Здравей,
чета,написаното до тук,и аз се обърках малко,какво точно искаш.
Да става за скоци!
да е с здраво чело и здраво средно
да може да се кара градско и извънградско без да се налага да се прегърбвам.. (:
Имаш,много изисквания ,и малко пари...много лоша комбинация...
Висок съм 182см.. и тежа приблизително 82-3 килограма.. (: и търся нещо до към 500-600лв.. (:
Аз,съм 184см.,и карам с 19",рамка(HT2)...
От сега ти казвам,за 500-600 лв,няма как да си направиш байк,отговарящ на твойте изисквания....конфорта,който гониш за каране по 100км на ден,ти трябва рамка, с твоя размер,за триковете рамката трябва да е къса,
Само да ти спомена,има рамки,който се вписват на 90% в изискванията ти,но ще ти стигнат само за закупуването им.
On-One и
NS,са здрави рамки(не са алуминиеви).
Направи си колело,с което ще изпитваш удоволствие,при карането,а не терзания,при въртене,скокове и тн.
За On-One,можеш да попиташ jd,от форума,той е с такова.За NS-а,не мога да се сетя кой е с такова,но видях такова в Родопите,5 дни въртене нагоре и яко спускане по отвесни пътеки.
Другото предимство,на тези 2 рамки е,че понасят по голям на ход вилка.Челото е гарантирано,по-здраво от на HT2-та.Но,всичко си зависи от зад-кормилното устройство...
По-добре,изчакай с покупката,събери малко пари и купи ,читаво колело.
За 600 ;в,няма да можеш да купиш,и нормална(2-ра ръка),HT2....
За вилката,търси нещо с регулируем ход,Tora U-turn(130 mm),мисля ,че е оптималния ти вариант цена/качество/изисквания....по-скъпия е Lyric или Fox.
Търси,оптималния вариант цена/качество/удоволствие...като УДОВОЛСТВИЕТО,да не е на,последно място.
Успех..в избора...