, 2010 9:55 pm

kubetata написа:RАМ ht 2 17" с една тора отпред и едно малко по-дълго колче. Като си в града караш със свалено колче, като излезеш на черно я вдигаш. :)

Забравих да допълня..
Висок съм 182см.. и тежа приблизително 82-3 килограма.. (: и търся нещо до към 500-600лв.. (:
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот HighFlyer331 » Сря Авг 25, 2010 10:10 pm

За тия пари нещо твърдо ще да е.И според мене ако е твърдо мятай се на едно рамче :beer:
Аватар
HighFlyer331

Мнениеот denises26 » Сря Авг 25, 2010 10:21 pm

HighFlyer331 написа:Тва за града ми се струва като неккво подобие на стрийт.Но щом обичаш да въртиш нагоре и надоло ти трябва ХС,АМ колело.АМ колелата са със меки рамки обаче.А незнам доколко скачаш,но според мене едно АМ колелце,ще ти върши перфектна работа :agree:

Как реши, че АМ велосипедите трябва задължително да са със мека рамка. :dontknow: По темата, в бюджета ти се вмества Клаймъра, но той, както вече спомена няма да ти е особенно удобен за дълги преходи. Най-добре е да се огелждаш в Пазара за нещо на старо, като HT2 например. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот stoyan_svilenov » Чет Авг 26, 2010 7:02 am

да но на рамка хт2 може ли да се сложи амортесьор с 130-140мм ход?
аз се замислям за нещо от този сорт.

Ideal Pro Rider

Рамка: Alloy 7005 PG
Вилка: RST Launch-T DJ, 130 мм
Скоростна система: 3х8, Shimano Deore/Acera
Спирачки: Shimano BR-M422 V-brakes (задна) / Shimano Deore Hydraulic (предна)
Гуми: Kenda K-Rad 2.30

но както казах съм нов преди само спусках но с стоков Клаймър но след един доста неприятен инцидент в драгалевци ии няколко дни в пиругов реших да оставя спускането..
а що се отнася до хт2 едва;и ще има нещо сносно за 500-600лв това си е доста добро колело ии все си мисля че ще е доста над тези пари.. да не говорим че повечето не са стокови а са зглобки с някъкви адски части.. (:
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот kapitanblood » Чет Авг 26, 2010 8:26 am

Здравей,
чета,написаното до тук,и аз се обърках малко,какво точно искаш. :D
Да става за скоци!
да е с здраво чело и здраво средно
да може да се кара градско и извънградско без да се налага да се прегърбвам.. (:

Имаш,много изисквания ,и малко пари...много лоша комбинация... :D
Висок съм 182см.. и тежа приблизително 82-3 килограма.. (: и търся нещо до към 500-600лв.. (:

Аз,съм 184см.,и карам с 19",рамка(HT2)...
От сега ти казвам,за 500-600 лв,няма как да си направиш байк,отговарящ на твойте изисквания....конфорта,който гониш за каране по 100км на ден,ти трябва рамка, с твоя размер,за триковете рамката трябва да е къса,
Само да ти спомена,има рамки,който се вписват на 90% в изискванията ти,но ще ти стигнат само за закупуването им.
On-One и NS,са здрави рамки(не са алуминиеви).
Направи си колело,с което ще изпитваш удоволствие,при карането,а не терзания,при въртене,скокове и тн.
За On-One,можеш да попиташ jd,от форума,той е с такова.За NS-а,не мога да се сетя кой е с такова,но видях такова в Родопите,5 дни въртене нагоре и яко спускане по отвесни пътеки.
Другото предимство,на тези 2 рамки е,че понасят по голям на ход вилка.Челото е гарантирано,по-здраво от на HT2-та.Но,всичко си зависи от зад-кормилното устройство... :D
По-добре,изчакай с покупката,събери малко пари и купи ,читаво колело.
За 600 ;в,няма да можеш да купиш,и нормална(2-ра ръка),HT2.... :agree:
За вилката,търси нещо с регулируем ход,Tora U-turn(130 mm),мисля ,че е оптималния ти вариант цена/качество/изисквания....по-скъпия е Lyric или Fox.
Търси,оптималния вариант цена/качество/удоволствие...като УДОВОЛСТВИЕТО,да не е на,последно място. :D
Успех..в избора... :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот HighFlyer331 » Чет Авг 26, 2010 12:44 pm

denises26 написа:
HighFlyer331 написа:Тва за града ми се струва като неккво подобие на стрийт.Но щом обичаш да въртиш нагоре и надоло ти трябва ХС,АМ колело.АМ колелата са със меки рамки обаче.А незнам доколко скачаш,но според мене едно АМ колелце,ще ти върши перфектна работа :agree:

Как реши, че АМ велосипедите трябва задължително да са със мека рамка. :dontknow: По темата, в бюджета ти се вмества Клаймъра, но той, както вече спомена няма да ти е особенно удобен за дълги преходи. Най-добре е да се огелждаш в Пазара за нещо на старо, като HT2 например. :beer:

Не е задължително но МАСОВО ам велосипедите са меки ! :smash:
Аватар
HighFlyer331

Мнениеот stoyan_svilenov » Чет Авг 26, 2010 2:41 pm

Добре де.. искам окомплектовката на колелото да е общо 600лв.. а не да го зглобявам.. както казах мина ми мерака.. и търся нещо добро за тези пари.

Сега карам "Leader PANTHERA " за 100лв.. така че за 600лв каквото и да е колелото все ще е по-добро.. просто за тези пари искам да истискам максималното което мога да взема.. фен съм на "RAM" но същто така съм чувал че са с слаби чела и по-точно "HT" серията.. возията е невероятна но все пак обичам да си скачам рядко излизам извън града да карам. така че може спокойно да се каже да издържа на скоци не мога да правя кой знае какви номера.. просто скачане спиране на предна гума с въртеш и каране на задна гума (кантарчета) (: това е общо взето.. (:
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот HighFlyer331 » Чет Авг 26, 2010 5:27 pm

И според мен е по удачно да сглабяш вместо да взимаш на готово,защото за парите които си казал няма свястно и качествено колело за това което ти искаш :nono:
Аватар
HighFlyer331

Мнениеот stoyan_svilenov » Чет Авг 26, 2010 5:54 pm

HighFlyer331 написа:И според мен е по удачно да сглабяш вместо да взимаш на готово,защото за парите които си казал няма свястно и качествено колело за това което ти искаш :nono:

Както казах в момента карам "LEADER" който продавам за 100лв. и с който правя всичко това. така че и стоков аполон или драг one ще са по-добър вариянт.
Въпроса ми е! за 600лв. какво колело мога да взема възможно най-добро за тея пари.. (: знам че никое колело не се вписва точно в това което искам.. НО все пак карам "LEADER" (:: и всяко едно за тея пари ще е по-добре..
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот v.zarev » Чет Авг 26, 2010 6:53 pm

Drag Climber - за тези пари продават във форума с прилични вилки от сорта на Tora и подобни, и според мен ще ти върши работа за в града и за скоците които описваш (16 инчовата версия, че 14 може да ти е къса). Даже може нов Клаймър да си вземеш.
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот HighFlyer331 » Чет Авг 26, 2010 7:24 pm

v.zarev написа:Drag Climber - за тези пари продават във форума с прилични вилки от сорта на Tora и подобни, и според мен ще ти върши работа за в града и за скоците които описваш (16 инчовата версия, че 14 може да ти е къса). Даже може нов Клаймър да си вземеш.

+1 :agree:
Аватар
HighFlyer331

Мнениеот Drag4o0 » Пет Авг 27, 2010 9:48 am

А защо не събереш още 100лв и не си вземеш Drag ontario Team Edition?Това според мен е оптималният вариант.Успех с избора. :beer:
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот stoyan_svilenov » Пет Авг 27, 2010 9:55 am

Drag4o0 написа:А защо не събереш още 100лв и не си вземеш Drag ontario Team Edition?Това според мен е оптималният вариант.Успех с избора. :beer:

защото и 500 600лв са ми много но искам да карам нещо г/д добро даже мислех да си взема нещо за 300-400лв.. ама рам и драг са си марки.. няма как да се мина с с спринт.. а и онтариото са мноооооно високи.. ии не стават за скоци и ТН ..
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот despite » Пет Авг 27, 2010 11:04 am

На теб ти трябва Drag Climber. Като надживееш скачането, пребиването и ниските рамки ще си вземеш удобно колело за каране.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот stoyan_svilenov » Нед Сеп 12, 2010 5:41 pm

despite написа:На теб ти трябва Drag Climber. Като надживееш скачането, пребиването и ниските рамки ще си вземеш удобно колело за каране.

Така др. въпрос.. рамката RAM HT2 в комбинация с вила с 120мм ход.. и 185мм ротор добра ли е? И ще издържи ли челото на рамката при често изправяне на предна гума? и евентуално леки скокчета и слизане по повечко стълби? :?
Аватар
stoyan_svilenov

Мнениеот laco159 » Пет Окт 14, 2011 10:41 am

Аватар
laco159

Рейтинг: 1190

Назад към Общ форум