Благодаря предварително за отговорите Ви и отделеното време

hotwheels1997 написа:Здравейте всичкиМного ме влече планинското колоездене,но за жалост имам диоптер и ми се налага да нося постоянно очила,за да виждам добре.Искам много да си взема каска,за да се чуствам като цяло по-сигурно на колелото,но не знам дали може да нося FF с очила.Рамката(на очилата) е много тънка,почти не се усеща.Та въпроса ми е : може ли да нося FF с очила?
Благодаря предварително за отговорите Ви и отделеното време
kotseto написа:Може би е малко офтопик, но опитвал ли си лещи или не са опция?
Освен че са доста по-удобни, са и много по-сигурни: падане -> счупени очила -> стъкла -> лице/очи... Аз лично не смея да карам извън града с очила и това е основната причина.
hotwheels1997 написа:kotseto написа:Може би е малко офтопик, но опитвал ли си лещи или не са опция?
Освен че са доста по-удобни, са и много по-сигурни: падане -> счупени очила -> стъкла -> лице/очи... Аз лично не смея да карам извън града с очила и това е основната причина.
Лещите ще ми излизат средно по 20лв на месец,което не е много много добра сделка.А очилата,които ползвам,стъклата им не се чупят,пък и не са стъклени,а от един специален материал,забравих му сега името.Двете ми стъкла около 200лв излязоха,така че имат всяка възможна защита против чупене и прочие.Рамката ми е титаниева,с възможност да се огъва доста.
g.loumbev написа:Нямаш никакъв проблем да караш фулфейс с очила и дори с маска,аз самият карам така
g.loumbev написа:Нямаш никакъв проблем да караш фулфейс с очила и дори с маска,аз самият карам така
fall_out написа:Зависи от каската - винаги може да намериш подходяща за теб само, че за 50лв ми се струва малко трудно. Колкото до маските знам, че има такива направени да се носят с очила, или поне при ски/сноуборд маските, за такива с прозрачни плаки не съм се интересувал.
Capoeira написа:Вземи си лещи, първо меки и свикни как се носят и слагат и махат, и ще забравиш за очилата като средство при спортуване. След като свикнеш ако ти е толкова вземи си лещи който можеш да ползваш 3-6 месеца и ги слагай само докато караш. Това не означава, че на всеки 2-3 дни трябва да им сменяш разтвора.
Карам с лещи от началото на годината и никой ама никога повече няма да спортувам с очила.
Capoeira написа:Първо карал съм с очила близо 7 години, 4 от който с Fullface каски. Взимаш си каската след като я пробваш с очилата, имал съм 4-5 каски и 4-5 чифта очила(повечето доста различни едни от други) и не съм имал несъвместимост между каквито и да е очила и каски, но за всеки случай пробвай я с очилата.
Второ обикновенна маска много трудно можеш да я ползваш с очила, трабва очилата да са ти доста прибрани, аз имах на Oakley 2 вида рамки който ставаха без проблем. Има специален стадарт за маските когато ще се позлват с очила под тях казва се OTG - "Over The Goggles". Стандарта е доста разрпостранен, аз съм ползвал маска на SCOTT - Voltage и нямаш проблеми, маската е почти неразличима от стандартната, в смисал след като я сложиш никой не моге да каже с каква маска си. Има я и на Oakley, Bolle .....
Трето забрави за карането с очила на колело, жива мъка си е.
- стъклата ги унижожаваш за година макс, всичките ми стъкла са били я SEIKO, Zeiss, Essilor, HOYA, винаги с възможно най-твърдото покритие и винаги след 6-7 месеца започва вече да си личи, че има точки вече върху антирефлексното покритие. Просто когато караш и ги напрашиш или накаляш нама как да ги измиеш с вода и щеш не щеш ги забърсваш с дрехата, постепено така им взимаш живота.
- когато сложиш очилата и шлема очилата се опират в подплънките отстрани, а по-лошо ако се опират някъде макар и леко в твърдата черпупка, това води че всяка вибрация на шлема ти е вибрация в очилата, при по агресивно каране имаш чувството, че ше хванеш морска болест от факта, че пред тебе всичко се тресе.
- мойто частично решение беше в края вече да карам само с много ефтини очила, който да не ми пука какво ще стане с тях, но всички минуси си остават с изпотяването, вибрацийте и факта че ги махаш и слагаш очилата и маската по 10-15 сек, докато ги нагласиш правилно едно в друго.
Вземи си лещи, първо меки и свикни как се носят и слагат и махат, и ще забравиш за очилата като средство при спортуване. След като свикнеш ако ти е толкова вземи си лещи който можеш да ползваш 3-6 месеца и ги слагай само докато караш. Това не означава, че на всеки 2-3 дни трябва да им сменяш разтвора.
Карам с лещи от началото на годината и никой ама никога повече няма да спортувам с очила.
П.С. Очилата са незаменими от лещите. Ако работиш пред компютър, веднага усещаш разликата във факта, че с очилата дори след 12-14 часа погледа и зрителната острота ти е доста висока и бистра, докато с леши за 3-4 часа вече започваш да премигваш на парцали и трябва да си капеш капки. Това е само заради антирефлексното покритие и защитите който имат стъклата и разликата няма как да се заличи освен ако на работа нямаш само очила с недиоптрични стъкла за работа с компютър.
darki написа:Аз също съм кьормусун табелата и когато карах с очила страшно ми тресеше погледа, очите ми се изморяваха и т.н. Купих си лещи - 3 месечни (голяма борба беше със слагането първата седмица), но като им свикнах направо се родих с тях. В момента карам с лещите и едни Berenda Sport, които ми пазят очите най-вече от силно слънце,че при кьормусун табелата зениците са по-широко отворени и съм по-чувствителен на заслепяване.
hotwheels1997 написа:Колко приблизително ти струваха тези 3 месечни лещи?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 377 госта